Home - Actualitate - Tânăr cioban, mușcat de un urs în Retezat

Tânăr cioban, mușcat de un urs în Retezat

luni, 17 Iul, 2017

Un Tânăr de 17 ani, cioban la o stână din Retezat a fost mușcat de un urs în zona în care își păstorea oile, pe Vârful Zlata, la o altitudine de 2.141 de metri. Pentru salvarea lui, salvamontiștii au chemat un elicopter, pentru că băiatul are răni la un picior, după ce a fost atacat de sălbăticiune.

 

Șeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, susține că, cel mai probabil, ciobanul a încercat să sperie ursul, dar a fost atacat. Incidentul extrem de periculos a fost semnalat de un coleg al victimei, un alt cioban, care a fost nevoit să meargă până într-o zonă în care avea semnal la telefon și a alertat salvatorii. Primii care au ajuns la el sunt salvamontiștii din refugiul Salvamont Zănoaga, care, imediat ce au ajuns la stână i-au acordat primul ajutor victimei. „Incidentul a avut loc la stâna Secări, de sub vârful Zlata. Cel mai probabil, ciobanul a încercat să sperie ursul, moment în care a fost atacat. Un coleg al ciobanului a anunţat incidentul în jurul orei 04:30, după ce a reuşit să ajungă într-o zonă cu semnal de telefonie mobilă. Colegii de la refugiul Salvamont Zănoaga au ajuns la stână şi au acordat primul ajutor victimei, care are gamba dreaptă sfârtecată” , a spus Ovidiu Bodean, șeful serviciului Salvamont Hunedoara.

Salvamontiştii au solicitat intervenţia unui elicopter SMURD de la Târgu Mureş pentru ca victima să poată fi dusă în siguranţă la un spital şi să primească îngrijirile medicale necesare.

Săptămâna trecută, salvamontiștii au solicitat din nou intervenția unui elicopter SMURD, tot pentru evacuarea unui cioban, de data aceasta mușcat de o viperă, iar mai apoi un bărbat a avut nevoie de salvatori, după ce a fost atacat de viespi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *