Connect with us
Data: 24/04/2024
.

Actualitate

Piața Obor din Hunedoara va fi redeschisă joi

Publicat

pe

Locuitorii municipiului Hunedoara își vor putea face, din nou, cumpărăturile din Piața Obor dn oraș începând de joi, 16 noiembrie, după cum au informat reprezentanții administrației publice locale.

Hala a fost închisă, temporar, pentru activități de salubrizare și deratizare. În momentul de față, în interior se lucrează la curățenie.

Primarul Dan Bobouțanu spune că, interiorul pieței avea nevoie de igienizare și „o mână ” de var. „Ne cerem scuze cetățenilor pentru închiderea temporara a pieței Obor. Joi se redeschide”, a declarat acesta.

Sursa foto: Primăria Hunedoara

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Parteneriat Româno-German în Domeniul Negocierilor Situațiilor de lipsire de libertate

Publicat

pe

Redactat de

În perioada 15-19 aprilie, Poliția Română a organizat un stagiu intensiv la Brașov, dedicat negocierii în situații de lipsire de libertate ilegală.

Noul program de formare a adus împreună nouă negociatori din inspectoratele de poliție județene, care au beneficiat de experiența colegilor din Renania de Nord-Westfalia, Germania. Scopul principal a fost acumularea de cunoștințe vitale pentru gestionarea eficientă a acestor situații. Stagiul a inclus atât module teoretice, cât și practici de simulare. Această inițiativă marchează începutul unei serii de colaborări strategice, cu scopul de a alinia practicile negocierii polițienești din România la standardele și tehnicile consacrate în Europa.

”În perioada 15-19 aprilie, Poliția Română, prin intermediul Serviciului Independent pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, a deschis un nou capitol în domeniul formării profesionale, găzduind la Brașov un stagiu intensiv, dedicat negocierii în situații de lipsire de libertate, în mod ilegal. Nouă negociatori ai inspectoratelor de poliție județene au beneficiat de experiența colegilor din Renania de Nord-Westfalia, Republica Federală Germană, acumulând cunoștințe vitale în vederea gestionării eficiente a situațiilor de lipsire de libertate, în mod ilegal. Stagiul de pregătire, ce a constat în module teoretice și practici de simulare, marchează începutul unei serii de colaborări strategice, care își propun să alinieze practicile negocierii polițienești din România la standardele și tehnicile consacrate în Europa. Poliția Română consideră negocierile în situații de criză o prioritate absolută, contând pe o echipă națională de peste 140 de negociatori instruiți și pregătiți să intervină în orice moment. Această activitate specializată vizează rezolvarea pașnică a conflictelor, evitând pe cât posibil utilizarea forței și garantând siguranța cetățenilor. Acest prim modul de pregătire, cu specialiștii din Germania, reprezintă materializarea eforturilor comune de a asigura un răspuns prompt și profesionist, în fața situațiilor de criză. Prin această inițiativă, Poliția Română reafirmă angajamentul său în protejarea vieții și integrității fiecărui individ, demonstrând deschiderea către schimbul continuu de experiență și bune practici la nivel internațional. Printre cele 9 inspectorate judetene se numara si IPJ Hunedoara (care a fost reprezentat de cms sef Bogdan Nițu, în calitate de politist negociator pentru situatii de criză. Acesta a absolvit, în  aprilie 2022, a Cursul National pentru Negociere în Situatii de Criză organizat de S.I.I.A.S. – I.G.P.R. – data de la care activează și pe această linie, alături de alți 3 colegi din cadrul IPJ Hunedoara)”, informează reprezentanții IPJ Hunedoara.

FOTO: ARHIVĂ

Citeste mai mult ...

Actualitate

Alimentarea cu gaze naturale, sistată temporar în patru localități din județ

Publicat

pe

Redactat de

Serviciul de distribuție a gazelor naturale va fi sistat temporar în patru localități din județul Hunedoara.

“Pentru a permite realizarea unor lucrări de reabilitare de către Primăria Călan la podul peste râul Strei, compania Delgaz Grid este nevoită să execute devieri ale rețelei de medie presiune care alimentează orașul Călan. Astfel, va fi sistată temporar alimentarea cu gaze naturale, în orașul Călan, parțial, joi, 25 aprilie, și în trei dintre localitățile aparținătoare, începând de joi, 25 aprilie, până vineri, 26 aprilie, la ora 13:00).

Vor fi afectate următoarele localități:

  • Călan (zona de blocuri) – joi, 25 aprilie, intervalul 8:00-23:00;
  • Streisângeorgiu – joi, 25 aprilie (ora 8:00) –> vineri, 26 aprilie (ora 13:00);
  • Strei-Săcel – joi, 25 aprilie (ora 8:00) –> vineri 26 aprilie (ora 13:00);
  • Ohaba Streiului – joi, 25 aprilie (ora 8:00) –> vineri, 26 aprilie (ora 13:00)”, au transmis reprezentanții companiei.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

“Regretăm disconfortul creat și le mulțumim clienților pentru înțelegere”, au mai transmis reprezentanții Delgaz Grid.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Acțiune de amploare împotriva ilegalităților în gestionarea lemnului: Sancțiuni și confiscări în Petroșani și Petrila

Publicat

pe

Redactat de

Într-o amplă operațiune desfășurată în municipiul Petroșani și orașul Petrila, autoritățile au intervenit ferm împotriva ilegalităților în domeniul gestionării materialului lemnos.

În urma verificărilor efectuate de polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică, alături de reprezentanți ai Gărzii Forestiere Timișoara, au fost aplicate sancțiuni drastice și au fost confiscate cantități semnificative de lemn. Acțiunea vizează combaterea exploatării ilegale a resurselor forestiere și asigurarea unei gestionări corecte a materialului lemnos.

”În perioada 08 – 22 aprilie 2024, polițiștii Serviciului Ordine Publică, însoțiți de reprezentanți ai Gărzii Forestiere Timișoara, au efectuat verificări referitoare la modul de gestionare, depozitare, transport și comercializare a materialului lemnos, de către diferiți operatori economici, de pe raza municipiului Petroșani și a orașului Petrila.

În urma verificărilor, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 33.000 de lei și au  luat măsura confiscării fizice a 11,828 mc  de material lemnos și a confiscării valorice a 52,546 mc  de material lemnos”, transmite IPJ Hunedoara.

Printre neregulile constatate, se numără cele referitoare la modul de exploatare și transport a materialului lemnos și diferențe între stocuri.

FOTO: Arhivă

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate