Home - Actualitate - Toți angajații ANAF protestează. Activitatea este blocată la Finanțe

Toți angajații ANAF protestează. Activitatea este blocată la Finanțe

luni, 15 Mai, 2017

Activitatea Administrației Județeane a Finanțelor Publice Hunedoara este sistată încă de la primele ore ale dimineții. Cei 400 de angajați, din întreg județul, protestează, nemulțumiți fiind de faptul că salariile lor, ale tuturor din teritoriu, vor fi diminuate, pe când colegii lor de la nivel central vor primi majorări salariale.

Ne-am întâlnit cu toții la ora 08:00, în această dimineață, și le-am explicat oamenilor ce prevederi avem în noua lege a salarizării. Colegii mei și-au exprimat nemulțumirea referitor la aceasta și, atunci, au intrat în protest spontan din această dimineață. De la 1 ianuarie 2018 salariile vor scădea, dar asta numai celor din teritoriu, pentru că cei de la nivel central vor beneficia de majorări salariale. Diferențele dintre noi vor fi cuprinse între 29 și 59 la sută.

Noi nu acceptăm așa ceva”, a menționat Mircea Igreț, președintele Sindicatului Finanţe Publice Hunedoara.

Așa cum era de așteptat, dis-de-dimineață, oameni din mai multe zone ale județului au mers la Finanțe, au făcut cale întoarsă, bolborosind.

Am venit de la Orăștie. Și ce să vezi?! Dau cu capul în ușă, pentru că aici nu lucrează nimeni. Mie cine îmi plătește drumul?! Acum nu am decât să plătesc penalități sau să găsesc o altă variantă. Eu îi înțeleg și pe oamenii ăștia, dar pe noi cine ne înțelege?!”, a spus furioasă o contribuabilă.

Ne cerem scuze față de contribuabilii care astăzi vin aici și nu pot să plătească, pentru că și Trezoreria este închisă și noi nu muncim. Pentru a nu fi penalizați, ei pot folosi celelalte mijloace de plată. Îi rugăm să le folosească pentur că astăzi cu vom lucra cu siguranță și mâine ne vom întâlni și vom vedea”, a declarat Mircea Igreț.

Acțiunile de protest generate de tăierea salariilor au fost declanșate de salariați și se pot întinde pe o perioadă nedetarminată de timp, ceea ce poate duce la blocarea activității de colectare și a activităților de relații cu publicul.

One comment

  1. cand basescu a taiat salariile, nimeni nu a zis nimic.
    acum, cand se maresc salariile, lumea protesteaza.