Connect with us
Data: 16/05/2024
.

Actualitate

Peste 150 de tineri au participat la „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți”

Publicat

pe

Peste 150 de tineri hunedoreni s-au prezentat, vineri, la sediul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) din Deva, precum şi la punctele locale ale instituţiei din celelalte patru localităţi ale judeţului, unde s-a desfăşurat „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi”. Dintre cei prezenți, 48 de absolvenți au fost selectați în vederea angajării și 19 au fost încadrați în muncă, pe loc, dintre care trei cu studii superioare.

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi a avut loc între orele 09:00 şi 13:00, la Deva, Hunedoara, Petroşani, Lupeni, Vulcan, Orăştie, Brad, Călan și Hațeg. Conform reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara, la această bursă au fost contactaţi 197 de angajatori în vederea participării, dar s-au prezentat efectiv 49 de agenţi economici. Oferta de locuri de muncă a fost una destul de variantă și mare, numărând 145 de posturi, cele mai multe fiind la Deva (65) și Petroșani (28), urmate fiind de Hunedoara (10), Călan (10), Vulcan (8), Hațeg (8), Brad (7), Orăștie (5) și Lupeni (4).

Cea mai mare participare în Deva și Hunedoara

În cele patru ore, s-au prezentat la sediul AJOFM din Deva sau la punctele locale ale agenţiei din celelalte localităţi ale judeţului în care s-a desfăşurat acţiunea, 155 de absolvenţi interesaţi să își găsească un loc de muncă. Cea mai mare participare s-a înregistrat la Deva, unde 28 de tineri au mers să își găsească un job. La Hunedoara, au participat 24 de absolvenți, la Hațeg 23, la Petroșani 21, la Vulcan 15, la Lupeni și Călan câte 12 tineri, la Brad 11, iar la Orăștie 9 persoane.

Trei absolvenți cu studii superioare, angajați pe loc

Advertisement

La finalul acţiunii, au fost selectaţi 48 de absolvenţi în vederea angajării şi au fost încadraţi în muncă 19 absolvenţi, dintre care trei cu studii superioare. AJOFM Hunedoara va monitoriza, după un interval de 30 de zile, câţi dintre absolvenţii selectaţi au fost încadraţi în muncă.

Advertisement

Actualitate

Festivalul „Folk la Cetate”, la ediția a treia. Recitaluri cu Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi și alți îndrăgiți artiști, la Deva

Publicat

pe

Redactat de

Festivalul „Folk la Cetate” își continuă povestea și în 2024. O nouă ediție, a treia, a acestui îndrăgit eveniment, va avea loc la Deva, în data de 2 iunie, începând cu ora 18:00, în Piața Unirii din centrul istoric al municipiului.

 

Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi și alți îndrăgiți artiști de muzică folk vor urca pe scenă în recitaluri. „Așa cum v-am obișnuit de la edițiile anterioare, festivalul de folk de la Deva aduce anual cele mai „grele” nume ale folkului autohton, iar ediția din acest an nu putea să facă excepție. Vor fi prezenți pentru dumneavoastră, cu recitaluri: Vasile Șeicaru & Nicolae Matei, Ducu Bertzi, Constantin Neculae, Cătălin Stepa și Aurelian Epuraș, Marius Bațu, Cosmin Vaman & Alexandra Andrei”, au transmis reprezentanții Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva.

Evenimentul va fi prezentat de colega noastră, Ioana Popescu.

Organizat prima dată în 2022

Festivalul „Folk la Cetate” este organizat de Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean”.

Advertisement

Prima ediție a festivalului a avut loc în 2022 și a fost un real succes. Și ediția a doua, din 2023, a reunit numeroși iubitori ai acestui gen muzical, folkiști de renume impresionând publicul prezent.

Citeste mai mult ...

Actualitate

UPU Deva, funcțională în noul spațiu modernizat. Vizită a președintelui CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor

Publicat

pe

Redactat de

Președintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Laurențiu Nistor, a vizitat, astăzi, Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Deva, devenită funcțională în noul spațiu modernizat.

“Am dorit să văd cum se desfășoară actul medical într-un spațiu complet nou, dotat la cele mai înalte standarde în domeniu. Consiliul Județean Hunedoara a derulat un proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin care Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Deva a fost extinsă cu un corp nou de clădire pe două niveluri și care împreună cu spațiul vechi însumează 1400 mp. În urma realizării acestei investiții majore, Urgența din Deva a fost considerată de către conducerea ADR Vest un exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest. Zona de triaj – foarte spațioasă, cabinetele de consultații, staționarele, cabinetele personalului medical și zona distinctă destinată urgențelor pediatrice oferă cele mai bune condiții pentru desfășurarea unui act medical performant. În paralel cu acest proiect, am derulat o a doua investiție, realizată de această dată din bugetul Consiliului Județean Hunedoara, prin care a fost realizată o etajare suplimentară. Aceste spații includ o sală de așteptare pentru însoțitorii pacienților ajunși la urgențe, precum și o zonă destinată administrației spitalului. Sunt două facilități care oferă spitalului din Deva standarde înalte de funcționare și arată atât respectul pentru pacienți, cât și pentru echipa medicală și administrativă a unității sanitare”, a transmis președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Investiția totală s-a ridicat la 17,4 milioane de lei, iar fondurile au fost asigurate prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și bugetul CJ Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Rezultatele Bursei Generale a Locurilor de Muncă de la Simeria. Peste 300 de posturi – oferite

Publicat

pe

Redactat de

Peste 300 de posturi au fost oferite la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, acțiune organizată astăzi, la Simeria, de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Hunedoara. Evenimentul a avut loc la Centrul de Afaceri din localitate, începând cu ora 10:00.

Potrivit reprezentanților AJOFM Hunedoara, la această bursă, au fost contactaţi un număr de 33 de angajatori în vederea participării şi au fost prezenți efectiv un număr de 19 agenţi economici.

Oferta de locuri de muncă a numărat 313 posturi și au participat la bursă 298 de hunedoreni. Au fost selectate 74 de persoane în vederea încadrării şi au fost încadrate în muncă 21 de persoane. Agenţia va monitoriza după un interval de 30 de zile câte dintre persoanele selectate au fost încadrate în muncă. Dorim să mulţumim tuturor participanţilor la bursă pentru înţelegere şi buna colaborare”, au transmis reprezentanții AJOFM Hunedoara.

O acțiune similară a avut loc cu o zi înainte la Petroșani, unde 171 de persoane au fost selectate în vederea încadrării în muncă, iar 62 au fost angajate.

Bursa Generală a Locurilor de Muncă continuă mâine, 17 mai, la Deva, tot de la ora 10:00, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din reședința de județ, iar de la aceeași oră, și la Hunedoara, în foaierul Casei de Cultură din localitate.

Advertisement

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Hunedoara, iar în cadrul acțiunii se desfășoară și „Târgul de Oferte Educaționale și Orientare în Carieră”, pentru absolvenții claselor terminale.

 

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate