Home - Actualitate - Uricaniul intră în reconstrucție

Uricaniul intră în reconstrucție

luni, 17 Iul, 2017

Trei proiecte, unul de regenerare urbană și alte două de anvelopare a blocurilor sunt finanțate la Uricani, iar primarul Dănuț Buhăescu spune că erau absolut necesare pentru oraș. Banii vin de la Uniunea Europeană și vorbim despre aproximativ 4 milioane de euro.

 

Prima investiție vizează partea de intrare în oraș, pe un proiect de regenerare urbană. „Este vorba despre reabilitarea porțiunii de pe faleza Jiului, acolo unde era o zonă acoperită de claubaj, unde pe vremuri era o deltă, lângă Jiu. Acolo se face investiția. Toată suprafața de teren de aproximativ două hectare, inclusiv partea din fața blocului 13, în proporție de 90 la sută, trebuie să fie verde și un maxim de 10 la sută avem partea de construit, unde vom face o alee, punem bănci, stâlpi de iluminat și pergole”, a precizat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani, care a adăugat și că, la acest proiect, contribuția primăriei la acest proiect este de 2 la sută.

Mai multe blocuri vor fi anvelopate

Alte 13 blocuri din oraș urmează și ele să fie anvelopate, cu bani de la Uniunea Europeană. „La blocuri, contribuția din bugetul propriu este 40 la sută. Iar la regenerare urbană 2 la sută, plus cheltuieli neeligibile”, a mai precizat edilul din Vestul Văii Jiului.

Mai mult, Buhăescu spune că mai pregătește alte proiecte pe regenerarea urbană și ele vizează sediul administrativ al fostei mine de la Valea de Brazi, care trebuie demolat, iar primarul se gândește și la clădirea în care lucrează. „Fostul sediu administrativ al minei Valea de Brazi este pe final aici. Încercăm demolarea clădirii și acolo va fi primul loc de picnic din Uricani, amenajat de primărie în baza acestui proiect, pe fonduri europene. Doar 1.300 de metri pătrați. Se lucrează la reabilitarea celor două clădiri ale primăriei, tot pe eficiență energetică, unde contribuția va fi 2 la sută”, afirmă primarul.

Dănuț Buhăescu spune și că are toată încrederea că va primi bani pe proiectele pe care le scrie, iar pe viitor pregătește proiecte și pentru școlile, liceul și grădinițele din oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *