Home - Actualitate - Un devean, singurul român care are șansa să participe la un reality-show gen „Supraviețuitorul”, în Taigaua Siberiană (FOTO/VIDEO)

Un devean, singurul român care are șansa să participe la un reality-show gen „Supraviețuitorul”, în Taigaua Siberiană (FOTO/VIDEO)

vineri, 19 Mai, 2017


Mihai Radu Hodor (foto), un tânăr de 34 de ani, din Deva, este singurul român care are șansa să participe la un reality-show stil „Supraviețuitorul”, ce va avea loc în Taigaua Siberiană. Timp de nouă luni, alături de alți 29 de concurenți din toată lumea, el va trebui să supraviețuiască în cea mai sălbatică zonă a planetei, în condiții extrem de dure și la temperaturi foarte scăzute, de minus 40 de grade Celsius. Deveanul a reușit să ajungă printre finaliști. Totuși, el mai are nevoie acum de voturile susținătorilor săi, acordate online, pentru a intra în rândul celor 30 de concurenți care, în iulie, vor pleca departe de lumea civilizată, urmând să fie lăsați, de un elicopter, în mijlocul unei păduri, întinsă pe aproximativ o mie de hectare, din Taigaua Siberiană.

„Nu mă sperie absolut nimic! Nici frigul, nici ideea că aș putea da nas în nas cu vreun urs sau alt animal sălbatic, cu dinți (n.red. zâmbește). Îmi doresc să ajung acolo și atât”, așa își începe povestea Mihai Radu Hodor sau „Miță”, cum îi spun prietenii. Tânărul din Deva este singurul român care ar putea trăi o experiență de neuitat, de care nu foarte mulți oameni pot sau își doresc să aibă parte: nouă luni petrecute în Taigaua Siberiană, fără telefon, acces la internet sau alte „ustensile” ale lumii moderne.

În cantonament cu forțele speciale

Odată lăsați în mijlocul pustietății, concurenții „Game2Winter”, cum se numește reality-show-ul, grupați în echipe de câte cinci sau șase, vor trebui să își construiască singuri o casă, să își procure hrana și să ia fiecare în parte deciziile cele mai bune pentru a rămâne în viață. Aceștia vor fi supravegheați de 2.000 de camere de filmat, montate prin pădure și care vor fi tot timpul „on air”, dar și de o cameră mobilă, pe care fiecare concurent o va avea asupra lui.

Concursul propriu-zis va începe în 1 iulie și se va încheia în aprilie 2018, perioadă în care participanții vor trebuie să suporte, în Taigaua Siberiană, temperaturi ce variază între minus 40 de grade Celsius și plus 35 de grade Celsius. Show-ul va fi difuzat, pentru prima dată, în opt țări din lume, dar, deocamdată, nu se știe dacă și în România. De asemenea, acesta va fi transmis live online și subtitrat în șase limbi. Înainte de a pleca spre taiga, timp de două săptămâni, concurenții vor fi instruiți de luptători din trupele speciale rusești.

„Am în minte tot planul de bătaie”

Despre acest concurs la care are șansa să participe, deveanul spune că a aflat, în decembrie anul trecut, în mod cu totul întâmplător, de la un prieten. „Când am ajuns acasă, am stat câteva ore pe Internet și am tot căutat informații. Nu știam absolut nimic despre acest concurs”, mărturisește tânărul devean. Fiind un pasionat al sporturilor extreme, dar și având multă ambiție, Mihai Radu Hodor s-a înscris în dura competiție, alături de alți peste 360 de oameni de pe întreg mapamondul. Și-a făcut un videoclip special de prezentare, fiindcă așa cerea regulamentul, la care a lucrat mai bine de șase ore, și care le-a plăcut multora, acordându-i votul. Așa a ajuns printre cei 120 de semifinaliști ai concursului. Dintre aceștia, însă, doar 30 (15 bărbați și 15 femei) vor pleca, în luna iulie a acestui an, în nordul Rusiei. Restul vor rămâne pe „banca de rezervă”, intrând în joc doar dacă unul dintre concurenți nu va mai rezista în Taigaua Siberiană și va apăsa un buton special, de panică. Așadar, deveanul are nevoie în continuare de voturi, pentru a ajunge în Taigaua Siberiană, în această dură competiție. Voturile se pot acorda doar până la 1 iunie, printr-o modalitate simplă, de către cei care dețin un profil personal pe rețeaua de socializare Facebook. Se poate vota accesând linkul: https://game2winter.ru/mihai-radu-hodor și dând un simplu click pe iconița „Facebook”.

Tânărul devean spune că s-a documentat intens pentru plecarea în Taigaua Siberiană, informându-se în amănunt despre tot ceea ce l-ar putea aștepta o astfel de experiență petrecută în cea mai sălbatică zonă de pe Terra. „Sunt pregătit pentru orice. Nu am niciun fel de temere. Am în minte tot planul de bătaie. Vreau să ajung acolo și vedem ce va fi…”, a conchis Mihai Radu Hodor.

Ramona Ștefan

One comment

  1. Gabor Adrian Marian

    FELICITARI MIHAITA DRAGA SI SUCCESE SI BAFTA IN CONTINUARE SUNT SIGUR CA, O SA NE FACI MANDRII CA , SUNTEM ROMANI SI DEVENI INCA O DATA ITI DORESC TOT BINELE SIN LUME SI SUCCESE SI BAFTA !!! CA, DE ACESTE DOUA LUCRURI AI NEVOIE HAIDETI TOTI DEVENI SI HUNEDORENI SAL SUSTINEM PENTRU A INTRA IN TOP 10 CEI MAI BUNI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!