Connect with us
Data: 17/05/2024
.

Actualitate

„Jocurile Special Olympics Down Retezat”: Peste 150 de sportivi speciali se vor întrece la Simeria Veche

Publicat

pe

Peste 150 de copii și tineri, care suferă de sindromul Down și alte dizabilități, din mai multe județe ale țării, se vor întrece la o nouă ediție, a 29-a, a „Jocurilor Special Olympics Down Retezat 2019”. Competiția se va desfășura miercuri, 23 octombrie, la Centrul de Pedagogie Curativă din Simeria Veche și se anunță a fi una plină de emoție și voie bună. La fel ca și în anii trecuți, sportivii participanți se vor întrece, cu mult entuziasm, în mai multe probe.

La ediția de anul acesta a “Jocurilor Special Olympics Down Retezat” vor fi prezenți sportivi cu dizabilități intelectuale din județele Alba, Caraș-Severin, Bistrița -Năsăud, Mureș, Timiș, Gorj, Vâlcea și Hunedoara, potrivit Marianei Niță, profesor psihopedagog la Centrul de Pedagogie Curativă Simeria Veche și omul care a iniţiat activităţile „Special Olympics România”, pentru prima dată, în judeţul Hunedoara. Copiii și tinerii care vor participa se vor întrece în probe de alergare, pe o distanță de 25 și 50 de metri, tir cu arcul, tenis de masă, baschet.

Medalii, cupe și diplome pentru toată lumea

Spre deosebire de alte competiţii, la „Special Olympics”, toţi copiii care participă sunt premiaţi şi medaliaţi. Organizatorii au pregătit, și pentru această ediție, cupe, diplome și medalii, oferite de DJST Hunedoara, iar Fundația „Special Olympics” România pune la dispoziție tricourile pe care acești copiii le vor purta în timpul desfășurării competiției. Și Lions Club Deva se implică, din nou, punând la dispoziție pachete cu hrană și apă -aproximativ 200 la număr, pentru toți participanții la acest concurs, iar „Salvital” Hunedoara va asigura asistența medicală pe toată durata desfășurării concursului. Alături de sportivi, vor fi voluntari, elevi și profesori, de la Liceul Tehnologic ‘Constantin Bursan” din Hunedoara, care se vor implica, la rândul lor, cu multă dăruire, în buna desfășurare a acestui concurs.

Jocurile Special Olympics Down Retezat” sunt organizate de Centrul de Pedagogie Curativă Simeria. Parteneri ai evenimentului sunt Fundația „Special Olympics” România, DJST Hunedoara, Clubul Lions Sarmizegetusa Deva, Clubul Leo Sarmizegetusa Deva, Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara și „Salvital” Hunedoara.

Competiția are un mare succes în rândul copiilor și tinerilor participanți. Organizatorii se străduiesc ca această olimpiadă să aibă continuitate pentru a-i bucura și promova pe acești sportivi deosebiți care demonstrează, cu fiecare ediție, că, în ciuda dizabilităților pe care le au, sunt adevărați învingători.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Cupa României – expusă la Casa de Cultură astăzi şi mâine, iar duminică, la Castelul Corvinilor

Publicat

pe

Redactat de

Cupa României, câștigată de Corvinul Hunedoara, va fi expusă publicului, astăzi și mâine, în 17 si 18 mai, în Sala Mică a Casei de Cultură din municipiul Hunedoara, iar duminică, 19 mai, la Castelul Corvinilor.

„Corviniştii care doresc să îşi facă fotografii cu trofeul au această posibilitate astăzi (vineri), de la ora 15:00 până la ora 19:00, şi mâine (sâmbătă), de la ora 12:00 la ora 17:00. Mâine seară, Cupa României va fi prezentată oficial de performerii Corvinului, la „Noaptea Muzeelor” – ora 20:00, în curtea exterioară a Castelului (punctul final al paradei plănuite pentru mâine seară, paradă care va începe la ora 19:00 la stadionul Michael Klein). Cupa va rămâne, duminică, la Castelul Corvinilor, în Sala Cavalerilor, pentru putea fi admirată şi de vizitatorii obiectivului turistic. Rugăm doritorii să respecte indicaţiile personalului de supraveghere”, au transmis reprezentanții Primăriei Hunedoara. 

Sursa foto: Primăria Hunedoara

Citeste mai mult ...

Actualitate

Angajații APM Hunedoara continuă protestul. Activitatea cu publicul – suspendată timp de două ore

Publicat

pe

Redactat de

Angajații Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Hunedoara continuă protestul declanșat joi, 16 mai, pe fondul nemulțumirilor salariale. Programul cu publicul va fi suspendat timp de două ore zilnic, informează reprezentanții instituției.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Hunedoara anunţă continuarea protestelor până la soluţionarea revendicărilor. Ca urmare, pe perioada protestelor, zilnic, între orele 10:00 -12:00, activitatea de relaţii cu publicul va fi suspendată”, se arată într-un comunicat al APM Hunedoara.

Sursa foto: APM Hunedoara

Citeste mai mult ...

Actualitate

UPET prezentă la Târgul de Oferte Educaționale Simeria

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanți ai Universității din Petroșani au fost prezenți la Târgul de Oferte Educaționale Simeria.

Toți cei interesați au putut să primească informații despre programele de studii pe care instituția de învățământ superior de la Petroșani le promovează.

”Ne bucurăm să împărtășim cu voi câteva momente de la Târgul de Oferte Educaționale Simeria, desfășurat la Centrul de Afaceri Simeria. Oferta academică a Universității din Petroșani a fost promovată cu succes la acest târg. Educația devine puntea către reușită și realizare personală. Să continuăm să explorăm și să ne dezvoltăm împreună, pentru că fiecare pas contează în drumul nostru către excelență și împlinire!”, informează reprezentanții Universității din Petroșani.

Universitatea din Petroșani se pregătește deja pentru ai primi pe viitorii studenți printr-un amplu proiect de promovare.

FOTO: FACEBOOK UNIVERSITATEA DIN PETROȘANI

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate