Connect with us
Data: 28/04/2024
.

Actualitate

„Vlăstarele Orăștiei” au impresionat, din nou, peste hotare, de data aceasta, în Polonia

Publicat

pe

Corul de copii „Vlăstarele Orăștiei”, condus de maestrul Petru Androne-Eli, a impresionat juriul Festivalului Internațional „Musical Impressions”, ce s-a desfășurat, până pe 4 iulie, la Bydgoszcz, în Polonia. Vocile de aur din orașul Paliei au reprezentat, cu mândrie, România, la acest prestigios eveniment, ajuns, anul acesta, la cea de-a 40 ediție, festival la care au ajuns pe banii lor, fără niciun sprijin financiar, cu toate că, au fost singurii care au dus numele țării peste hotare.

Cei aproape 40 de copii talentați, care formează cel mai titrat cor din România, „Vlăstarele Orăștiei”, au impresionat la Festivalul Internațional „Musical Impressions” din Polonia. Prestația lor artistică a fost foarte apreciată, “Vlăstarele Orăştiei” primind „Premiul Special” chiar din partea Palatului Tineretului din Bydgoszcz, o instituţie foarte bine organizată, dotată, cu un personal competent, și care s-a ocupat de organizarea evenimentului. Mai mult, formația condusă de profesorul Petru Androne -Eli a fost „cireaşa de pe tort” a galei festivalului. Vlăstarele “au spus ultimul cuvânt”, încheind spectacolul ansamblurilor participante cu un fragment din tabloul folcloric “Cununa grâului”, creat de Petru Androne -Eli în urmă cu doi ani, când a obţinut Medalia de Argint la Grand Prix of Nations de la Magdeburg. Prezent acolo, lângă minunatul cor de copii, a fost şi steagul României, fie arborat, fie în cele două frumoase coregrafii pregătite.

Au evoluat în fața a peste 800 de spectatori

Festivalul de la Bydgoszcz a reunit, în total, 16 formaţii muzicale şi coregrafice din 11 ţări. Programul foarte încărcat al celor cinci zile, cât a durat evenimentul, a cuprins atât evoluţii libere, cât şi una de 30 de minute în faţa juriului, un program zilnic de ateliere de lucru, întâlniri între participanţi sub diverse forme, totul având scop schimbul cultural şi cunoaşterea reciprocă a tinerilor cântăreţi sau dansatori.

Spectaculul de gală, oferit publicului în ultima seară, a reunit toţi participanţii, fiecare prezentând o parte din programul pregătit pentru festival. A fost o paradă a cântecului şi dansului deosebit de savurată de cei peste 800 de spectatori, plătitori de bilete, care au umplut până la refuz tribuna de la Artego Arena – un fel de sală polivalentă. La finalul celor două ore de adevărată magie, a urmat şi înmânarea distincţiilor. Conform cutumei festivalului, nu s-au făcut ierarhizări valorice, acest lucru fiind suplinit de selecţia făcută încă din luna martie de organizatori, care au analizat materialele trimise, înregistrările audio/video şi palmaresul. Astfel, au fost acordate fiecărei formaţii câte un premiu special din partea unei instituţii sau organizaţii. Festivalul s-a bucurat de patronajul Ministerelor Culturii şi Educaţiei din Polonia, al autorităţilor locale şi voievodatului Kujawska-Pomorska (a cărui capitală este chiar oraşul Bydgoszcz), fiind organizat cu sprijinul partenerilor mediatici şi organizatorici.

Advertisement

Am fost singurii, dintre toate țările participante, care ne-am plătit totul”

Copiii din Corul „Vlăstarele Orăștiei” au fost singurii din România care au îndeplinit criteriile de calificare la acest important eveniment, dar acest lucru nu a contat foarte mult pentru autoritățile statului, care nu i-au sprijinit deloc financiar, toate cheltuiala fiind suportată de către ei. Formația a făcut deplasarea pe cont propriu, cu bani din buzunarul fiecărui participant şi cu sprijinul câtorva sponsori, dar fără niciun ajutor financiar din partea autorităţilor. „Am fost singurii din toate țările participante care ne-am plătit totul. Ceilalți au fost sprijiniți de către autoritățile lor. Copiii noștri au fost minunați și au reprezentat, încă o dată, România, așa cum trebuie. Ne întoarcem cu un „Premiu Special” și două trofee, dintre care unul de argint”, a declarat, pentru „Servus Hunedoara”, profesorul Petru Androne -Eli, în timp ce se afla, împreună cu cele 38 de „vlăstare” talentate pe drumul de întoarcere spre România.

Vlăstarele Orăştiei” care, în cei 21 de ani de activitate, a cucerit 41 de trofee şi distincţii internaţionale, fiind, cel mai performant ansamblu artistic din ţară, urmează să ajungă astăzi, acasă, la Orăștie, minunații copii care formează corul adăugând în cununa lor și premiile obținute la acest prestigios festival internațional, ce s-a desfășurat în Polonia.

Advertisement

Actualitate

Vasile Jurca și-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar, la Petrila

Publicat

pe

Redactat de

În cursul acestei zile Vasile Jurca, primarul orașului Petrila și candidatul PSD pentru un nou mandat de edil al localității, și-a depus dosarul de candidat.

Acesta afirmă faptul că dorește să obțină un nou mandat pentru a putea dezvolta în continuare localitatea, pentru a genera proiecte noi cu atragerea de fonduri europene, pentru a aduce finanțări în domenii cheie.

”Astăzi mi-am depus oficial candidatura pentru un nou mandat de primar al orașului Petrila, împreună cu echipa de consilieri locali ai Organizației PSD Petrila, prin care orașul Petrila va continua să fie pe mâini bune! Dezvoltarea orașului s-a realizat cu ajutorul unei echipe de oameni profesioniști, cu experiență în administrație, iar proiectele pot continua doar cu o echipă unită. Am reușit să demonstrăm în acești ani că putem transforma ideile în proiecte și proiectele în fapte, pentru că am crezut mereu în fapte, nu vorbe! Candidez pentru continuitate, pentru dezvoltarea orașului prin investiții utile pentru comunitate și pentru viitorul nostru și al generațiilor ce vor veni. Mi-ați oferit, prin vot, puterea de a face, iar dumneavoastră ați ales și sunt convins că veți alege din nou calea pe care trebuie să o ia orașul nostru, prin vot. Am făcut totul datorită dumneavoastră, alături de consilierii locali s-au implementat proiecte care chiar au schimbat în bine orașul și comunitatea. Prioritățile mele ca primar au vizat domenii care sunt fundamentale pentru comunitate, fie că vorbim despre infrastructură, de sistemul de sănătate, de învăţământ sau de siguranţa familiilor noastre. Toate acestea vor fi în continuare prioritatea mea ca primar și prioritatea consilierilor locali. Am făcut totul din respect pentru oamenii care ne-au ales și și-au pus speranțele în noi, pentru care vă sunt recunoscător pentru încredere! Prin puterea votului dumneavoastră, toate proiectele începute vor continua, în același timp vom genera proiecte noi cu atragerea de fonduri europene, pentru a aduce finanțări în domenii cheie care vor duce la dezvoltarea orașului Petrila. Vă mulțumesc, dragi petrileni, pentru încrederea acordată și vă aștept la vot pe 9 iunie!”, arată Vasile Jurca primarul orașului Petrila.

FOTO: FACEBOOK VASILE JURCA

Citeste mai mult ...

Actualitate

Jucători ai FCSB prezenți la Cupa Prieteniei 2024, la Vulcan

Publicat

pe

Redactat de

În cursul acestei zile, la Vulcan a avut loc un eveniment sportiv dedicat celor mici.  A fost vorba despre Cupa Prieteniei, eveniment organizat de către Dan Marinescu la care au luat parte sute de copii.

Surpriza cea mare pentru toți cei prezenți, au fost o parte din echipa de fotbal FCSB, proaspăta campioană națională.

Dan Marinescu, organizatorul acestui eveniment, precizează faptul că este bucuros să poată aduna copiii din Vulcan pentru un astfel de eveniment.

”Ne bucurăm că avem azi o vreme frumoasă și prin urmare au venit foarte mulți copii alături de părinți și bunici pentru a putea lua parte la Cupa Prieteniei 2024, la Vulcan. Mai mult decât atât avem aici cu noi o parte din staff-ul celor de la FCSB, proaspăta campioană națională la fotbal”, a declarat Dan Marinescu organizatorul acestui eveniment.

După ultima partidă de fotbal, în care au jucat o parte din fotbaliștii de aur de la Vulcan și cei de la FCSB, a urmat premierea. Toți copiii au primit diplome și medalii.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Întreruperi de energie electrică, luni și marți, în câteva localități din județ

Publicat

pe

Redactat de

Rețele Electrice Banat anunță întreruperi de energie electrică, luni și marți, în 29 și 30 aprilie, în câteva localități din județul Hunedoara.

Următoarele întreruperi se vor realiza pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și alimenta clienții în bune condiții.

județul Hunedoara

Ziua / Data

Localitatea, strada afectată

Orar

Advertisement
Luni , 29 Aprilie 2024
Livadia (parțial: zona de Coastă)

09:00 – 17:00

Subcetate (parțial: substatie CFR)

09:00 – 17:00

Geoagiu Băi, strada Școlii (parțial: casele dinspre DJ)

09:00 – 17:00

Ciungani; Prăvăleni; Renghet (parțial); Bozeș; Poienița Voinii

09:00 – 17:00

Deva, străzile: 1 Mai, Oituz (parțial)

09:00 – 17:00

Advertisement
Marţi , 30 Aprilie 2024
Livadia (parțial: zona de Coastă)

09:00 – 17:00

Geoagiu Băi, strada Școlii (parțial: casele dinspre DJ)

09:00 – 17:00

Ciungani; Prăvăleni; Renghet (parțial); Bozeș; Poienița Voinii

09:00 – 17:00

Deva, străzile: 1 Mai, Oituz (parțial)

09:00 – 17:00

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate