Home - Actualitate - Suntem sub cod galben până vineri!
cod galben

Suntem sub cod galben până vineri!

joi, 20 Apr, 2017

Județul Hunedoara se află, de miercuri, ora 4.00, și până vineri, la ora 10.00, sub cod galben de vreme rea, meteorologii emițând alerte în acest sens.

Meteorologii au trimis, în teritoriu, avertizări de foarte probabile precipitaţii abundente, cu ninsori şi depuneri de zăpadă în zona de munte și intensificări ale vântului, ce vor atinge pe creste aproape 100 de km/h.

S-a întrunit CJSU

În urma acestor informări, prefectul județului Hunedoara, Fabius Tiberiu Kiszely, a decis convocarea Comitetul Județean pentru Situatii de Urgență (CJSU). Membrii CJSU Hunedoara au participat, în cursul zilei de ieri, la o videoconferință susșinută de către Carmen Daniela Dan, ministrul Afacerilor Interne, în urma căreia au fost dispuse luarea mai multor măsuri preventive în scopul gestionării corecte a eventualelor situații neprevăzute ce pot apărea în urma căderilor de zăpadă, chiar în cantități mari, lucru neobișnuit, să recunoaștem, pentru cea de-a doua parte a lunii aprilie sau, mai exact, după mijlocul primăverii calendaristice. În acest sens, Secretariatul Tehnic Permanent al CJSU, care este asigurat de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara a notificat primăriile despre existența acestui cod galben și despre consecințele ce pot apărea în urma unei asemnea atenționări de vreme rea. Politiștii rutieri, jandarmii montani și salvamontiștii hunedoreni își vor intensifica activitatea și sunt pregătiţi să intervină. Pompierii și angajații Serviciului de Ambulantă Județean sunt pregătiți cu autospeciale și ambulanțe să acorde sprijin și asistență medicală hunedorenilor”, se precizează într-un comunicat al CJSU Hunedoara.