Connect with us
Data: 15/05/2024
.

Actualitate

USR Deva și-a ales candidații pentru alegerile locale. Gabriel Ilieș intră în lupta pentru fotoliul de primar al reședinței de județ

Publicat

pe

Au fost desemnați candidații USR la alegerile locale, pentru municipiul Deva. Adunarea Generală a Filialei USR Deva a avut loc la finele săptămânii trecute, în cadrul căreia Gabriel Ilieș a devenit candidatul oficial al USR pentru
Primăria Deva.
Gabriel Ilieș este profesor, cu peste 20 de ani de experiență în domeniul
educației, antreprenor și activ implicat în viața comunității. Până
toamna trecută nu a mai fost membru al niciunui partid. S-a alăturat
echipei USR deoarece este convins că societatea are nevoie de un suflu
nou în politică și mai ales în administrația locală. Candidează pentru
poziția de primar și pentru Consiliul Local, iar prioritatea lui numărul
zero este modernizarea educației în Deva.
„Echipa propusă de USR este una diversă, având profesioniști din domenii
diverse. Chiar dacă nu au mai făcut politică până acum, toți au
realizări semnificative în aria lor de activitate și vor aduce în
administrația locală o viziune nouă. Misiunea noastră este transformarea Devei într-un oraș modern, iar împreună știm că putem reuși”, spun reprezentanții Filialei Județene USR Hunedoara.
Lista pe care USR o propune pentru Consiliul Local este următoarea:
1. Ilieș Gabriel
2. Lucian Mara
3. Alin Gabor
4. Dacian Micula
5. Samfiroiu Bianca
6. Simona Areșan
7. Nicoleta Vătămanu
8. Tudor Toma
9. Sorin Malea
10. Cosmin Hadan
11. Eduard Vandraș
12. Alexandru Cornea
13. Manolache Valentin
14. Tudor Lascu
Advertisement

Actualitate

Suporterii Corvinului, spectacol în Piața Mică din Sibiu. „Să vină Cupa la Hunedoara!”

Publicat

pe

Redactat de

Suporterii Corvinului au făcut spectacol în Piața Mică din Sibiu, înaintea meciului din finala Cupei României, așteptat de toată suflarea hunedoreană.

Fanii „corbilor alb- albaștri” au cântat împreună „Să vină cupa la Hunedoara!, apoi au început deplasarea spre stadion. Confruntarea dintre Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați va începe la ora 20:30.

Pentru hunedorenii care nu au reușit să ajungă, în această seară, la Sibiu, dar vor să fie alături de alţi corvinişti, Primăria Hunedoara asigură transmisia meciului şi pe ecranele din faţa Casei de Cultură, din Piața „Regele Ferdinand I”.

Sursa foto: Primăria Hunedoara

Citeste mai mult ...

Actualitate

A început Bursa Generală a Locurilor de Muncă din Județul Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Hunedoara are o activitate intensă în această lună. Sub sloganul Luna mai, luna economiei sociale”, AJOFM derulează mai multe acțiuni ce vin în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

Peste 170 de persoane au fost selectate în vederea angajării la Petroșani

După o acțiune dedicată persoanelor cu nevoi speciale, astăzi a avut loc o primă ediție a Bursei Generale a Locurilor de Muncă, aceasta desfășurându-se la Petroșani. La finalul Bursei de la Petroșani avem și rezultatele acstei acțiuni. Astfel, au fost contactaţi un număr de 72 de angajatori în vederea participării la bursă şi au participat efectiv un număr de 37 de agenţi economici. Oferta de locuri de muncă a numărat 470 de posturi și au participat la bursă 612 de hunedoreni. Au fost selectate 171 de persoane în vederea încadrării şi au fost încadrate în muncă 62 persoane. Agenţia va monitoriza după un interval de 30 de zile câte dintre persoanele selectate au fost încadrate în muncă. Dorim să mulţumim tuturor participanţilor la bursă pentru înţelegere şi buna colaborare”, a declarat Georgeta Angelica Tomuța, directorul executiv al AJOFM Hunedoara.

Urmează Simeria, Deva și Hunedoara

Bursa Generală a Locurilor de Muncă va continua și în următoarele zile. Astfel, mâine, de la ora 10:00, o acțiune de acest fel va avea loc la Simeria, la Centrul de Afaceri din oraș. Acțiunea va continua la Deva, pe 17 mai, tot de la ora 10:00, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din reședința de județ, urmând ca, în ziua următoare, pe 18 mai, de la ora mai sus menționată, respectiv 10:00, să se desfășoare la Hunedoara, în foaierul Casei de Cultură din localitate.

Advertisement

Târgul de Oferte Educaționale și Orientare în Carieră

Acțiunea AJOFM este organizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara. În paralel cu Bursa Generală a Locurilor de muncă se desfășoară, în aceleași locații mai sus menționate, și Târgul de Oferte Educaționale și Orientare în Carieră, care se adresează absolvenților din anii terminali din diferite forme de învățământ. “Evenimentele se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă sau a celor care doresc să se reorienteze profesional spre ocupații cu posibilități de menținere a raportului de muncă pe termen mediu și lung. În cadrul acestor acțiuni se derulează și Târgul de Oferte Educaționale și Orientare în Carieră, având ca public țintă viitorii absolvenți ai claselor a VIII-a și a XII-a din întreg județul Hunedoara. Obiectivul principal al Bursei Generale a Locurilor de Muncă îl constituie creșterea gradului de ocupare, prin corelarea cererii cu oferta de locuri de muncă, existând posibilitatea interacțiunii directe dintre angajator și solicitantul locului de muncă”, a mai spus Georgeta Angelica Tomuța, director executiv la AJOFM Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Acțiune ROADPOL – TRUCK&BUS pe autostrada A1 Râmnicu Vâlcea -Deva. Peste 130 de sancțiuni, aplicate de polițiști pentru abateri rutiere

Publicat

pe

Redactat de

Peste 130 de sancțiuni au fost aplicate de polițiști pentru diferite abateri rutiere, în urma unei acțiuni desfășurată pe autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva, organizată cu scopul diminuării riscului rutier și combaterea practicilor privind transportul nelicențial de mărfuri și persoane.

Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara, în perioada 13 – 19 mai 2024, la nivel național și european al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa – ROADPOL, se desfășoară acțiunea polițiștilor rutieri TRUCK&BUS.

Scopul acestei acțiuni, vizează diminuarea riscului rutier și combaterea practicilor privind transportul nelicențiat de mărfuri și persoaneprin impunerea respectării legislației în domeniu. Obiectivele acestei acțiuni sunt de a fi depistate transporturile ilicite de mărfuri și de persoane, contarcararea conducerii autovehiculelor sub inluența alcoolului sau a substanțelor interzise, precum și respectarea normelor de siguranță rutieră. Astfel, la data de 14 mai 2024, polițiștii rutieri din cadrul Biroului Poliție Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva, au aplicat 134 sancțiuni contravenționale în valoare de 67695 lei pentri diferite abateri la regimul circulației rutiere, 110 sancțiuni privind transportul mărfurilor și a fost reținut un permis de conducere pentru săvârșirea unei infracțiuni de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara.

Conform sursei citate, în cadrul acțiunii, polițiștii rutieri din cadrul Biroului Poliție Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au depistat, marți, 14 mai, un bărbat de 41 de ani, din localitatea Crișcior, județul Hunedoara, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară care tracta o remorcă pe autostrada A1, la km 369 C2. „Au fost constatate un număr de 21 contravenții cu aparatul tahoscan și sancționat contravențional cu amendă de 1.000 lei conform OG 37/2007. Totodată, conducătorul auto a fost testat de către polițiștii rutieri cu aparatul etilometru, iar în urma testării a rezultat o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, se mai arată în comunicatul IPJ Hunedoara.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate