Connect with us
Data: 20/04/2024
.

Administratie

Secția de Urgențe a Spitalului din Vulcan, cea mai modernă din Valea Jiului

Publicat

pe

Spitalul din Vulcan are, fără să exagerăm, cea mai modernă linie de urgență din Valea Jiului. Au găsit bani, au găsit sponsori și soluții, împreună cu angajații primăriei din localitate și acum întreg circuitul este, nu numai funcțional, dar și foarte modern. Lucrările sunt gata, dar managerul Cristina Baleia spune că va continua în același ritm.

 

Spitalul din Vulcan, linia de urgență, este exact ca în orice alt spital de talie europeană. Managerul a trecut prin situații dificile, în care angajații nu și-au luat salarii, au protestat în curtea unității, dar acum au o linie de urgență cu circuite normale, funcționale și moderne. Cristina Baleia, ajutată de administrația locală de la Vulcan a reușit să facă din urgență un loc în care pacienții să primească și îngrijire de specialitate, dar și să fie primiți în condiții optime. „Am primit o sponsorizare, în jur de 44.574 de lei, pe un proiect. Comitetul director a luat apoi această hotărâre, pe baza serviciilor medicale pe care le-am prestat și a regularizărilor financiare pe care le-am primit, și am decis să investim în urgență și să facem defapt căile de acces și circuitele, în condiții deosebite, pentru pacienții noștri. Am investit și din banii noștri aproximativ 100.000 lei, dar cred că se vede”, a menționat Cristina Baleia, manager al Spitalului din Vulcan.

Nu doar că au fost modernizate cabinetele și circuitele au devenit funcționale, așa încât în urgență să se poată intra cu o targă, iar acolo pacienții să aibă tot confortul, dar managerul spune că investit și în aparatura absolut necesară.

Am luat un electrocardiograf cu 12 canale, un ventilator portabil și truse de urgențe. Noi ne bucurăm că acest electrocardiograf este nou, analizele sunt bune, oamenii sunt mulțumiți, personalul este deosebit și, pentru că nboi anul trecut am făcut angajări, avem și personalul minim la dispoziția pacientului”, a mai spus Cristina Baleia.

Advertisement

La linia de urgență a spitalului din Vulcan ajung aproximativ 800 de pacienți în fiecare lună. Fiecare caz are posibilitatea de a primi primul ajutor de la medici specialiști și sunt condiții chiar și pentru oamenii fără adăpost care ajung la urgență, mai ales iarna, și care, de la duș, la îngrijirea de specialitate, beneficiază de servicii complete.

Advertisement

Actualitate

39 de persoane, angajate pe loc la Bursa Locurilor de Muncă de la Brad

Publicat

pe

Redactat de

Bursa locurilor de muncă din municipiul Brad a fost marcată de o participare masivă și de un interes ridicat din partea comunității locale.

Prefectul județului Hunedoara, doamna Doris Visirin, a fost prezentă la acest eveniment crucial, unde a subliniat importanța inițiativei în sprijinirea tinerilor în căutarea unui loc de muncă și în dezvoltarea carierei lor.

Cu un număr impresionant de 573 de participanți, Bursa Locurilor de Muncă a oferit o platformă vitală pentru întâlnirea dintre cererea și oferta de muncă. Din aceștia, 91 de persoane au fost selectate pentru a susține o probă de lucru și angajare, în timp ce 39 de persoane au fost deja integrate cu succes în câmpul muncii.

Prefectul Doris Visirin a evidențiat eforturile organizatorilor în furnizarea de servicii de consiliere și orientare profesională, care au avut un impact semnificativ în sprijinirea tinerilor în construirea unei cariere solide. Mai ales elevii au beneficiat de consiliere specializată, care i-a ajutat să-și dezvolte un portofoliu adecvat pentru intrarea pe piața muncii după absolvire.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Mai multe drumuri din Petroșani, preluate de CJ Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Cinci sectoare de drumuri din municipiul Petroșani urmează să fie administrate temporar de către Consiliul Județean Hunedoara.

Acestea includ patru tronsoane ale DN 66 și un tronson pe strada 1 Decembrie 1918, cuprins între sensul giratoriu Avion și intersecția cu strada Slătinioara. Aceste sectoare sunt parte integrantă a traseului liniei de autobuze electrice Green Line Valea Jiului și sunt cruciale pentru conectivitatea și mobilitatea locală.

”La Petroșani vor fi preluate temporar în administrare 5 sectoare de drum aflate în administrarea Consiliului Local. În baza acestei înțelegeri, Consiliul Județean Hunedoara va efectua lucrările necesare de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere.

Patru dintre sectoarele vizate se află pe traseul liniei de autobuze electrice Green Line Valea Jiului (este vorba de trei tronsoane ale DN 66 și despre tronsonul situat pe str. 1 Decembrie 1918, între sensul giratoriu Avion și intersecția cu str. Slătinioara). Al cincilea sector se află pe str. Bujorului (zona Hotel Rusu), care asigură accesul spre masivul Parâng. În acest din urmă caz, este vorba despre o porțiune de drum pietruit, care necesită modernizare, astfel încât accesul turiștilor spre domeniul schiabil să se realizeze în cele mai bune condiții”, arată CJ Hunedoara.

Prin această colaborare între autoritățile locale și județene, se dorește crearea unui cadru propice pentru dezvoltarea și promovarea turismului în regiunea Valea Jiului, în timp ce se asigură o infrastructură rutieră modernă și sigură pentru comunitatea locală.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Finanțări nerambursabile, alocate de CJ Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Consiliul Județean Hunedoara a decis alocarea finanțărilor nerambursabile pentru anul 2024, conform prevederilor Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice pentru activități nonprofit de interes general.

Consilierii județeni au aprobat suma totală de 6 milioane de lei pentru susținerea proiectelor în domeniile sportului, tineretului și a cultelor religioase.

”În cadrul sesiunii din acest an, CJ Hunedoara finanțează implementarea unor proiecte în trei domenii mari: sport, tineret și culte religioase. Suma totală alocată se ridică la 6 milioane de lei.
Cea mai mare sumă a fost alocată sprijinirii cultelor religioase, respectiv 5.575.000 de lei. Unitățile de cult din județul Hunedoara au depus 152 de cereri de finanțare, dintre care 102 au fost aprobate. 50 de dosare au fost respinse, deoarece nu îndeplineau punctajul minim necesar în vederea obținerii finanțării nerambursabile”, transmite CJ Hunedoara.
Proiectele pentru tineret au avut la dispoziție fonduri totale în sumă de 75.000 lei. Au fost depuse 25 de cereri, dintre care 12 au fost admise la finanțare.
Pentru organizarea activităților sportive au fost alocate fonduri în valoare de 350.000 lei. Din cele 12 cereri depuse, 6 solicitanți au întrunit condițiile și au primit finanțare.
Citeste mai mult ...

Asociația Composesorală Dealu Mare

Asociația Composesorală Dealu Mare, cu sediul în comuna Densuș, sat Poieni, nr. 20, județul Hunedoara, titular al planului: ,,AMENAJAMENTUL FONDULUI FORESTIER PROPRIETATE PRIVATĂ APARȚINÂND ASOCIAȚIEI COMPOSESORALE DEALU MARE, COMUNA DENSUȘ, JUDEȚUL HUNEDOARA”, propus a fi realizat pe raza județului Hunedoara, anunță publicul interesat asupra audierii publice a proiectului de amenajament silvic, a Raportului de mediu și a Studiului de Evaluare Adecvată care va avea loc în data de 03.06.2024 începând cu ora 15:00 la Căminul Cultural din sat Poieni, nr. 24, comuna Densuș, județul Hunedoara.

Autoritățile participante:

Consiliul Județean Hunedoara

-APM Hunedoara

-Serviciul Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu Hunedoara

-Garda Forestieră Hunedoara

-Direcția Silvică Hunedoara

-Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate ST Hunedoara

-Direcția pentru Agricultură a județului Hunedoara

-Direcția Județeană pentru Cultură Hunedoara

-Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,, Iancu de Hunedoara”

-Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara

-Direcția de Sănătate Publică a județului Hunedoara

-Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Hunedoara

-Primăria Densuș

Dezbaterea este deschisă publicului interesat, care poate participa la ședință sau care poate trimite comentarii în scris APM Hunedoara la adresa Deva, str. Aurel Vlaicu, nr. 25, e-mail office@apmhd.anpm.ro, sau titularului la sediul din Comuna Densuș, sat Poieni, nr. 20, județul Hunedoara până la data de 03.06.2024.

Publicul interesat poate formula comentarii și ON LINE în timpul ședinței de dezbatere publică pe platforma Zoom accesând următorul link https://us05web.zoom.us/j/83203871478?pwd=a1VXQXbEIXhxvn3ZtlaimLffwflAwe.1 și folosind parola 4rq65R

Asociația Composesorală Dealu Mare, cu sediul în Comuna Densuș, sat Poieni, nr.20, județul Hunedoara, titular al planului: ,,AMENAJAMENTUL FONDULUI FORESTIER PROPRIETATE PRIVATĂ APARȚINÂND ASOCIAȚIEI COMPOSESORALE DEALU MARE, COMUNA DENSUȘ, JUDEȚUL HUNEDOARA”, propus a fi realizat pe raza județului Hunedoara, anunță publicul interesat asupra disponibilizării proiectului de plan și a finalizării Raportului de mediu. Consultarea proiectului de plan și a Raportului de mediu se poate face la sediul titularului din sat Poieni, nr. 20, comuna Densuș, județul Hunedoara, de luni până vineri între orele 10:00-16:00.

Comentariile și propunerile se vor transmite în scris la sediul titularului și la sediul APM Hunedoara din Deva, str. Aurel Vlaicu, nr. 25, în termen de 45 de zile calendaristice de la data prezentului anunț.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate