Connect with us
Data: 18/04/2024
.

Actualitate - Eveniment

O nouă inspecție pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva. De data aceasta, muncitorii, vizitați de noul șef al a CNAIR

Publicat

pe

O nouă inspecţie pe şantierul lotului 3 al autostrăzii A1 Lugoj -Deva, segment încă aflat în construcţie şi cunoscut cu mai multe probleme. De data aceasta, muncitorii care lucrează pe acest tronson au fost vizitaţi de noul şef al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga.

Noul director al CNAIR a mers să vadă cu „proprii ochi” care este situaţia la fața locului, vizita sa tehnică fiind efectuată, zilele trecute, în prima săptămână de la preluarea mandatului în fruntea companiei. Din echipa de inspecție au mai făcut parte tehnicieni ai CNAIR, care evaluează situația lucrărilor de pe acest lot de autostradă, dar și experți în revendicări specifice contractelor tip FIDIC.

Cei de la CNAIR susţin că, situația șantierului lotului 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva se află de mai mult timp în atenția lor și ai Ministerului Transporturilor, din cauza problemelor identificate, care țin de întârzieri și calitatea lucrărilor. Noul director general al CNAIR, Narcis Neaga, a afirmat că dorește ca, prin această primă vizită. să-și creeze propria opinie în ceea ce privește situația reală din șantier și că tocmai din acest motiv s-a deplasat cu experți ai CNAIR, care nu au mai fost implicați în lucrările de pe acest șantier și care pot furniza o opinie imparțială. ”În funcție de rezultatele analizei, vom decide ce măsuri luăm. În orice caz, deciziile se vor lua la centru, după ce vor fi analizate toate documentele și opiniile experților”, a precizat directorul general al CNAIR, Narcis Neaga.

Nu demult, la începutul lunii mai, lotul 3 al A1 Lugoj -Deva a fost vizitat de ambasadorul Spaniei, Ramiro Fernandez Bachiller, care a mers acolo însoţit de ministrul Transporturilor, Lucian Şova, dar şi de alţi oficiali. Şi atunci, vizita de lucru a avut acelaşi scop: acela de a evalua gradul de mobilizare al constructorului, asociere al cărui lider este firma spaniolă Comsa.

Lotul 3 al A1, de la Holdea la Ilia, are o lungime de 21 de kilometri și este finalizat în proporție de circa 82 la suă.

Advertisement
Advertisement

Actualitate - Eveniment

Începe festivalul dedicat regretatului interpret Drăgan Muntean. Regal de muzică populară la Teatrul de Artă din Deva

Publicat

pe

Redactat de

 

Cea de-a XI-a ediţie a festivalului dedicat celui mai cunoscut interpret de folclor din județul Hunedoara, regretatul Drăgan Muntean, începe, în această seară, la Deva. Tineri interpreți de folclor din toată țara se pregătesc, cu emoție, să încânte juriul. Pe parcursul celor două zile de concurs, pe scenă vor urca, în recital, și renumiți interpreți de folclor.

Ediția a XI-a a Festivalului –Concurs Naţional de interpretare vocală a cântecului popular românesc „Drăgan Muntean” se desfășoară astăzi și mâine, 18-19 aprilie 2024, pe scena Teatrului de Artă din Deva. Aproape 50 de tineri interpreți de folclor, cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani, din întreaga țară, s-au înscris la ediția din acest a festivalului. Concurenții au sosit în reședința județului Hunedoara miercuri, când s-a desfășurat preselecția concursului. 

Sursa foto: Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara/Facebook

Concursul propriu-zis va avea loc în această seară, de la ora 17:30, pe scena Teatrului de Artă din Deva. Invitați în recital sunt îndrăgiții interpreți Niculina Stoican și Ovidiu Homorodean.

Gala Laureţilor – mâine seară

Gala Laureaților va avea loc mâine, 19 aprilie, de la aceeași oră, respectiv 17:30, iar seara se va încheia cu recitaluri ale interpreților Liliana Laichici, Cornel Borza și Elena Evsei, dar și Delia Gandore, laureata ediției din 2023 a concursului.

Advertisement

Juriul concursului este compus din personalităţi marcante, specialişti în domeniul etnografiei, etnomuzicologiei şi folclorului muzical. Președintele juriului este cunoscuta și îndrăgita realizatoare de emisiuni TV, Elise Stan. Acompaniamentul concurenţilor şi al interpreţilor invitaţi în recital este asigurat de către orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Drăgan Muntean” al Centrului de Cultură si Artă al judeţului Hunedoara, condusă de dirijor prof. Gheorghe Cîlţea. Spectacolul va fi prezentat de Felicia Stoian.

Unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de folclor din țară

Festivalul este organizat de Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara. Evenimentul are ca și scop descoperirea și promovarea de tinere talente, precum şi punerea în valoare a cântecului popular din diferite zone ale ţării. Acest festival este destinat tinerilor interpreţi amatori, solişti vocali de muzică populară, dornici și preocupați să culeagă şi să interpreteze cântece populare autentice româneşti.

Unul dintre locurile cele mai frumoase şi binecuvântate de Dumnezeu este Ţinutul Pădurenilor, situat pe valea râului Cerna, pe versantul estic al Munţilor Poiana Ruscăi. Ca zonă etnografică este una dintre cele mai bogate şi mai frumoase zone din ţară, unde se găsesc oameni minunaţi înzestraţi cu har de la Dumnezeu în a interpreta cântecul doinit. De aici a plecat spre lume pentru a o cuceri Drăgan Muntean. Modul de interpretare al cântecului doinit şi nu numai, l-a făcut cunoscut în rândul interpreţilor de marcă ai folclorului românesc. Deşi a plecat prea repede din lumea cu dor în cea fără de dor, a reuşit să lase în urma sa o bogăţie inestimabilă: cântecele sale. Consiliul Judeţean Hunedoara şi Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara, în memoria marelui doinitor al hunedorenilor, organizează cea de a XI-a ediţie a Festivalului Concurs Naţional de Interpretare vocală a cântecului popular românesc „Drăgan Muntean”. Este o bucurie să constatăm, că de la an la an crește interesul și aprecierea publicului și a specialiștilor, acest festival concurs fiind la ora actuală unul dintre cele mai cunoscute în țară, asta datorită faptului că mulți dintre laureații edițiilor anterioare sunt astăzi nume cunoscute în lumea folclorului românesc”, a declarat Ciprian Roman, managerul Centrului de Cultură și Artă al Județului Hunedoara și directorul festivalului.

Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTO: Căutările persoanei posibil înecate, suspendate

Publicat

pe

Redactat de

Căutările pentru persoana posibil înecată în lacul de acumulare al Barajului Hațeg, din localitatea Sântămăria Orlea, au ajuns la a treia zi fără să ofere vreun rezultat concret.

Operațiunea de intervenție de astăzi a implicat echipaje extinse, printre care s-au numărat scafandri pompieri de la ISU Alba și ISU Hunedoara, alături de scafandri de la Serviciile Salvamont din județele Gorj, Harghita, Mureș și Hunedoara.

”Cea de-a treia zi a căutărilor persoanei posibil înecate în lacul de acumulare al Barajului Hațeg, din localitatea Sântămăria Orlea, s-au încheiat fără niciun rezultat. La intervenția de astăzi au participat scafandri pompieri de la ISU Alba și ISU Hunedoara, dar și scafandri de la Serviciile Salvamont din județele Gorj, Harghita, Mureș și Hunedoara. Astăzi, la misiunea de căutare s-au folosit aparate speciale pentru detectarea corpurilor de dimensiuni medii și mari, aflate sub apă, acționând, totodată, și scafandri”, transmite ISU Hunedoara.

În funcție de starea vremii, căutările vor fi reluate. Județul Hunedoara se află sub incidența unei atenționări meteorologice „Cod galben ” de averse, grindină, descărcări electrice și vijelii, valabil până în data de 17.04.2024, ora 20.00.
De asemenea, meteorologii au transmis și o informare meteo de instabilitate atmosferică, valabilă până în data de 18.04.2024, ora 20.00.

FOTO: ISU Hunedoara

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate - Eveniment

Dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă

Publicat

pe

Redactat de

În cursul zilei de ieri, în municipiul Hunedoara, a avut loc un eveniment rutier soldat cu o victimă care a fost transportată la spital.

Un bărbat în vârstă de 69 de ani, însoțit de o femeie, aflat pe un motociclu, oprind la culoarea roșie a semaforului, a căzut de pe motociclu împreună cu femeia. Bărbatul a fost transportat la spital.

”La data de 15 aprilie 2024, în jurul orei 13:23, un bărbat de 69 ani, din municipiul Hunedoara, numitul V I, în timp ce conducea un motociclu, pe bulevardul Dacia din municipiul Hunedoara, la intersecția cu bulevardul Mihai Viteazu a redus viteza și a oprit la semafor deoarece acesta indica culoarea roșie, iar o femeie în calitate de pasager aflată pe motociclu, s-a speriat și s-a dezechilibrat, cei doi căzând pe carosabil. În urma acestui eveniment rutier, a rezultat rănirea bărbatului care a fost preluat și transportat la spital de către un echipaj medical, în vederea acordării de îngrijiri medicale. În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, informează reprezentanții IPJ Hunedoara.

FOTO: ARHIVĂ

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate