Home - Actualitate - Toate sindicatele din CEH, chemate la negocierea CCM

Toate sindicatele din CEH, chemate la negocierea CCM

joi, 13 Iul, 2017

Pentru prima dată, după mulți ani, sindicatele, indiferent că sunt sau nu reprezentative la nivelul Complexului Energetic Hunedoara, sunt chemate de administrație și se agrează reciproc la negocierile noului Contract Colectiv de Muncă. Asta o spune acum președintele Sindicatului „Muntele”, sindicat reprezentativ, din care alte sindicate s-au desprins, iar unele au revenit. Lupta sindicală a fost mereu dată pentru reprezentativitate, însă, acum toți se pun la masa negocierilor. „Am fost convocați de către conducerea CEH pentru vineri, 14 iulie, de la ora 10:00, într-o primă ședință de negociere. Aceasta are rolul de a stabili reprezentativitățile, de a stabili cine va negocia CCM. Noi avem și aici o abordare, ca și anul trecut, pentru că am vorbit cu colegii de la «Muntele» și ei sunt acord ca și celelalte sindicate să poată participa la negocieri. Cei care au contestat reprezentativitatea, ambele sindicate de la Mintia, au făcut cereri de retragere a contestației și, în momentul de față nu mai sunt probleme”, a spus Darius Câmpean, preșdintele Sindicatului „Muntele”.

Angajații Complexului Energetic Hunedoara sunt împărțiți în cel puțin șase sindicate, care vin la negocieri. „Alături de Sindicatul «Muntele» sunt încă două de la Lupeni, două de la Mintia și unul de la Paroșeni”, a mai precizat sindicalistul Darius Câmpean.

Sindicatele se pun la masa negocierilor, pentru că vor să aibă un contract colectiv care să le apere interesele, după cum susțin acum sindicaliștii care așteaptă bugetul și speră să nu piardă niciun drept obținut până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *