Connect with us
Data: 18/04/2024
.

Actualitate

Un hunedorean, în competiția “MasterChef”. De la vopsitorie auto, la prepararea unor delicii culinare

Publicat

pe

Un tânăr de 31 de ani, din municipiul Hunedoara, participă la celebrul show de televiziune „MasterChef”. Raul Vasiloni, de profesie vopsitor auto, s-a înscris în renumita competiție culinară, în primul rând, pentru experiență, după cum a mărturisit acesta. E pasionat de gătit, la fel de mult ca și de fotbal.

Hunedoreanul a pășit, luni seară, în bucătăria „MasterChef”, alături de alți concurenți, reușind să îi impresioneze pe cei trei Chefi, Răzvan Exarhu, Samuel le Torriellec și Liviu Popesc. El a primit mult râvnitul șorț și merge mai departe în competiția ce îi poate aduce marele premiu, în valoare de 50.000 de euro.

Raul Vasiloni provine dintr-o familie cu cinci frați. Este căsătorit și lucrează ca și vopsitor auto în municipiul Hunedoara. Acesta a povestit că s-a apucat de gătit pentru a-și impesiona soția. Tânărul hunedorean se prezintă ca fiind o fire vorbăreață, amuzantă și cu bun simț. Nu îi place, în schimb, să facă prăjituri. Pentru el, participarea la „MasterChef” reprezintă o provocare. Rămâne de văzut cum se va descurca în concurs și dacă va reuși să facă față emoțiilor și presiunii din bucătăria „MasterChef”, el fiind susținut de acasă de familie și prieteni.

Un nou format

Potrivit reprezentanților postului de televiziune ce difuzează celebra emisiune, anul acesta, show-ul e puțin diferit și are un nou format, înlocuind preselecțiile clasice cu proba duelului. „Dacă până acum concurenții erau obișnuiți sa meargă pe rând în fața juraților cu preparatele gata gătite, acum ei au fost grupați în funcție de ceea ce le face plăcere să gătească și au avut contact direct cu emoția și presiunea concursului, gătind contraconometru, în luptă directă cu un alt concurent, chiar în fața juriului”, se arată într-un comunicat emis, ieri, de ProTv.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Mini – bursa locurilor de muncă, vineri, la Brad

Publicat

pe

Redactat de

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara (AJOFM) organizează, vineri, 19 aprilie, o mini -bursă a locurilor de muncă, la Brad.

Acțiunea va avea loc începând cu ora 10:00, la Casa de Cultură din Brad.

Evenimentul se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă sau a celor care doresc să se reorienteze profesional spre ocupații cu posibilități de menținere a raportului de muncă pe termen mediu și lung.

Până acum, 25 de agenți economici și-au anunțat participarea la eveniment, fiind puse la bătaie peste 300 de locuri de muncă.

Alte două acțiuni similare vor avea loc joi, 25 aprilie 2024, în orașul Hațeg – fosta Școală Generală “Ovid Densușianu”din Hațeg, iar vineri, 26 aprilie 2024, în municipiul Orăștie, la Sala ASTRA din Orăștie.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Lupta – antidrog, o prioritate pentru noua conducere a Instituției Prefectului – Județul Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Problema consumului de droguri, mai ales în rândul tinerilor, a fost dezbătută în cadrul unei întâlniri de lucru, ce a avut loc astăzi, la sediul Instituției Prefectului -Județul Hunedoara, între conducerea instituției și coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Hunedoara, întâlnirea a avut ca tematică problema consumului de droguri, mai ales în rândul tinerilor, o temă de interes major, care este prezentă în întreaga societate românească. În acest context, prefectul județului Hunedoara, Doris Visirin, a semnalat nevoia ca toate instituțiile statului să adopte o atitudine proactivă față de acțiunile întreprinse pentru diminuarea și combaterea acestui fenomen și și-a exprimat intenția de a spori colaborarea dintre toți factorii implicați în combaterea consumului de droguri și a altor substanțe interzise.

Sursa: Instituția Prefectului -Județul Hunedoara

„Întreaga societate românească a devenit martorul unui fenomen, care, din păcate, ia din ce în ce mai multă amploare. Este vorba despre consumul de droguri și alte substanțe interzise, mai ales în rândul tinerilor. Astăzi, am avut o primă întrevedere cu reprezentantul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara pentru a discuta punctual despre acțiunile de prevenție și consilierea de specialitate, dar și pentru a stabili o nouă abordare în relația de colaborare dintre autorități, menită să genereze rezultate de impact în lupta anti-drog. În calitate de reprezentant al Guvernului României în județul Hunedoara, îmi asum cu fermitate angajamentul de a mă implica activ în acțiunile pentru diminuarea și eradicarea acestui fenomen. Consider că este în joc viitorul societății, iar eforturile noastre conjugate trebuie să înceapă să producă rezultate cât mai vizibile în comunitatea hunedoreană”, a declarat Doris Visirin, prefectul județului Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Detectoare de fum și de monoxid de carbon, instalate gratuit în casele unor familii din 15 comune hunedorene

Publicat

pe

Redactat de

Campania națională „Detector pentru viață!” a început și în județul Hunedoara. Mai multe familii din comuna Dobra au primit vizita pompierilor și a reprezentanților Delgaz Grid, intrând în posesia unui asemenea dispozitiv cu titlu gratuit. Acțiunile vor continua în următoarele săptămâni, și în alte locuințe din zona rurală a județului Hunedoara.

În 15 comune hunedorene vor fi montate 375 de detectoare de fum și 125 de detectoare de monoxid de carbon, cu prioritate la locuințele familiilor identificate de către autoritățile locale ca fiind vulnerabile, au informat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

Pompieri din cadrul I.S.U. Hunedoara și tehnicieni de la Delgaz Grid au început deja montarea gratuită a detectoarelor la 33 de locuințe din satul Lăpușnic, comuna Dobra. Acțiunile vor continua în următoarele săptămâni, și în alte locuințe din zona rurală a județului Hunedoara.
În cadrul parteneriatului „Împreună pentru viață”, inițiatorii campaniei, E.ON și Delgaz Grid, alături de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), încurajează cetățenii să monteze în propriile locuințe astfel de echipamente care pot salva vieți.

10.000 de detectoare, instalate gratuit în localități din 20 de județe, printre care și Hunedoara

Reamintim faptul că, în cadrul campaniei „Detector pentru viață”, Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), împreună cu IGSU, distribuie gratuit 10.000 de detectoare de fum și de monoxid de carbon, asigurate de E.ON România și Delgaz Grid. Acestea sunt montate în casele unor familii din 20 de județe din țară, printre care și Hunedoara.

Advertisement

Anul trecut, în România, au avut loc peste 6.600 de incendii la locuințe (în medie 18 pe zi), potrivit statisticilor IGSU, acestea afectând 1.125 de persoane, dintre care 268 și-au pierdut viața. Pentru că fiecare minut contează enorm în astfel de situații, detectoarele de fum, de monoxid de carbon și cele de gaz pot face diferența între un incident minor și o tragedie. Aceste dispozitive au, în primul rând, un rol de avertizare, semnalând imediat apariția unui incendiu sau a unei scăpări de gaz în spațiile în care sunt amplasate. De aceea, ele pot avea un rol decisiv în limitarea efectelor unui incendiu sau pot preveni o acumulare de gaz cu consecințe dezastruoase.

Autoritățile atrag atenția că aceste tipuri de detectoare nu alertează în mod automat autoritățile, nu sunt interconectate cu sisteme de stingere a incendiilor. Rolul lor este doar de avertizare a ocupanților locuinței de existența unui pericol iminent.

 

Sursa foto: ISU Hunedoara
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate