Home - Actualitate - Eveniment - Viceprimarul Răzvan Mareș crede că CNS Cetate Deva are șanse minime de a promova în Liga a II-a

Viceprimarul Răzvan Mareș crede că CNS Cetate Deva are șanse minime de a promova în Liga a II-a

vineri, 14 Apr, 2017

Vineri după masă, cu începere de la ora 17.00, se vor desfășura meciurile din etapele XX și XXII, în funcție de numărul echipelor înscrise în fiecare serie, din Liga a III-a de fotbal.

În seria a IV-a a Ligii a III-a de fotbal, una cu 14 echipe și în care evoluează CNS Cetate Deva, se vor disputa meciurile contând pentru etapa a XX-a.

Meci greu cu Ripensia

CNS Cetate Deva va evolua, în această etapă, într-o partidă extrem de importantă în ecuația promovării în eșalonul superior, în deplasare, pe terenul celor de la Ripensia Timișoara. Cele două echipe, ocupantele pozițiilor a patra și a cincea în clasament, sunt la egalitate de puncte, timișorenii având un golaveraj mai bun, la patru “lungimide prima poziție și cine pierde jocul de astăzi își poate lua adio de la promovarea în Liga a II-a, în condițiile în care vor mai rămâne doar șase etape de disputat, iar rezultatul de egalitate nu prea folosește niciuneia dintre combatante. Cele două formații vor aștepta, oricum, și eventuali pași greșiți din partea echipelor de pe podium, liderul Industria Galda jucând în deplasare, la Pandurii II Târgu Jiu, locul nouă, iar următoarele clasate, Național Sebiș și Școlar Reșița vor evolua pe teren propriu, în compania ultimelor două din ierarhie, Nuova Mamma Mia Becicherecu Mic și, respectiv, UTA BD II Arad, iar speranțele ca ecartul să fie redus sunt minime.

Intervin și punctele de la „masa verde” ale Sebișului

Pe lângă cele prezentate mai sus, mai apare o problemă, cunoscută de toți iubitorii fotbalului. „Acum este Galda pe primul loc, dar liderul real este Național Sebiș, după ce va primi, la “masa verde”, trei puncte de la un meci din tur, pe care l-au pierdut pe teren, în deplasare, dar adversarii lor de atunci, Performanța Ighiu, au folosit un fotbalist care nu avea actele de joc legal întocmite. În această situație, Sebișul va avea un avans de șase puncte în fața noastră. Sau, și mai exact, vor fi chiar șapte puncte de recuperat, deoarece, în comparație cu Deva, Sebișul are și golveraj mai bun și avantajul rezultatelor directe. Apoi nici programul nu ne prea ajută. Eu voi rămâne alături de echipă până la sfârșitul campionatului, căci știm cu toții că speranța moare ultima, dar, sincer, cred că avem doar șanse infime să putem promova în acest sezon în Liga a II-a. Este, până la urmă, un sezon reușit, în care am făcut câteva greșeli, din care am avut ce învăța și, cu siguranță, aceste erori nu vor mai apărea și în campionatul următor”, a declarat Răzvan Mareș, viceprimar al municipiului Deva și mare susținător al celor de la CNS Cetate.