Situată între orașele Simeria și Călan, dar și foarte apropiată de municipiile Deva și Hunedoara, comuna Băcia este una dintre așezările rurale medii ca număr de locuitori din județul nostru.
Populația comunei este de aproape 2.000 de locuitori, aceștia trăind în satele Băcia, localitatea de reședință, Petreni, Tâmpa și Totia. Comuna Băcia este una dintre puținele localități din județ, dar chiar și din întreaga țară, în care numărul locuitorilor a crescut, conform ultimului recensămnânt general al populației.
Pentru toate vârstele
În ultima lună, în comuna Băcia s-au desfășurat mai multe activități cultural – sportive. “În ordine cronologică, aș începe cu inaugurarea bazei sportive din Băcia. Aici, cu respectiva ocazie, s-a un turneu de minifotbal, cu participarea a șase echipe, câștigătoare fiind cea din Tâmpa, însă toate formațiile vor fi premiate. Baza, care cuprinde un teren cu gazon sintetic și o pistă de tartan, la care se adaugă și împrejmuirea, va fi în permanență deschisă, ca și cea de la Tâmpa, urmînd ca, în curând, să depunem un proiect pentru amenajarea unei parcări, a vestiarelor și a instalației de nocturnă. Apoi a fost sărbătorită Ziua Internațională a Copilului, cu această ocazie organizînd un spectacol la baza sportivă din Petreni. Aici au evoluat trupa de dansuri populare, pregătită de Doinel Șotângă, grupa de karate de la Băcia antrenată de Dorin Vesa și majoretele de la “”Clubul Magic” din Tâmpa, coordonate de Dana Ognean. S-au organizat și întreceri sportive, iar la final copiii au fost răsplătiți cu răcoritoare și dulciuri. După acest eveniment pe platoul din fața căminului cultural din Băcia a fost organizată tradiționala nedee, cu mici și bere și alte produse, fundalul muzical fiind asigurat de Florin Zbuchea și formația sa. Și, nu în ultimul rând, doresc să mențiuonez și că am organizat serbarea de sfârșit de an școlar, cu această ocazie felicitându-I pe elevi și profesori pentru rezultatele obținute”, a declarat Florin Alba, primarul comunei Băcia.