Connect with us
Data: 16/04/2024
.

Actualitate

Biroul mobil pentru eliberarea pașapoartelor, de la Petroșani, ar putea fi desființat

Publicat

pe

Activitatea Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple a fost una destul de încărcată pe parcursul anului trecut. Potrivit datelor statistice efectuate de Prefectura Județului Hunedoara, pe parcursul anului trecut au fost înregistrate 25.101 de cereri pentru paşapoarte, cu 4.050 mai multe cereri decât în anul 2016, paşaportul electronic păstrând tendinţa ascendentă în preferinţele solicitanţilor, cu un procent de 71,27%. Prin Punctul de lucru Petroşani, lucrătorii serviciului au preluat 1.743 de cereri şi au livrat cetăţenilor din Valea Jiului 1.861 de paşapoarte electronice. S-a asigurat personalizarea unui număr de 7.185 de paşapoarte temporare, înregistrându-se o creştere cu 45,85% faţă de anul anterior, când au fost personalizate 4.926 de paşapoarte temporare. „Ne-am gândit să desființăm Biroul mobil de la Petroșani pentru că sunt timpi morți cu acesta. Săptămânal, aproximativ 35 de pașapoarte sunt emise. Știu că nu voi fi privit cu ochi buni de cetățenii acestei zone, în cazul în care se va lua această decizie de desființare a punctului de lucru, dar este o hotărâre pe care mi-o asum. Încă nu am luat o hotărâre în acest sens, dar rămâne să luăm o decizie în perioada următoare!, a declarat Fabius-Tiberiu Kiszely, prefectul județului Hunedoara, în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o ieri.

Se reduc cozile la pașapoarte?!

În această perioadă, Instituția Prefectului județului Hunedoara se află în tratative cu reprezentanați ai Primăriei Deva, pentru identificarea unui spațiun unde să se poată extinde acest serviciu. „Avem în vedere extinderea Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor, mai exact a spațiului de arhivare a documentelor. Am discutat cu cei din Primăria Deva și a fost identificat un loc unde se vor putea depozita o parte din arhive. Încercăm, prin diverse măsuri pe car eo să le luăm în perioada imediat următoare să luăm măsuri de eficientizare a activității și pentru a putea prelua cât mai multe cereri și documente”, a precizat Fabius-Tiberiu Kiszely, prefectul județului Hunedoara.

 

Din luna noiembrie a anului trecut a fost introdus sistemul de programare online pe platforma gestionată de direcţia generală de paşapoarte www.epasapoarte.ro.

Programările făcute în cele două luni de funcţionare au fost de 12,25% şi 19,82% din totalul cererilor primite la ghişeele serviciului, se constată că sistemul de programare online este eficient şi duce la creşterea calităţii serviciului oferit cetăţeanului. Din anul 2010, românii care sunt în străinătate pot depune actele pentru eliberarea de paşapoarte şi la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României, astfel încât prin această modalitate s-au depus 5.050 de cereri, doar 1.154 dintre ele fiind pentru cetăţeni români care domiciliază în străinătate. Sistemul de transmitere a paşaportului electronic prin curier a fost solicitat în această perioadă de 2.820 de cetăţeni, faţă de 2.556 în anul 2016.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

FOTO: Căutările persoanei posibil înecate, suspendate

Publicat

pe

Redactat de

Căutările pentru persoana posibil înecată în lacul de acumulare al Barajului Hațeg, din localitatea Sântămăria Orlea, au ajuns la a treia zi fără să ofere vreun rezultat concret.

Operațiunea de intervenție de astăzi a implicat echipaje extinse, printre care s-au numărat scafandri pompieri de la ISU Alba și ISU Hunedoara, alături de scafandri de la Serviciile Salvamont din județele Gorj, Harghita, Mureș și Hunedoara.

”Cea de-a treia zi a căutărilor persoanei posibil înecate în lacul de acumulare al Barajului Hațeg, din localitatea Sântămăria Orlea, s-au încheiat fără niciun rezultat. La intervenția de astăzi au participat scafandri pompieri de la ISU Alba și ISU Hunedoara, dar și scafandri de la Serviciile Salvamont din județele Gorj, Harghita, Mureș și Hunedoara. Astăzi, la misiunea de căutare s-au folosit aparate speciale pentru detectarea corpurilor de dimensiuni medii și mari, aflate sub apă, acționând, totodată, și scafandri”, transmite ISU Hunedoara.

În funcție de starea vremii, căutările vor fi reluate. Județul Hunedoara se află sub incidența unei atenționări meteorologice „Cod galben ” de averse, grindină, descărcări electrice și vijelii, valabil până în data de 17.04.2024, ora 20.00.
De asemenea, meteorologii au transmis și o informare meteo de instabilitate atmosferică, valabilă până în data de 18.04.2024, ora 20.00.

FOTO: ISU Hunedoara

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Transport public local gratuit pentru aproximativ 7.000 de pensionari din Deva – plafon majorat

Publicat

pe

Redactat de

Conducerea municipalității devene dorește majorarea plafonului de venituri până la care pensionarii din oraș pot beneficia de transport public local gratuit.

Ca urmare a creșterii punctului de pensie, de la 1 ianuarie 2024, o anumită categorie de pensionari rămâne fără gratuitate la transportul public local. Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a inițiat un proiect de hotărâre prin care plafonul să fie majorat, de la 1.500 lei la 2.000 de lei.

„Ne prețuim seniorii pentru ceea ce au făcut de-a lungul zecilor de ani, pentru orașul nostru! Având în vedere că, de la 1 ianuarie 2024, punctul de pensie a crescut la 2.032 de lei, o anumită categorie de pensionari rămâne fără gratuitatea la transportul public local din municipiul Deva. Pentru a-i ajuta pe acești pensionari, am hotărât să inițiez un proiect de hotărâre de consiliu local, prin care să creștem plafonul de la 1.500 lei la 2.000 de lei. Voi supune proiectul la vot consilierilor locali, în ședința ordinară din această lună. Astfel, pensionarii la care li s-au mărit pensiile, nu vor mai fi nevoiți să scoată din buzunar costul biletelor de călătorie pentru transportul public local. Biletele vor fi gratuite! Este un efort bugetar în plus la bugetul local, dar consider că o pensie de 2.000 de lei nu este mare, în condițiile în care rata inflației a crescut, lucru care presupune prețuri mai mari la alimente, produse, servicii etc.. Acest efort financiar este, în primul rând, o recunoaștere a contribuției seniorilor noștri care au muncit o viață pentru comunitatea locală. Din evidențele Casei Județene de Pensii, în Deva sunt în jur de 7000 de pensionari care se încadrează în acest plafon. Pensionarii noștri merită să fie răplătiți de către administrația publică locală, respectați și să ducă o viață demnă!”, a declarat Nicolae-Florin Oancea, primarul Municipiului Deva.

Citeste mai mult ...

Actualitate

CJ Hunedoara la ceas aniversar

Publicat

pe

Redactat de

Consiliul Județean Hunedoara împlinește astăzi 32 de ani de la înfințare.

Reprezentanții instituției județene fac precizarea că în data de 16 aprilie 1992 s-a desfășurat ședința de constituire și a fost stabilită prima componență a CJ Hunedoara.

Mai mult decât atât doresc să mulțumească tuturor celor care în decursul acestor ani au contribuit la dezvoltarea instituției.

”Astăzi, 16 aprilie, aniversăm 32 de ani de la înființarea Consiliului Județean Hunedoara. În 16 aprilie 1992, s-a desfășurat ședința de constituire și a fost stabilită prima componență a CJ Hunedoara. În acești 32 de ani, instituția a cunoscut o dezvoltare permanentă și a devenit unul dintre pilonii administrației publice locale, onorându-și misiunea, valorile și viziunea asumate de-a lungul timpului. Acum, la împlinirea a 32 de ani de activitate, Consiliul Județean Hunedoara traversează cea mai prosperă perioadă de la înființarea sa, prin fondurile de dezvoltare atrase, prin proiectele de investiții pe care le derulează la nivelul județului Hunedoara și prin domeniile de interes public pe care le gestionează, împreună cu instituțiile din subordine. Se cuvine să mulțumim tuturor celor care au contribuit la dezvoltarea acestei instituții, așa cum o știm noi astăzi, iar celor care nu mai sunt printre noi le aducem un omagiu și le datorăm recunoștința noastră. Împreună, am transformat Consiliul Județean Hunedoara într-o instituție solidă și respectată atât în Regiunea Vest, cât și în țară”, informează reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara.

FOTO: ARHIVĂ

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate