Connect with us
Data: 20/04/2024
.

Actualitate

Hoții care furat „o traistă” cu bani din casa primarului din Cerbăl, în urmă cu două luni, prinși de polițiști

Publicat

pe

Cei doi tineri care au dat atacul în locuința primarului din comuna Cerbăl, Mircea Costa, în urmă cu două luni, și au furat 35.000 de lei și 400 de euro, au fost prinși de polițiști, unul dintre hoți a fost reținut, iar celălalt, care se presupune că a stat „de șase”, un adolescent de 17 ani, este cercetat sub control judiciar. Fapta a fost comisă, de către cei doi tineri, la finele lunii iulie, când primarul și soția sa au lipsit de la domiciliu. „Bănuiesc că fapta a fost comisă duminică noaptea (28 iulie – n.r.), când eram la nedeea care a avut loc în satul Feregi, timp în care nu a fost nimeni acasă. Ne-am întors luni seara și doar marți dimineața am constat lipsa banilor, când a trebuit să mergem la bancă să-i depunem. Erau banii din încasările de la firma soției mele, pe care urma să-i depunem la bancă. Știm exact cine a făcut acest lucru. Era un băiat care mă mai ajuta pe mine la diferite activități de întreținere a casei”, declara, în urmă cu două luni, primarul comunei Cerbăl, Mircea Costa. Edilul a mai precizat că este posibil ca tânărul să fi multiplicat cheia de la casă. Numai așa ar fi putut să intre în locuință fără să lase vreo urmă. Și adolescentul de 17 ani a fost reținut de oamenii legii, fiind cercetat pentru tăinuire. Minorul a fost prezentat magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, care au dispus măsura controlului judiciar față de acesta, pentru 60 de zile. În acest caz, poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor în cauză şi a recuperării prejudiciului.

Advertisement

Actualitate

Simpozionul Naţional Studenţesc „GEOECOLOGIA”, la ediția XXI

Publicat

pe

Redactat de

Facultatea de Mine din cadrul Universității din Petroșani anunță faptul că Simpozionul Naţional Studenţesc „GEOECOLOGIA”, va avea loc în perioada 23-25 mai.

În acest an simpozionul ajunge la ediția XXI. Pe această cale organizatorii adresează invitația studenților, masteranzilor, doctoranzilor, cât și elevilor din învățământul preuniversitar de a lua parte la această manifestare.

”Universitatea din Petroșani și Facultatea de Mine organizează, în perioada 23 – 25 mai 2024, cel de-al XXI – lea Simpozion Naţional Studenţesc „GEOECOLOGIA”. Adresăm invitația studenților, masteranzilor, doctoranzilor și elevilor din învățământul preuniversitar, cercetători în domeniile ingineriei, de a participa la această manifestare științifică și a prezenta rezultatele cercetărilor întreprinse care se încadrează în tematica simpozionului”, anunță organizatorii.

FOTO: FACEBOOK GEOECOLOGIA UPET

Citeste mai mult ...

Actualitate

Aproape 400 de mii de puieți produși în pepinierele Direcţiei Silvice Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Direcția Silvică Hunedoara are pe o suprafață de aproape 16 hectare, nu mai puțin de 18 pepiniere permanente și 4 pepiniere cantonale.

Însumate, acestea produc annual aproape 400 de mii de puieți forestieri.

”În pepinierele Direcţiei Silvice Hunedoara (18 pepiniere permanente şi 4 pepiniere cantonale, cu o suprafaţă totală de 15.9 ha) sunt produşi anual cca. 350 – 400.000 puieţi forestieri”, informează reprezentanții Romsilva-Direcția Sivică Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK ROMSILVA-DIRECȚIA SILVICĂ HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

25 de noi proiecte de investiții, finanțate prin ”Anghel Saligny”

Publicat

pe

Redactat de

Nu mai puțin de 25 noi proiecte primesc finanțare de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Proiectele, în valoare totală de 326.828.899,51 de lei, urmăresc atât modernizarea drumurilor de interes local, cât și înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră, a stațiilor de epurare și a sistemelor de distribuție a gazelor naturale.

”Prin intermediul programelor coordonate de Ministerul Dezvoltării, locuitorii au acces egal la servicii de calitate. Avem, deja, exemple de proiecte implementate cu succes, care produc efecte vizibile pe termen mediu și lung și continuăm să sprijinim comunitătile locale în procesul de dezvoltare”, a precizat Adrian Ioan Veştea ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” vizează realizarea a peste 9.000 km de rețele de alimentare cu apă, 17.000 km de rețele de canalizare, 2.000 km de drumuri județene și 15.000 km de drumuri locale, precum și a 104 obiective de investiții, preluate din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), pentru sisteme de distribuție a gazelor naturale.

FOTO: FACEBOOK MINISTERUL DEZVOLTĂRII, LUCRĂRILOR PUBLICE ȘI ADMINISTRAȚIEI

Citeste mai mult ...

Asociația Composesorală Dealu Mare

Asociația Composesorală Dealu Mare, cu sediul în comuna Densuș, sat Poieni, nr. 20, județul Hunedoara, titular al planului: ,,AMENAJAMENTUL FONDULUI FORESTIER PROPRIETATE PRIVATĂ APARȚINÂND ASOCIAȚIEI COMPOSESORALE DEALU MARE, COMUNA DENSUȘ, JUDEȚUL HUNEDOARA”, propus a fi realizat pe raza județului Hunedoara, anunță publicul interesat asupra audierii publice a proiectului de amenajament silvic, a Raportului de mediu și a Studiului de Evaluare Adecvată care va avea loc în data de 03.06.2024 începând cu ora 15:00 la Căminul Cultural din sat Poieni, nr. 24, comuna Densuș, județul Hunedoara.

Autoritățile participante:

Consiliul Județean Hunedoara

-APM Hunedoara

-Serviciul Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu Hunedoara

-Garda Forestieră Hunedoara

-Direcția Silvică Hunedoara

-Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate ST Hunedoara

-Direcția pentru Agricultură a județului Hunedoara

-Direcția Județeană pentru Cultură Hunedoara

-Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,, Iancu de Hunedoara”

-Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara

-Direcția de Sănătate Publică a județului Hunedoara

-Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Hunedoara

-Primăria Densuș

Dezbaterea este deschisă publicului interesat, care poate participa la ședință sau care poate trimite comentarii în scris APM Hunedoara la adresa Deva, str. Aurel Vlaicu, nr. 25, e-mail office@apmhd.anpm.ro, sau titularului la sediul din Comuna Densuș, sat Poieni, nr. 20, județul Hunedoara până la data de 03.06.2024.

Publicul interesat poate formula comentarii și ON LINE în timpul ședinței de dezbatere publică pe platforma Zoom accesând următorul link https://us05web.zoom.us/j/83203871478?pwd=a1VXQXbEIXhxvn3ZtlaimLffwflAwe.1 și folosind parola 4rq65R

Asociația Composesorală Dealu Mare, cu sediul în Comuna Densuș, sat Poieni, nr.20, județul Hunedoara, titular al planului: ,,AMENAJAMENTUL FONDULUI FORESTIER PROPRIETATE PRIVATĂ APARȚINÂND ASOCIAȚIEI COMPOSESORALE DEALU MARE, COMUNA DENSUȘ, JUDEȚUL HUNEDOARA”, propus a fi realizat pe raza județului Hunedoara, anunță publicul interesat asupra disponibilizării proiectului de plan și a finalizării Raportului de mediu. Consultarea proiectului de plan și a Raportului de mediu se poate face la sediul titularului din sat Poieni, nr. 20, comuna Densuș, județul Hunedoara, de luni până vineri între orele 10:00-16:00.

Comentariile și propunerile se vor transmite în scris la sediul titularului și la sediul APM Hunedoara din Deva, str. Aurel Vlaicu, nr. 25, în termen de 45 de zile calendaristice de la data prezentului anunț.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate