Home - Actualitate - Șoimarii își dau întâlnire la muzeul din Deva

Șoimarii își dau întâlnire la muzeul din Deva

vineri, 30 Oct, 2015

Muzeul Civilizației Dacice și Romane (MCDR) din Deva va găzdui, astăzi și mâine, un simpozion inedit la care vor participa șoimari, atât din județ, cât și din alte zone ale țării. Evenimentul cuprinde mai multe activități interesante, dar și o demonstrație cu păsări de pradă.

Crescătorii de păsări de pradă se vor aduna, azi, la muzeul din Deva, cu prilejul celei de-a șaptea ediții a Festivalului „Întâlnirea Șoimarilor”, organizat anul acesta în județul Hunedoara. De la ora 15:00, în zona Lapidariului din vecinătatea Palatului Magna Curia, va avea loc o demonstrație cu păsări de pradă.

Vor fi prezentate studii din domeniu

Deschiderea oficială a simpozionului va fi marcată spre seară, de la ora 19:00, în Sala Șemineului din incinta muzeului devean. După aceea, vor fi prezentate mai multe lucrări de specialitate cu tematică biologică, șoimaristică sau din domeniul medicinii veterinare. Evenimentele vor continua și pe parcursul zilei de mâine, 31 octombrie, când prezentarea lucrărilor va fi completată și cu discuții, precum și cu proiecții de materiale video cu tematică șoimaristică.

Simpozionul este organizat de MCDR, cu spriijinul Consiliului Județean (CJ) Hunedoara și în colaborare cu Asociația pentru Șoimărit și Protecția Păsărilor de Pradă „Peregrinus”.