Home - Actualitate - Vacile maidaneze, din Lupeni, riscă abatorul

Vacile maidaneze, din Lupeni, riscă abatorul

vineri, 14 Iul, 2017

Numărul vacilor maidaneze de la Lupeni a ajuns la 25 de exemplare și asta după ce sărmanele animale au umblat, ani la rând, pe străzile orașului. Nu va mai fi la fel, pentru că primarul Lucian Resmeriță are de gând să le dea în custodie unei firme de specialitate, care mai apoi, dacă nu vor fi răscumpărate de proprietar, vor ajunge la abator. „Nu mi se pare normal ca un cetățean, Gruia pe numele lui, și încă 25 de vaci, să terorizeze un oraș întreg. Voi identifica, în perioada care urmează, o firmă care să poată să ne scoată din această situație penibiliă. Urmează să ridice ei vacile, în condițiile cerute în UE, să le îngrijească o perioadă la un adăpost pe care îl au ei și, dacă, într-un interval de timp, acest cetățean nu le revendică, maxim 10 zile, ele vor fi tăiate și duse la abator”, a spus Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Lucian Resmeriță spune că este acum în tratative cu o firmă de specialitate din Râmnicu Vâlcea și așteaptă să perfecționeze datele contractului.

Vacile maidaneze s-au înmulțit an de an și acum au viței mici, pe care i-au fătat printre blocurile oamenilor. Proprietarul lor a fost amendat, i s-au tăiat subvențiile de la APIA și tot nu a reușit nimeni să-l constrângă să facă ceva pentru a le salva.

În tot acest timp, animalele sunt libere pe străzi și pot fi observate peste tot, pentru că, după cum susțin autoritățile locale, s-au înmulțit de la an la an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *