Connect with us
Data: 16/04/2024
.

Actualitate

Deva ar putea avea un parc industrial, realizat din fonduri UE

Publicat

pe

Planurile autorităţilor pentru revigorarea reşedinţei de judeţ

Dorinţa de atragere a unui număr cât mai mare de investitori de către administraţia locală deveană se loveşte de lipsa unor terenuri de mare întindere pentru demararea afacerilor.

Acesta este doar unul dintre motivele pentru care Primăria Deva şi Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara au în plan construirea în municipiul reşedinţă de judeţ a unui parc industrial. Un astfel de amplasament este inclus şi în proiectul noului Plan Urbanistic General (PUG) al Devei şi ar putea fi amenajat pe malul Mureşului, în zona Sântuhalm.

Facilităţi fiscale, nu şpagă

Potrivit lui Tiberiu Balint, vicepreşedintele CJ Hunedoara, noul parc industrial al urma să aibă circa 25 de hectare, iar terenul ar putea fi luat şi de la deţinătorii privaţi prin procedura de expropriere pentru utilitate publică. În plus, autorităţile au gândit că sursa de finanţare cea mai bună pentru realizarea acestei investiţii ar fi fondurile europene. „Acest parc dorim să-l realizăm în parteneriat cu Primăria Deva pentru a încerca să revigorăm activitatea economică în Deva. Reşedinţa judeţului nu are în acest moment o suprafaţă de 25 de hectare compactă, iar pentru acest parc industrial am putea recurge la modalitatea exproprierii unor terenuri agricole în schimbul cărora proprietarii să primească o anumită sumă, stabilită în urma unei evaluări. În plus, în acest parc vor fi acordate şi anumite facilităţi investitorilor”, a declarat Balint. Acesta a mai spus că este încrezător că firmele vor fi interesate să se stabilească cu investiţii în viitorul parc industrial al Devei, mai ales dacă administraţia publică locală va încerca să ofere un climat propice deschiderii unor noi afaceri. „Investitorii vin acolo unde le este mai bine şi găsesc un climat propice, cu facilităţi fiscale, dar şi de alte feluri. În cazul în care pentru a primi firmele în parcul industrial, un primar cere şpagă, atunci nu e de mirare că unele amplasamente de acest gen din ţară nu funcţionează, pentru că toţi investitorii se reorientează”, a mai spus vicepreşedintele CJ Hunedoara.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Căutările tânărului dispărut în lacul barajului de acumulare de la Sântămărie Orlea continuă. Detector bazat pe inteligență artificială, folosit în operațiune

Publicat

pe

Redactat de

Căutările persoanei dispărută în lacul barajului de acumulare de la Sântămărie Orlea, de lângă Hațeg, continuă. Este a treia zi în care echipele de intervenție acționează, în operațiunea de căutare fiind folosit un echipament foarte performant, un detector pentru găsirea sub apă a persoanelor, bazat pe inteligență artificială.

Dispeceratul Național Salvamont România a transmis că, la solicitarea Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara, salvatori acvatici și scafandri din cadrul serviciilor Salvamont-Salvaspeo din județele Gorj, Mureș, Harghita și Hunedoara participă ca resursă de sprijin pentru căutarea trupului persoanei înecate în lacul de la Sântămăria Orlea, de lângă Hațeg.

Victima, un tânăr de 23 de ani, a fost căutată de scafandri timp de două zile, dar datorită suprafeței mari a lacului și vizibilității reduse, căutările au rămas fără rezultat, situație în care s-a apelat la salvatorii acvatici din cadrul serviciilor Salvamont.

“Structurile Salvamont-Salvaspeo sunt singurele din țară care dețin cele mai performante detectoare din lume pentru găsirea sub apa a persoanelor, detectoare bazate pe inteligenta artificiala. În prezent, există cinci servicii Salvamont care dețin astfel de aparate, respectiv cele din Gorj, Harghita, Mureș, Neamț și Brașov. În mai puțin de un an de când au intrat în dotarea salvatorilor, detectoarele au găsit patru victime în toate cele patru situații în care au fost solicitate în căutări care au durat între cinci min și trei ore. Chiar dacă menirea noastră este de a salva oameni, cu sprijinul Consililor judetene, am acceptat să ne pregătim și dotăm corespunzător și pentru astfel de situații, pentru a veni în sprijinul familiilor care trec prin aceste tragedii și care mai au doar o singura dorința, își poată îngropa creștinește pe cel înecat. De asemenea, localizarea victimei permite timpi mai scurți de intervenție a scafandrilor și, implicit, de expunere la riscuri”, au transmis reprezentanții Salvamont România.

 

Advertisement
Foto cu caracter ilustrativ
Sursa foto: Salvamont România
Citeste mai mult ...

Actualitate

Proiect de peste un milion de lei pentru promovarea mobilității durabile

Publicat

pe

Redactat de

Administrația locală din Petrila a scos la licitație un contract pentru promovarea mobilității durabile și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi. Astfel, s-a scos la licitație un contract pentru servicii de proiectare și executare a unui număr de 8 stații de reîncărcare rapidă pentru vehicule electrice în orașul Petrila, județul Hunedoara.

Valoarea contractului este de 1.173.720 lei și vizează realizarea unui obiectiv de investiții esențial pentru comunitatea locală. Acest proiect cuprinde atât faza de proiectare, cât și cea de execuție a lucrărilor, inclusiv achiziția echipamentelor necesare și asistența tehnică din partea proiectantului.

Scopul principal al acestui proiect este reducerea impactului negativ al emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, oferind astfel un suflu nou mobilității durabile în Petrila. Implementarea acestor stații de reîncărcare pentru vehicule electrice reprezintă un pas important în direcția unui mediu mai curat și a unei economii mai sustenabile.

FOTO: ARHIVĂ

Citeste mai mult ...

Actualitate

Județul Hunedoara, sub cod galben de vijelii

Publicat

pe

Redactat de

Județul Hunedoara se află sub cod galben de vijelii.

În intervalul 16 aprilie, ora 15, până la 17 aprilie, ora 15, zona Banatului, sudul Crișanei, Transilvania și zonele montane se confruntă cu un avertisment meteorologic de tip Cod Galben. Acesta aduce cu sine perioade de instabilitate atmosferică accentuată, cu potențial de impact asupra populației și mediului înconjurător.

Fenomenele meteorologice anticipate includ averse puternice, caracterizate de intensitate torențială, însoțite de descărcări electrice. Vântul va înregistra intensificări semnificative, cu rafale ce pot atinge viteze de 55 până la 70 km/h. De asemenea, se prevăd fenomene locale de vijelie și grindină.

Precipitațiile vor fi abundente, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se estimează că cantitățile de apă vor atinge între 20 și 25 l/mp, cu posibilitatea de a depăși chiar și 40 l/mp în anumite zone.

Autoritățile recomandă cetățenilor să fie precauți și să evite deplasările în condiții meteorologice periculoase. De asemenea, se recomandă luarea măsurilor de protecție necesare pentru a preveni eventualele pagube materiale.

FOTO: Meteoplus

Advertisement
Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate