Connect with us
Data: 29/03/2024
.

Actualitate

La Simeria, toamna se numără performanțele

Publicat

pe

Ateliere de dansuri moderne, populare, balet, canto și pian, arta prelucrării lemnului, șah și arte plastice și mult sport, cu asta sunt ademeniți tinerii simerieni să își petreacă timpul liber. Iar performanțele nu întârzie să apară pe toate flancurile.

Centrul Cultural și de Creație al orașului Simeria, precum și Clubul Sportiv CFR Simeria au devenit adevărate pepiniere de talente. Tinerii sunt ajutați și îndrumați să își descopere talentele și aptitudinile și încurajați să își urmeze visul spre o carieră de succes. Astfel, după un an plin de evenimente, în cadrul ambelor instituții, rezultatele fructuoase nu au întârziat să apară.

Sportiv simerian în Lotul Național al României U17

Advertisement

Clubul Sportiv CFR Simeria traversează o perioadă foarte bună din punct de vedere al performanțelor sportive. Recent, s-a întors de la Lotul Național al României U17 portarul Raul Opric, care a făcut parte din lotul echipei naționale la jocurile din preliminariile Campionatului European. Aceste jocuri s-au desfășurat în Ungaria, unde echipa României s-a calificat pentru Campionatul European U17, care va fi găzduit de Irlanda, în primăvara anului viitor.

Numai cuvinte la superlativ și pentru echipa de fotbal U15 a clubului simerian.Juniorii U15 antrenați de Dorin Costea au încheiat întrecerea din Campionatul Județean U15 pe primul loc, fără înfrângere, și vor reprezenta județul Hunedoara, alături de CNS Cetate Deva și ACS Școala de Fotbal „Damian Militaru”, la Turneul Liga Elitelor U15, competiție organizată de FRF, care va debuta în 27 octombrie. Clubul Sportiv CFR Simeria este repartizat în seria 12, alături de echipele ASU Poli Timișoara, ACS Electrica Timișoara, CNS Cetate Deva și FC UTA Arad”, a precizat președintele Clubului Sportiv CFR Simeria, Vasile Hrițac .

Karateka simerieni, medaliați la europenele în Rusia

Advertisement

O figură frumoasă au făcut și karatiștii clubului simerian, la Campionatul European IKU, din Rusia, unde încă din prima zi a competiției sportivul Ionuț Vesa a câștigat o medialie de bronz la proba kumite. Sportivii Mihai Pistol și Ionuț Vesa participă la această competiție alături de antrenorul lui, sensei Ion Hrițcu.

În 13 octombrie, sportivii de la secția karate, a clubului, care în acest an au împlinit 10 ani de activitate, au obținut locul întâi, pe echipe, la Cupa Moșnița Nouă 2018, înainte unor cluburi cu potențial și arie de selecție mai mare, precum cele din Timiș, Arad, Caraș-Severin, și Gorj”, a mai adăugat președintele CS CFR Simeria, Vasile Hrițac.

În perioada 29 octombrie – 1 noiembrie, echipa de juniori U11, antrenată de Constantin Vișan, va participa la Cupa Stelele Centenarului, pe Arena Națională din București, fiind singura echipă din Hunedoara care participă la această competiție la care sunt înscrise peste 260 de echipe, între care 70 numai la categoria U11. Echipa simeriană este în grupa a 6-a, alături de o echipă din Galați, una din Bragadirul și București.

Advertisement

Gamă variată de activități extrașcolare oferită de Centrul Cultural și de Creație

Centrul Cultural și de Creație al orașului Simeria, prin Clubul Smart, oferă copiilor și tinerilor posibilitatea de a participa la o gamă variată de activități extrașcolare. Astfel, începând cu data de 1 octombrie, s-au redeschis atelierele de dansuri moderne, populare, balet, canto și pian, arta prelucrării lemnului, șah și arte plastice. „În plus, față de anii trecuți, a fost deschis atelierul „Micii depanatori”, în cadrul căruia copiii au ocazia să se familiarizeze cu computerele, să le facă praf la propriu, iar după aceea să le reasambleze, pe măsură ce învață despre componetele unui calculator și rolul acestora. Până în prezent, s-au înscris la atelierele Clubului Smart peste 150 de copii, iar înscrierile continuă”, a declarat managerul Centrului Cultural și de Creație al orașului Simeria, Anca Albu.

În paralel cu aceste activități, copiii se pregătesc pentru evenimentele culturale care vor avea loc în perioada imediat următoare, cum ar fi: Festivalul Toamnei, Moș Nicolae vine la Simeria, Serbarea de Crăciun a Clubului Smart, precum și o serie de evenimente dedicate Centenarului. În acest mod, tinerii sunt încurajați să participe activ la spectacole de teatru, muzică și dans, prin care se pot exprima, dezvolta armonios și își pot descoperi talentele și aptitudinile.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

INTERVIU – Silviu Bruzan, omul care nu a uitat niciodată locul de unde a plecat – comuna Boșorod

Publicat

pe

Redactat de

Face parte din conducerea unei instituții publice cu greutate din județul Hunedoara. Coordonează, de mai mulți ani, o activitate în care este vorba despre bani și oameni. Însă, dincolo de toate, Silviu Bruzan (foto) este un om de-al locului, îndrăgostit de plaiurile natale. Povestește cu drag despre comuna în care s-a născut, la poalele Munților Șureanu – comuna Boșorod, despre oamenii săi frumoși și gospodari și toate celelalte bogății ale locului. Are convingerea că fiecare poate contribui la schimbarea în bine a calității vieții comunității, cu bun simț, decență și foarte multă implicare.

Redactor.: Povestiți-ne puțin despre dumneavoastră și locurile în care v-ați născut.

Silviu Bruzan: Sunt mândru că m-am născut și am crescut în comuna Boșorod. Le spun tuturor, români și străini, cât de minunate sunt aceste locuri cu oamenii gospodari și muncitori, cu fete și băieți frumoși ca satul lor, cu obiceiuri și tradiții primite parcă în dar la facerea lumii. Aici sunt acasă, mă bucur pentru orice lucru bun care se întâmplă. Suntem mulți cei care iubim aceste locuri.

Comuna Boșorod are în componență nouă sate, conform împărțirii administrative din anul 1956: Boșorod, Chitid, Bobaia, Alunu, Cioclovina, Luncani, Prihodiște, Târsa și Ursici, și care, potrivit Recensământului din 2021, are 1.781 de locuitori, cu 281 mai puțini decât în 2011, când avea 2.062 de locuitori. Ca și confesiuni religioase majoritatea populației este ortodoxă, dar este o comunitate importantă din care fac parte cultele Penticostal, Adventist de Ziua a Șaptea, Martorii lui Iehova, conviețuirea acestora fiind una pașnică, bazată pe respect reciproc.

Advertisement

Lucia Apolzan, în cartea “Platforma Luncanilor. Aspecte ale vechimii și continuității așezărilor”, menționează că cea mai veche atestare documentară este cea a satului Chitid, la 1377, despre care spune că îngloba administrativ Boşorodul şi Luncanii, fiind un important cnezat. Boşorodul este consemnat la 1733 „Basarod”, după ce satul se concentrase în vatra actuală, închegată. Iniţial, satul era format din trei cătune: Săliştea Haţegului, ln Trestie (Lacul Moşului) şi Ograda Grueştilor; cele trei cătune au format satul de azi acum circa 200 de ani, sub noul nume Boşorod. Până în 1932, aşezarea Luncani forma un cătun al satului Boşorod, în comuna Chitid. În perioada 1932-1946, Luncanii constituie o comună independentă. Din 1946 trece ca sat în comuna Boşorod, situaţie care se menţine până în 1956 când sunt declarate sate şi subunităţile Luncanilor: Alunu, Cioclovina, Prihodişte, Târsa şi Ursici.”

Foto: Silviu Bruzan – arhiva personală

„Cred cu tărie că se poate face școală de calitate și la țară”

Redactor: Ce vă amintiți din perioada copilăriei petrecută în comuna Boșorod și despre oamenii care v-au marcat existența?

Silviu Bruzan: „Întotdeauna, prin tot ce am făcut, mi-am dorit să-i fac mândri pe părinți, pe bunici, pe oamenii din comuna unde m-am născut și am crescut. Îmi amintesc cu drag de învățătorii și profesorii care ne-au îndrumat pașii în clasele primare și mai apoi în gimnaziu, la Școala Generală din Boșorod. Nu am cum să uit colegii mai mari sau mai mici cu care împărțeam curtea școlii în pauze și cu care, de cele mai multe ori, apucam să tragem o miuță, improvizând două porți cu ajutorul unor pietre. Cred cu tărie că se poate face școală de calitate și la țară. De asemenea, nu pot uita obiceiurile de iarnă, când mergeam cu colinda sau cu plugușorul prin sat, tradițiile sărbătorilor pascale, vacanțele de vară când făceam dorne pe râul Luncanilor și ne scăldam, uitând să mai plecăm acasă. Despre locurile dragi și despre oamenii din sat am scris o carte de poezii „Ce duci omule-n desagă”, care va vedea lumina tiparului spre sfârșitul acestui an.”

.Redactor: De cât timp sunteți în sistemul Finanțelor Publice?

Advertisement

Silviu Bruzan:Sunt economist licențiat al Academiei de Studii Economice București, cu un master în Administrație Publică obținut în cadrul Facultății de Ştiinţe Juridice din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiş” Arad, absolvent al Facultății de Management în Economia Turismului şi Comerţului Internaţional din cadrul Universității Ecologice, formator în cadrul Ministerului Finanțelor Publice – Agenția Națională de Administrare Fiscală, cu o activitate în administrația centrală de 27 de ani.

Sunt căsătorit din anul 1996 și sunt tatăl a două fete. Cea mare și soțul ei sunt medici rezidenți în cadrul Spitalului Clinic “Dr. Victor Babeș” Timișoara, iar mezina familiei este studentă în anul 2 la specialitatea Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Timișoara.

Redactor: Ce puteți să ne spuneți despre activitatea culturală a comunei Boșorod?

Advertisement

Silviu Bruzan: „În ceea ce privește activitatea culturală, ne mândrim cu formațiile de călușari de la cele mai fragede vârste până la veterani, care au adus Boșorodul și satele aparținătoare pe primele locuri la concursurile naționale sau internaționale la care au participat. Aici nu putem sa uităm contribuția deosebită a celui care a fost supranumit ,,Zburătorul din Carpați” – Nicolae Malina, unul dintre cei mai apreciați vătafi al formațiilor de călușari din Transilvania. Consider că, ar trebui promovată o Hotărâre în cadrul Consiliului Local prin care Căminul Cultural din Boșorod să poarte numele ,,Nicolae Malina”, în semn de respect față de cel care ne-a reprezentat cu cinste în țară și străinătate. De asemenea, Grupul ,,Sânzienelor” din cadrul comunei, condus de către Roxana Larisa Balogh, desfășoară o activitate prin care nu lasă sa cadă pradă uitării tradițiile și obiceiurile strămoșești.”

Redactor: Pe teritoriul comunei Boșorod se află numeroase atracții turistice, incluzând siturile arheologice, printre care cetatea ascunsă a dacilor – Piatra Roșie, ce se mai poate vizita în această frumoasă zonă?

Silviu Bruzan:Obiectivele turistice care pot fi vizitate în zona noastră sunt multe și diverse. Aș dori să încep cu Biserica Ortodoxă din Chitid, cu Hramul Adormirea Maicii Domnului, care a fost construită în anul 1470, și aș continua cu celelalte biserici care, chiar dacă nu sunt atât de vechi, sunt deosebite, atât prin stilul arhitectural, cât și prin pictură și iconografia existente în interior. De asemenea, de un interes deosebit se bucură siturile arheologice aparținând civilizației dacice, Cetatea Piatra Roșie, Drumul Roman, Castrul din Platforma Luncani, Valul de apărare de la Cioclovina, Vârful Tafla, unde au fost descoperite fragmente de ceramică de Coțofeni, Fântâna cu leacuri de la Bobaia unde, de Sânziene, zânele joacă în jurul izvorului, sistemul carstic de la Cioclovina, cu peștera de apă și cea de uscat, Poiana Omului, unde, se spune că, și-ar fi pus capăt zilelor Regele Decebal, înainte de a fi capturat de trupele romane, și care se întinde pe câteva zeci de hectare, ocupate de turmele de oi, și care era locul de întâlnire al ciobanilor care coborau şi urcau de la munte. Putem să ne considerăm norocoși că Via Transilvanica, „drumul care unește”, un traseu turistic de 1.400 de kilometri care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin, trece și printr-o parte din comuna noastră.”

Advertisement

 „Trebuie să (…) reaprindem speranța că poate fi mai bine, să privim spre viitor și să nu rămânem agățați în trecut”

Redactor: Ca om de administrație, ce credeți că ar trebui făcut pentru dezvoltarea localității?

 

Silviu Bruzan: “Economia este fundamentul dezvoltării unei comunități. La capitolul acesta este mai mult de lucru, pentru că potențialul zonei este uriaș. S-au făcut pași mici în ceea ce privește dezvoltarea unor spații de cazare pentru turiștii care ne vizitează și s-au deschis câteva puncte gastronomice locale. Sunt multe lucruri de făcut, de la infrastructură la elaborarea unei strategii de dezvoltare durabilă a zonei, împreună cu toți factorii implicați, fie că sunt reprezentanții Parcului Natural Grădiştea Muncelului – Cioclovina, investitorii în turism, autorități locale și județene. Orientarea spre investiții publice care, la rândul lor, să atragă investiții private, generând astfel locuri de muncă și bani mai mulți la bugetul administrației locale.

Advertisement

Redactor: Cu ce se mai mândrește comuna Boroșod? Se mai păstrează tradițiile în zilele noastre?

Silviu Bruzan: „La noi în comună se păstrează cu sfințenie de sute de ani tradiția pizărăilor, colindele, dansul călușerilor și jocul sânzienelor, obiceiurile specifice sărbătorii pascale când oameni dau cioamna în fața bisericii la ieșirea de la slujba de Învierea Domnului. Este necesară o activitate de promovare, pe toate căile de comunicare moderne, din punct de vedere cultural, al tuturor satelor noastre cu obiceiuri, tradiții, meșteșuguri care să conducă la susținerea dezvoltării industriei turistice culturale și creative.”

Redactor: Din punctul dumneavoastră de vedere, ce trebuie făcut pentru a schimba în bine calitatea vieții comunității?

Advertisement

Silviu Bruzan: “Nu îmi este indiferent ce se întâmplă cu leagănul copilăriei mele, comuna Boșorod. De aceea trebuie să facem, împreună, toți cei care iubim aceste locuri, tot ce putem pentru a ne duce comuna acolo unde îi este locul, redăm încrederea oamenilor, să reaprindem speranța că poate fi mai bine, să privim spre viitor și să nu rămânem agățați în trecut. Nu este ușor, dar la fel de adevărat este că trebuie să ne luptăm pentru binele comunității noastre, să ne bazăm pe profesionalism, pe bunul simț și pe un minimum de decență în toate.

 

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Intervenții chirurgicale rarisime care au salvat mamele și pruncii pe care îi purtau în pântece

Publicat

pe

Redactat de

A adus fericirea într-o familie

Doctorul Răzvan Betea a repetat conform procedurilor, analizele, iar diagnosticul a fost același, unul crunt: cancer de col uterin. Iar acest lucru se suprapunea pe o sarcină de 7 săptămâni.

Din fericire, nici medicul și nici mama nu și-au pierdut curajul.
„Din acest moment am înțeles că este un caz aparte care trebuie gestionat în cel mai mic detaliu.
După cum știm cancerul de col uterin în România este pe primul loc în cazul cancerelor genitale feminine și a doua cauză de deces prin cancer la femei. Principalul factor fiind infecția persistentă cu virusul HPV.

Asocierea dintre sarcină și cancerul de col uterin, implică o serie întreagă de factori care trebuie luați în considerare pentru a stabili indicația terapeutică și anume: stadiul bolii, vârsta sarcinii și dorința pacientei față de sarcină.
Scopul principal al tratamentului fiind siguranța oncologică a pacientei și totodată și supraviețuirea fără riscuri pentru făt.
Prin urmare, a venit firesc următoarea întrebare: Care este dorința dumneavoastră în raport cu sarcina? Bineînțeles că răspunsul pacientei a fost ca sarcina să fie în siguranță pentru că își dorea extrem de mult aceasta sarcină dar totodată se gândea la acest teribil diagnostic și își dorea ca sănătatea dânsei să nu fie pusă în pericol.
Având în vedere că apelase la mai multe servicii medicale care avuseseră ca soluții aceeași recomandare și anume întreruperea sarcinii și un tratament radical chirugical, practic eram ultima speranță în ochii dumneaei.
Am apelat la toate cunoștințele și abilitățile necesare și după analiza foarte minuțioasă și o explicație pe măsură în scopul de a oferi toate informațiile necesare pacientei pentru a lua informat decizia corecta, împreună cu aceasta am stabilit să facem o procedură minim invazivă pentru a putea evalua extinderea bolii, urmată de aplicarea unui fir de cerclaj pentru a putea oferi o siguranță în plus sarcinii.
O dată avut diagnosticul stabilit pe piesa chirurgicală ne-a permis să continuăm evoluția sarcinii și să trecem de domeniul gineco-oncologiei către o cale lungă, de 8-9 luni de evaluare constantă a sarcinii.
Au fost necesare toate etapele și anume: screening-urile care se efectutează pe parcursul sarcinii de trimestru I, II, III , evaluarea constantă a parametrilor biologici. Totul a culminat cu momentul cel mai fericit după un drum extrem de lung pentru care ne-am zbătut împreună – cel al nașterii. Am efectuat operația de cezariană și a venit pe lume un băiețel, în greutate de 3.400 g, perfect sănătos, iar evoluția mamei postoperatorie fiind foarte bună.
Monitorizarea pacientei nu se va încheia odată cu momentul nașterii și vor fi necesare controale periodice, însă am reușit ce ne-am propus împreună. Am reușit toate aceste lucruri cu o implicare și o dăruire aparte, dar și cu o receptivitate crescută din partea pacientei.
În momentul în care pronunțăm cuvântul cancer, ne gândim la sfârșit, dar se pare că există și un început.
Este foarte important ca fiecare pacientă să își facă controalele periodice, iar noi, ca medici, să le oferim informațiile complete pentru a putea lua deciziile informate, pentru că, în acest fel, prevenim și nu mai ajungem să tratăm cancerul, prevenția fiind, după părerea mea, cheia succesului în acest domeniu. Pe zi ce trece am speranța că putem câștiga această luptă”, a declarat dr. Răzvan Betea, medic primar obstetrică – ginecologie, cu supraspecializare în gineco-oncologie

O tânără de 30 de ani își așteaptă, cu dragoste, bebelușul la care nici nu mai visa

La puțin timp după cazul prezentat anterior, dr. Răzvan Betea a consultat o altă pacientă, a cărei stare de sănătate era departe de a fi una fericită. Și în acest caz, diagnosticul era unul care părea neiertător: tumoră ovariană, la care se adăugau și alte complicații.
„După o zi extrem de grea, cu un număr mare de intervenții chirugicale și multe consultații, aflându-mă în serviciul de gardă, seara, pe la ora 22:00, sunt solicitat pentru evaluarea unui caz care reprezenta o urgență majoră.
Pe usă intră o pacientă întinsă pe targă cu dureri abdominale foarte puternice care efectiv striga după ajutor. Am efectuat, cu dificultate, examinarea clinică și ecografică a pacientei, având în vedere starea acesteia la momentul respectiv. În urma evaluării am costatat, imediat, prezența unei formațiuni tumorale ovariene de peste 15 cm, care torsionase, situația aceasta fiind o urgență majoră, dacă ne raportăm la durerile pe care le resimțea și, totodată, riscul de a pierde acest organ (torsiunea reprezentând răsucirea pachetului anexial și reducerea fluxului de sânge către ovar).

Din start am realizat că este nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență și am luat în calcul toate criteriile pentru a decide cel mai bun tratament chirurgical pentru pacientă.

Advertisement

Continuând ecografia constat un element care schimbă cu totul datele pacientei -observ că în uterul pacientei există un embrion viabil de 6 saptamani.
Din acel moment lupta se îndreaptă către salvarea a două ființe.

Am decis, ținând cont de toate aspectele, să intervin minim invaziv laparoscopic, intervenție ce presupune 3-4 mici tăieturi pe burtă pentru a facilita o recuperare mai rapidă a pacientei și, totodată un risc mic de avort.
Intraoperator am constat o formațiune chistică extrem de mare pe ovarul drept, aceasta fiind răsucită, generând simptomatologie acută, cu uterul și el mărit, corespunzător unuia gravid.
Am reușit să extrag acea formațiune voluminoasă și, totodată, să conserv ovarul și să mențin sarcina în uter.
Momentul cel mai fericit a fost cel de după ce pacienta s-a trezit din anestezie și am reușit să îi explic că și ovarul și sarcina sunt, în continuare, în siguranță.
Este un caz rar, care este gestionat conform standardelor de aur în chirurgia minim invazivă, pacienta externându-se la 2 zile postoperator, ceea ce denotă că dacă avem cunoștintele necesare și abilitățile practice putem lua cele mai bune decizii pentru pacientele noastre”, a mai spus medicul Răzvan Betea.

 

Advertisement

Sursa foto: dr. Răzvan Betea

Citeste mai mult ...

Actualitate

Călin Petru Marian, un lider dedicat oamenilor și comunității: ”Trebuie să clădim”

Publicat

pe

Redactat de

Într-o lume în care politica poate părea adesea distanțată de nevoile oamenilor și de comunități, Călin Petru Marian, candidatul Partidului Național Liberal pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, pune accent pe oameni, pe comunitate.

Cu o viziune orientată către oameni și cu o determinare neclintită, Călin Petru Marian aduce un suflu nou în politica locală.

Călin Petru Marian înțelege că forța unei comunități stă în oamenii săi și că progresul vine prin implicarea activă a fiecărui membru. Este un adept al ideii că politicile publice trebuie să fie centrate pe oameni și că partidele politice ar trebui să fie instrumente pentru a servi comunitățile, nu scopuri în sine.

“Mie îmi plac lucrurile grele și bătăliile grele. Dacă ar fi totul prea simplu, ar fi fără interes. Sunt omul care am făcut alpinism, iar în alpinism e greu să te urci pe vârfurile munților dacă nu ai un pic de adrenalină.

Politicile publice se fac prin oameni politici. Partidele sunt populate de oameni. Contează oamenii care sunt în echipăa partidului PNL.

Advertisement

Călin Petru Marian subliniază importanța construirii unui viitor mai bun pentru locuitorii Văii Jiului. El recunoaște potențialul inestimabil al acestei regiuni și se angajează să scoată Vulcanul și întreaga Vale a Jiului din anonimat. Pentru el, aceasta nu este doar o provocare politică, ci o misiune personală de a aduce prosperitate și dezvoltare într-o zonă cu oameni harnici și dornici de a-și vedea comunitatea înflorind.

“Când ajungi într-o funcție administrativă nu împarți oamenii în PNL, PSD, AUR sau UDMR. Toți sunt oameni. Dacă vrei să ai anumite rezultate și să fii mulțumit, e foarte important ca atunci când ajungi într-o funcție vremelnică, trebuie să lași ceva după tine.

Dan are capacitatea, are potențialul, determinarea și voința de a câștiga Vulcanul. Vulcanul și întreaga Vale a Jiului trebuie scoasă din anonimat. Aici există oameni cu suflet, oameni care vor să trăiască în Valea Jiului, oameni care nu vor să se mute din Valea Jiului. Ca să putem să ducem mai departe căruța asta a societății, trebuie să facem ceva pentru ei. Dacă nu au alternativă, pleacă, nu se uită înapoi. Au resentimente că își lasă părinții, copiii aici, dar trebuie să facem ceva, să clădim, să punem o cărămidă. Suntem oameni serioși. Aveți încredere în noi. Suntem oameni cu inima deschisă. Nici eu nu mă pricep la toate. Am nevoie de fiecare om pentru a putea face lucruri împreună. Nu este simplu, dar cu cât este mai greu, cu atât rezultatul victoriei va fi cu foarte multă adrenalină”, a mai spus Călin Petru Marian.

Călin Petru Marian nu promite soluții ușoare sau rapide, ci îndeamnă la colaborare și implicare activă. Acesta înțelege că pentru a reuși într-o astfel de misiune, este necesar să lucrăm împreună, să punem fiecare o cărămidă în construcția unui viitor mai bun.

Advertisement

 

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate