Connect with us
Data: 25/04/2024
.

Actualitate

Cabanierii din stațiunile montane din județ, instruiți de pompierii hunedoreni

Publicat

pe

Câteva zeci de cabanieri și proprietari de pensiuni și case de vacanță din stațiunile montane Straja și Rîușor au participat la dezbateri organizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, invitați fiind și reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean, ai Inspectoratului de Poliție Hunedoara și ai Serviciului Salvamont Hunedoara.

Temele abordate au atins subiecte de interes pentru cabanierii din stațiuni cum ar fi cadrul legislativ privind avizarea-autorizarea unităților de primire a turiștilor, dar și problemele și neajunsurile, din punct de vedere al securității la incendiu, ce pot apărea pe timpul exploatării instalațiilor de încălzire sau aparatelor electrice.

Pentru că sărbătorile de iarnă bat la ușă pompierii au făcut recomandări și cu privire la utilizarea, în siguranță, a artificiilor și lampioanelor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara, maior Anemona Doda, cu această ocazie s-a dezbătut și situația căilor de acces a căror capacitate este diminuată de autot

Advertisement

Actualitate

Alina Eremia, The Motans, Feli și Zdob și Zdub cântă, anul acesta, la „Serbările Cetății” Deva. Ce alți artiști vor mai urca pe scenă

Publicat

pe

Redactat de

Alina Eremia, The Motans, Feli și Zdob și Zdub vor susține concerte, anul acesta, la „Serbările Cetății” DevaAlături de aceștia, vor mai urca pe scenă și alți artiști și trupe, atât de muzică ușoară, cât și de folclor. Vor fi trei zile de spectacole în piața de la poalele Cetății din oraș. Reprezentanții municipalității au făcut deja public programul evenimentelor ce urmează să aibă loc, în reședința de județ, în perioada 24 -26 mai 2024.

Ca și în anii trecuți, „Serbările Cetății”, organizate de Centrul Cultural „Drăgan Muntean”, Primăria și Consiliul Local al municipiului Deva, se vor desfășura în Piața Cetății, iar pe parcursul celor trei zile pe scenă vor urca în fața publicului prezent, artiști și interpreți de muzică populară.

Piața Cetății va găzdui, timp de trei zile, spectacole dedicate Zilelor municipiului Deva, cu muzică de toate genurile și unii dintre cei mai în vogă artiști ai momentului. În acest an, mai mult ca oricând, ne-am propus să aducem în fața dumneavoastră și să promovăm cât mai mult artiștii locali. În acest sens, pe lângă trupele locale care vor concerta în primele două zile, duminică, muzica populară va fi reprezentată în mare parte de artiști deveni, precum și de ansamblul reprezentativ al orașului nostru, care anul viitor va împlini o jumătate de veac de activitate neîntreruptă, Ansamblul Folcloric „Silvana” al Centrului Cultural „Drăgan Muntean””, au transmis organizatorii evenimentului.

 „Serbările Cetății 2024” se vor desfășura după următorul program:

Vineri, 24 mai, începând cu ora 18:00

Advertisement

Art Adventure

The Story

Quas

Alina Eremia

The Motans

Advertisement

Prezintă: Dragoș Pascuta și Ciprian Andrica

Sâmbătă, 25 mai, începând cu ora 18:00

Roxana Olșanschi

Florin Mureșan

Vremuri

Advertisement

Gino& Band

Feli

Zdob și Zdub

Foc de Artificii

Prezintă: Dragoș Pascuta și Ciprian Andrica

Advertisement

Duminică, 26 mai, începând cu ora 17:00

Ansamblul Folcloric „Silvana” al Centrulului Cultural „Drăgan Muntean” Deva și Ansamblul „Silvana Junior”, alături de invitații: Amalia Otea, Bianca Sîrb, Ovidiu Pîs, Lorena Cheregi, Letiția Mihuțiu, Simi Belea, Cristina Muntean, Ovidiu Olari și Aana Almășana Ciontea

Conducerea muzicală: Andre Crișan

Coregrafia: Andrei Gabor

Aida Busuioc, Gabi Nicolae, Marius Trif, Bianca Munteanu și Radu Poenar, Lorena Pascu, Nelu Ban Fîntînă, Nicolae Flaviu Cristea, Ciprian Roman, acompaniați de „Formația Aida Busuioc”.

Advertisement

Prezintă: Ioana Popescu

Citeste mai mult ...

Actualitate

Peste 400 de persoane, la Mini-Bursa locurilor de muncă de la Hațeg

Publicat

pe

Redactat de

Participare numeroasă la Mini-Bursa locurilor de muncă de la Hațeg. Peste 400 de persoane interesate să se angajeze au participat la acțiunea ce s-a desfășurat, astăzi, începând cu ora 10:00, la fosta Școală Generală „Ovid Densusianu” din localitate.

Potrivit reprezentanților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), instituție care a organizat evenimentul, la această mini-bursă au fost contactaţi un număr de 35 de angajatori în vederea participării şi au fost prezenți efectiv un număr de 25 de agenţi economici. Oferta de locuri de muncă a numărat 286 de posturi și au participat la bursă 432 de hunedoreni. Au fost selectate 83 de persoane în vederea încadrării şi au fost încadrate în muncă 26 de persoane.

Agenţia va monitoriza după un interval de 30 de zile câte dintre persoanele selectate au fost încadrate în muncă.

 

O acțiune similară va avea loc mâine, 26 aprilie 2024, în municipiul Orăștie, la Sala „Astra” din Orăștie.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Polițiștii rutieri au intensificat activitățile preventive, în trafic, în vederea reducerii riscului rutier. Acțiunile vor continua și în perioada următoare

Publicat

pe

Redactat de

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara au intensificat acțiunile preventive în trafic pentru a reduce riscul de producere a accidentelor rutiere.

În primele luni ale acestui an, au fost concentrate eforturi în verificarea respectării regulilor de circulație, în special în zonele cu risc crescut de accidente. Potrivit datelor statistice, în perioada menționată au avut loc 12 accidente grave, soldate cu decesul a 5 persoane și rănirea gravă a altor 7.

În primele luni ale acestui an, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara au intensificat acțiunile preventive, în trafic, în scopul prevenirii și a reducerii numărului accidentelor rutiere. Prezența ridicată a polițiștilor, în trafic, a vizat verificarea respectării regimului legal de viteză pe tronsoanele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere, precum și combaterea consumului de alcool ori substanțe psihotrope de către conducătorii auto, dar și abaterile săvârșite de către pietoni ori bicicliști.

Potrivit datelor statistice înregistrate la nivelul județului Hunedoara, în perioada 01 ianuarie – 31 martie 2024, au avut loc 12 accidente grave de circulație, soldate cu decesul a 5 de persoane și rănirea gravă a altor 7.

”Comparativ cu situația înregistrată în aceeași perioadă a anului 2023, se constată o scădere a numărului accidentelor rutiere grave (-1) și a numărului persoanelor rănite grav (-1), în timp ce rămâne constant numărul persoanelor decedate.

Analiza efectuată la nivelul Serviciului Rutier Hunedoara relevă principalele 3 cauze generatoare de accidente rutiere grave, ca fiind:

Advertisement

Viteza (neadaptată la condițiile de drum/nelegală), care a stat la baza producerii a 3 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a două persoane și rănirea gravă a unei persoane;

Neacordarea priorității de trecere pietonilor (3 accidente rutiere grave, soldate cu decesul unei persoane și rănirea gravă a altor două);

Alte preocupări de natură a distrage atenția conducătorului auto (3 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a două persoane și rănirea gravă a unei persoane)”, transmite IPJ Hunedoara.

Acțiuni preventive

Pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere grave, polițiștii au desfășurat 330 acțiuni preventive, în urma cărora au aplicat 10.092 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 3.860 dintre sancțiunile contravenționale fiind aplicate pentru încălcarea regimului legal de viteză, în timp ce 318 sancțiuni au vizat nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni, iar 63 de amenzi au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului.

Advertisement

”În primul trimestru al acestui an, polițiștii rutieri au constatat 240 infracțiuni la regimul circulației, dintre care amintim: 45 de dosare penale au fost întocmite pentru alcoolemie peste limita admisă, 53 pentru conducere fără permis, 21 pentru conducerea unui autovehicul sub influența unor substanțe psihoactive, iar 5 fapte penale au vizat refuzul ori sustragere de la prelevarea mostrelor biologice.

De asemenea, în cadrul activităților de control au fost reținute pentru fapte contravenționale ori pentru săvârșirea unor infracțiuni 833 de permise de conducere  și au fost retrase 449 de certificate de înmatriculare.

În prima parte a lunii aprilie 2024, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Hunedoara au desfășurat o serie de activități preventiv – reactive având ca scop creșterea gradului de siguranță rutieră prin reducerea numărului accidentelor rutiere grave, astfel:

În perioada 01-07 aprilie 2024 au fost desfășurate activități pentru impunerea respectării regulilor de circulație de către bicicliști/conducători de trotinete, ocazie cu care au fost aplicate 84 de sancțiuni contravenționale bicicliștilor și 21 conducătorilor de trotinete”, mai transmite IPJ Hunedoara.

Speed Marathon

Advertisement

Totodată, în conformitate cu calendarul de activități al ORGANIZAŢIEI POLIŢIILOR RUTIERE EUROPENE (ROADPOL) pentru anul 2024, în perioada 15 – 21 aprilie 2024 polițiștii rutieri au efectuat o serie de acțiuni care au vizat reducerea gradului de victimizare a populației prin accidente rutiere comise pe fondul nerespectării regimului de viteză legal stabilit. Activitățile au inclus operațiunea Speed Marathon, care s-a desfășurat timp de 24 de ore, în data de 19 aprilie 2024.

”Urmare activităților desfășurate, în perioada 15 – 21 aprilie 2024, polițiștii rutieri au aplicat 781 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea de către conducătorii de autovehicule a regimului de viteză legal admis, iar în 43 de cazuri au luat și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă determinată, pentru depășirea vitezei cu mai mult de 50 km/h”, mai transmite IPJ Hunedoara.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate