Connect with us
Data: 20/04/2024
.

Actualitate

Rotary Club Castrum Deva se implică şi în evenimente de promovare a mişcării – „Cupa Sargeţia” la volei. Echipe din ţară şi de peste hotare s-au întrecut „la fileu”

Publicat

pe

„Cupa Sargeţie”, competiţie de volei de amatori şi-a desemnat câştigătorii. Evenimentul sportiv, organizat de Rotary Club Castrum Deva şi Old Boys Deva, a strâns un număr mare de participanţi sosiţi în municipiul reşedinţă a judeţului Hunedoara din mai multe colţuri ale ţării, dar şi de peste hotare. Concursul a adunat zeci de iubitori ai acestui sport care s-au întrecut la fileu, pe tot parcursul zilei de sâmbătă la Sala de Sport a fostului liceu „Traian” din oraş.

A fost o zi plină de dinamism şi veselie, sâmbătă, la Sala de Sport a fostului Liceu Teoretic „Traian” din Deva, acolo unde, începând de la ora 09:00 dimineaţa şi până după-amiaza târziu, a avut loc „Cupa Sargeţia”, ediţia a doua, la volei. Evenimentul a fost, de fapt, o întrecere a prieteniei, jucătorii, uniţi de aceeaşi pasiune -voleiul, petrecând timp frumos împreună. La „Cupa Sargeţia” la volei au participat echipe din Iaşi, Reghin, Bucureşti, Sighetu-Marmaţiei, precum şi o echipă din Polonia. Meciurile, de trei seturi, s-au jucat cu scoruri strânse, participanţii intrând, cu adevărat, în spiritul competiţiei. La finalul zilei, toate cele şase echipe participante la acest turneu, formate fiecare din 12 membri, au fost premiate în cadru festiv. Organizatorii au oferit cupe, diplome şi medalii, iar cei mai buni dintre cei buni au primit şi premii speciale.

Organizatorii îşi doresc ca această competiţie să devină o tradiţie. „Mulţumim tuturor echipelor participante! Au făcut spectacol şi ne-au oferit o zi minunată! Voleiul este un sport despre armonie fizică, psihică și educație. Este de-asemenea despre prietenie, muncă în echipă, dar și despre sănătate. Au participat sportivi amatori, de toate vârstele, care joacă, din plăcere şi din pasiune, volei. Au fost acordate premii pentru toate cele şase echipe participante. De asemenea, s-au mai acordat alte patru premii speciale, dintre care unul a fost oferit în spirit rotarian. Noi sperăm ca această competiţie să continue şi să capete o amploare şi mai mare. Este un lucru pozitiv să reuşeşti să aduni atâţia oameni şi să-i aduci la Deva, de la Iaşi sau din Polonia, de exemplu, să participe la un turneu de amatori. Chiar am avut o echipă care se numeşte „Jucăm volei pentru că ne place”, din Sighetu -Marmaţiei. Mi se pare că defineşte această competiţie. Oamenii s-au strâns aici fiindcă au această pasiune, iar noi, cei din Rotary Club Castrum Deva, am dorit să-i încurajăm şi să susţinem pasiunea lor”, a declarat Camelia Teau, membru al Rotary Club Castrum Deva.

 

Deputatul Iulius Firczak, președintele fondator al Rotary Club Castrum Deva

„Ne bucură faptul că putem să luăm parte la organizarea evenimentelor sportive care sunt binevenite. Pe lângă evenimentele care au un impact social în comunitate şi aceste acţiuni sunt importante pentru o viaţă sănătoasă a comunităţii. În acest context, am ales să susţinem aceste echipe de amatori de volei, în organizarea turneului, şi ne bucurăm că putem să fim de folos şi să-i ajutăm. Sunt orgolii la fel de mari ca şi în turneele de profesionişti şi acest lucru arată că acest gen de turnee au impact la cetăţeni, chiar dacă sunt de amatori”.

 

Câştigătorii Cupei „Sargeţia” la volei, ediţia a doua

Locul I: Thunder Spike-Bucureşti

Advertisement

Locul II: Old Boys Deva

Locul III: Avântul Transilvania-Reghin

Locul IV: „Jucăm volei că ne place”-Sighetu-Marmaţiei

Locul V: UKS San Lesko – Polonia

Locul VI: Marţienii -Iaşi

Advertisement

Premiul Special Rotary: UKS San Lesko – Polonia

Titlul „Cel mai bun atacant” a fost oferit jucătorului Andrei Niţu

Titlul „Jucătorul turneului” -Geany Miclăuş

Titlul „Cel mai tehnic jucător” -Zoltan Attila

Titlul „Cel mai bun ridicător”-Cristina Lungu

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Simpozionul Naţional Studenţesc „GEOECOLOGIA”, la ediția XXI

Publicat

pe

Redactat de

Facultatea de Mine din cadrul Universității din Petroșani anunță faptul că Simpozionul Naţional Studenţesc „GEOECOLOGIA”, va avea loc în perioada 23-25 mai.

În acest an simpozionul ajunge la ediția XXI. Pe această cale organizatorii adresează invitația studenților, masteranzilor, doctoranzilor, cât și elevilor din învățământul preuniversitar de a lua parte la această manifestare.

”Universitatea din Petroșani și Facultatea de Mine organizează, în perioada 23 – 25 mai 2024, cel de-al XXI – lea Simpozion Naţional Studenţesc „GEOECOLOGIA”. Adresăm invitația studenților, masteranzilor, doctoranzilor și elevilor din învățământul preuniversitar, cercetători în domeniile ingineriei, de a participa la această manifestare științifică și a prezenta rezultatele cercetărilor întreprinse care se încadrează în tematica simpozionului”, anunță organizatorii.

FOTO: FACEBOOK GEOECOLOGIA UPET

Citeste mai mult ...

Actualitate

Aproape 400 de mii de puieți produși în pepinierele Direcţiei Silvice Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Direcția Silvică Hunedoara are pe o suprafață de aproape 16 hectare, nu mai puțin de 18 pepiniere permanente și 4 pepiniere cantonale.

Însumate, acestea produc annual aproape 400 de mii de puieți forestieri.

”În pepinierele Direcţiei Silvice Hunedoara (18 pepiniere permanente şi 4 pepiniere cantonale, cu o suprafaţă totală de 15.9 ha) sunt produşi anual cca. 350 – 400.000 puieţi forestieri”, informează reprezentanții Romsilva-Direcția Sivică Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK ROMSILVA-DIRECȚIA SILVICĂ HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

25 de noi proiecte de investiții, finanțate prin ”Anghel Saligny”

Publicat

pe

Redactat de

Nu mai puțin de 25 noi proiecte primesc finanțare de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Proiectele, în valoare totală de 326.828.899,51 de lei, urmăresc atât modernizarea drumurilor de interes local, cât și înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră, a stațiilor de epurare și a sistemelor de distribuție a gazelor naturale.

”Prin intermediul programelor coordonate de Ministerul Dezvoltării, locuitorii au acces egal la servicii de calitate. Avem, deja, exemple de proiecte implementate cu succes, care produc efecte vizibile pe termen mediu și lung și continuăm să sprijinim comunitătile locale în procesul de dezvoltare”, a precizat Adrian Ioan Veştea ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” vizează realizarea a peste 9.000 km de rețele de alimentare cu apă, 17.000 km de rețele de canalizare, 2.000 km de drumuri județene și 15.000 km de drumuri locale, precum și a 104 obiective de investiții, preluate din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), pentru sisteme de distribuție a gazelor naturale.

FOTO: FACEBOOK MINISTERUL DEZVOLTĂRII, LUCRĂRILOR PUBLICE ȘI ADMINISTRAȚIEI

Citeste mai mult ...

Asociația Composesorală Dealu Mare

Asociația Composesorală Dealu Mare, cu sediul în comuna Densuș, sat Poieni, nr. 20, județul Hunedoara, titular al planului: ,,AMENAJAMENTUL FONDULUI FORESTIER PROPRIETATE PRIVATĂ APARȚINÂND ASOCIAȚIEI COMPOSESORALE DEALU MARE, COMUNA DENSUȘ, JUDEȚUL HUNEDOARA”, propus a fi realizat pe raza județului Hunedoara, anunță publicul interesat asupra audierii publice a proiectului de amenajament silvic, a Raportului de mediu și a Studiului de Evaluare Adecvată care va avea loc în data de 03.06.2024 începând cu ora 15:00 la Căminul Cultural din sat Poieni, nr. 24, comuna Densuș, județul Hunedoara.

Autoritățile participante:

Consiliul Județean Hunedoara

-APM Hunedoara

-Serviciul Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu Hunedoara

-Garda Forestieră Hunedoara

-Direcția Silvică Hunedoara

-Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate ST Hunedoara

-Direcția pentru Agricultură a județului Hunedoara

-Direcția Județeană pentru Cultură Hunedoara

-Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,, Iancu de Hunedoara”

-Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara

-Direcția de Sănătate Publică a județului Hunedoara

-Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Hunedoara

-Primăria Densuș

Dezbaterea este deschisă publicului interesat, care poate participa la ședință sau care poate trimite comentarii în scris APM Hunedoara la adresa Deva, str. Aurel Vlaicu, nr. 25, e-mail office@apmhd.anpm.ro, sau titularului la sediul din Comuna Densuș, sat Poieni, nr. 20, județul Hunedoara până la data de 03.06.2024.

Publicul interesat poate formula comentarii și ON LINE în timpul ședinței de dezbatere publică pe platforma Zoom accesând următorul link https://us05web.zoom.us/j/83203871478?pwd=a1VXQXbEIXhxvn3ZtlaimLffwflAwe.1 și folosind parola 4rq65R

Asociația Composesorală Dealu Mare, cu sediul în Comuna Densuș, sat Poieni, nr.20, județul Hunedoara, titular al planului: ,,AMENAJAMENTUL FONDULUI FORESTIER PROPRIETATE PRIVATĂ APARȚINÂND ASOCIAȚIEI COMPOSESORALE DEALU MARE, COMUNA DENSUȘ, JUDEȚUL HUNEDOARA”, propus a fi realizat pe raza județului Hunedoara, anunță publicul interesat asupra disponibilizării proiectului de plan și a finalizării Raportului de mediu. Consultarea proiectului de plan și a Raportului de mediu se poate face la sediul titularului din sat Poieni, nr. 20, comuna Densuș, județul Hunedoara, de luni până vineri între orele 10:00-16:00.

Comentariile și propunerile se vor transmite în scris la sediul titularului și la sediul APM Hunedoara din Deva, str. Aurel Vlaicu, nr. 25, în termen de 45 de zile calendaristice de la data prezentului anunț.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate