Home - Actualitate - Surpare în zona Holdea – Terasamentul lotului 3 al autostrăzii Lugoj-Deva s-a prăbușit pe o lungime de 70 de metri

Surpare în zona Holdea – Terasamentul lotului 3 al autostrăzii Lugoj-Deva s-a prăbușit pe o lungime de 70 de metri

luni, 17 Iul, 2017

Terasamentul autostrăzii Deva -Lugoj s-a surpat pe o lungime de 70 de metri și o lățime de 11 metri, incidentul având loc pe lotul 3, în zona Holdea, cel care ar urma să fie dat în folosință anul acesta, potrivit unor surse.

 

Conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a dispus acţiuni inopinate de control pe șantierul acestui lot al șoselei de mare viteză aflată încă în construcție. Echipe de control au verificat din ce cauză s-a produs evenimentul și urmează să prezinte un raport. Șefii companiei au dispus controale neașteptate și pe alte șantiere ale autostrăzilor. „Până în prezent, au fost desfăşurate acţiuni de control privind calitatea lucrărilor (echipe formate din specialişti ai CNAIR SA şi CESTRIN) pe şantierele autostrăzilor Lugoj-Deva şi Sebeş-Turda. Principalele probleme identificate au fost: calitatea slabă a materialelor, mobilizarea insuficientă a constructorilor şi calitatea neconforma a unora dintre lucrările executate. Au fost emise rapoarte cu problemele constatate şi s-au dispus măsuri contractuale de remediere”, au anunțat cei de la CNAIR.

Potrivit acestora, constructorilor şi consultanţilor li s-a pus în vedere că „în cazul în care nu remediază rapid deficienţele, măsurile contractuale de penalizare pot merge până la rezilierea contractelor din culpa antreprenorilor”. „Constructorul s-a apucat de lucru acolo și sperăm că vor remedia în timp util această problemă, astfel încât să respecte graficul de lucrări. Undeva la kilometrul 57, în localitatea Holdea din județul Hunedoara s-a întâmplat”, a spus Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, potrivit Mediafax.

Cel mai avansat

Lotul 3 al autostrăzii Lugoj -Deva, cel de la Ilia la Holdea, lung de 21 de kilometri, este cel mai avansat, stadiul realizării lucrărilor era, la data de 21 iunie 2017, de 78,58 la sută, față de 68,56 la sută cât avea, tot atunci, lotul 2 (Dumbrava -Holdea, 28 kilometri) sau 53,23 la sută, lotul 4 (Ilia -Deva, 22 kilometri).

Cei de la CNAIR spun că, acţiunile de control pe șantierele autostrăzilor vor continua şi vor fi dispuse inclusiv în urma sesizărilor din partea cetăţenilor.

One comment

  1. Pai, mai oameni buni, cum sa nu se surpe viitoarea autostrada cand la Laboratorul firmei lucreaza o echipa ”exceptionala” formata din doi bine cunoscuti oameni (Cuplul de aur Mirela si Adi, e prea mult spus oameni) care REZOLVA TOT…si asa normal ca se darama si se va mai darma si in alte locuri pentru ca acestia 2 au fost acolo de la inceput.Iar Constructorul…este la fel ca cei 2 mentionati mai sus foarte slab si nu isi da interesul pentru calitatea lucrarii ci doar are grija sa economiseasca cat mai mult.ASA CA PICA SI VA PICA !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *