Home - Actualitate - Uite sensul, nu (mai) este sensul! Un scandal, iscat între municipalitate și cetățeni, presărat cu multe ironii – Giratoriul „lego” de lângă liceul pedagogic, o lucrare cu iz penal?

Uite sensul, nu (mai) este sensul! Un scandal, iscat între municipalitate și cetățeni, presărat cu multe ironii – Giratoriul „lego” de lângă liceul pedagogic, o lucrare cu iz penal?

miercuri, 12 Iul, 2017

Sensul giratoriu, din intersecția aflată în apropierea Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria”, a stârnit un val de controverse, în mediul online, dar și foarte multe ironii din partea mai multor cetățeni ai municipiului Deva, care s-au arătat nemulțumiți de faptul că „minunăția”, din parapeți de plastic, costă mult prea mulți bani. Între timp, „lego-ul”, așa cum a fost asemuit sensul giratoriu cu pricina, a dispărut din mijlocul drumului, iar în locul lui, a rămas doar un desen circular pe asfalt. În plin scandalul iscat pe această temă, polițiștii au mers, ieri dimineață, până acolo, iar „vizita” lor în teren s-a finalizat cu un dosar penal.

Construirea sensului giratoriu din zona liceului pedagogic din Deva a stârnit un val de reacții din partea cetățenilor urbei în mediul online, pe Internet, acolo unde oamenii au apreciat că suma alocată pentru această lucrare, 21.000 de lei, este mult prea mare și nejustificată. Dincolo de schimbul de păreri serioase, cetățenii au dat dovadă nu numai de vigilență, dar și de un ridicat simț al umorului. Discuții aprinse, dar și savuroase au fost iscate pe tema intenției (pusă deja în practică- n.red.) reprezentanților municipalității devene de a mai amenaja în oraș un nou sens giratoriu, sub argumentul – fluidizării circulației în acea zonă. Pe rețeaua de socializare Facebook, unde cetățenii și-au vărsat „năduful” și au postat chiar și fotografii cu sensul giratoriu buclucaș, în diverse stadii, mesajele au curs, pe acest subiect.

Mai bine plantau un copac în mijloc”

Lucrările la sensul giratoriu de lângă liceul pedagogic au început săptămâna trecută, timp în care devenii care au avut drum prin zona respectivă au putut vedea cum peisajul s-a schimbat, de la o zi la alta. Astfel, dacă în primele zile, au văzut balizele de plastic, roșii și albe, ansamblate în cerc, în zilele următoarea, acestea au fost luate de acolo. În locul lor, a rămas doar marcajul de pe asfalt, în mijlocul căruia, după aceea, a apărut un rondou cu flori, fapt care i-a amuzat pe o parte dintre cetățeni.

„No, așa bătaie de joc mai rar”, a exclamat o deveancă în momentul în care a văzut lucrarea realizată. „Mai bine plantau un copac în mijloc, câteva liniuțe albe și era gata sensul”, este de părere un alt cetățean angrenat în discuții, în timp ce altul consideră, în glumă, că „o piscină era mai bună!”. „Donez piese de lego, e de fetițe, da ce contează. Timp de montaj: 10 minute. În mijloc o am pe Plușica sau un avion”, a comentat o locuitoare a Devei. „Râdem glumim, dar e pe banii noștri”, a completat altcineva.

Dosar penal în lipsa unui aviz de lucru

Cert este că, balizele din plastic nu mai erau în intersecție ieri, dar se pare că, de dimineață, s-a mai lucrat la amenajarea noului sens giratoriu. Tot ieri dimineață, polițiștii au fost acolo, iar în urma vizitei lor, lucrurile au luat o altă turnură. „Astăzi (n.red. ieri, 11 iulie), colegii mei de la Biroul Rutier au fost la fața locului. În urma celor constatate, a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru lucrări executate fără autorizație în zona drumului public. Cei care au construit nu au avut aviz de lucru din partea Poliției Rutiere. Urmărirea penală se face, deocamdată, în cauză. Urmează să se stabilească cine se face vinovat”, a declarat Laura Năstase, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Nici primarul Ovidiu Moș și nici viceprimarul Răzvan Mareș nu au putut fi, ieri, contactați telefonic pentru a spune un punct de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *