Home - Actualitate - Tâlhar la 16 ani. A furat poșeta unei femei, însă a fost prins de un polițist aflat în timpul liber

Tâlhar la 16 ani. A furat poșeta unei femei, însă a fost prins de un polițist aflat în timpul liber

vineri, 17 Mar, 2017

Un tânăr în vârstă de 16 ani, din municipiul Hunedoara, a fost prins în flagrant de un polițist, care se afla în timpul liber, în timp ce minorul a furat, de pe umărul unei femei, poșeta. Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată telefonic, prin apelarea numărului de urgenţă 112, cu privire la faptul că unei femei i-a fost smulsă poșeta de pe umăr de către un tânăr. „Imediat, în zona în care a fost semnalată comiterea faptei a fost direcţionată o patrulă de siguranță publică, care l-a preluat pe prezumtivul autor al infracţiunii de tâlhărie şi l-a condus la sediul unităţii, pentru cercetări. Minorul a fost prins şi reţinut până la sosirea patrulei de intervenţie de către un agent de poliţie din cadrul Biroului de Ordine Publică Hunedoara, care se afla în timpul liber”, a precizat subcomisar Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Polițistul locuiește în apropierea zonei în care a fost comisă fapta şi a observat de la fereastra locuinţei incidentul, a coborât din apartament şi a reuşit să prindă şi să imobilizeze făptuitorul, pe o alee pietonală din zona bazinul de înot. Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că persoana vătămată, o femeie în vârstă de 57 de ani, se deplasa pe strada Avram Iancu, moment în care i-a fost smulsă de poșeta de pe umăr de către minor. Poșeta cu bunuri în valoare de 400 lei a fost recuperată, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie.

 

Cine este eroul femeii

Agentul de poliţie Daniel Popescu are 26 de ani și a urmat cursurile Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina în perioada 2009 – 2011, pe care le-a absolvit în luna aprilie 2012, fiind repartizat la Poliţia Municipiului Hunedoara –Secția 5 Poliție Rurală, iar din data de 01.09.2012, cu ocazia reorganizării, a fost mutat la Biroul de Ordine Publică, din cadrul aceleași subunității, în funcţia de agent de siguranţă publică şi patrulare. De la data încadrării şi-a desfăşurat activitatea ca ajutor șef post în cadrul Secției 5 Poliție Rurală, iar ulterior ca agent de siguranţă publică şi patrulare în cadrul Biroului de Ordine Publică Urban, unde a desfăşurat activităţi specifice acestor categorii de polițiști, obţinând rezultate foarte bune.