Home - Actualitate - Sfârșitul tragic al șoferului unui microbuz ce s-a răsturnat pe A1, între Sebeș și Orăștie

Sfârșitul tragic al șoferului unui microbuz ce s-a răsturnat pe A1, între Sebeș și Orăștie

joi, 18 Mai, 2017

Marți seara, un teribil accident rutier s-a produs pe A1 între Sebeș și Orăștie. Șoferul unui microbuz a evitat, cu prețul vieții, un impact care ar fi putut fi nimicitor pentru 20 de elevi. Este vorba despre Constantin Coroiu în vârstă de doar 53 de ani, din municipiul Hunedoara, care, se pare că, a suferit un atac de cord înainte de a pierde controlul volanului. Însă, înainte de a ieși de pe șosea, hunedoreanul a apucat să încetinească și să tragă ușor pe dreapta. Dacă nu ar fi reușit să facă acest lucru, cu siguranță, s-ar fi produs o adevărată tragedie.

Șoferul microbuzului care s-a răsturnat, marți seara, într-un șanț de pe marginea Autostrăzii A1 între Sebeș și Orăștie a decedat, în pofida manevrelor de resuscitare efectuate la fața locului de către cadrele medicale. Potrivit reprezentanților ISU Alba, în urma evaluării medicale la fața locului s-a constatat că un număr de 11 copii dintre cei 20 aflați în microbuzul care a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat au suferit escoriații și atacuri de panică, deși datele inițiale indicau că doar un minor a suferit zgârieturi. Din păcate, singurul care s-a aflat în stare gravă a fost conducătorul auto, adică hunedoreanul Constantin Coroiu, șofer de meserie. Acestuia i s-au efectuat, fără succes, manevre de resuscitare, cadrele medicale fiind nevoite să declare în final decesul bărbatului. Înainte de a pierde controlul asupra microbuzului, se pare că a suferit un infarct. La fața locului a intervenit Garda Sebeș, cu o autospecială, o ambulanță SMURD. De asemenea, au fost trimise două echipaje de terapie intensivă mobilă de la Orăștie, precum și două ambulanțe ale Serviciului Județean Alba. „Noi am intervenit cu o ambulanță SMURD de tip C1, cu medic, și cu o autospecială de transport victime multiple. În total, am transportat, la UPU Deva, 11 copii cu vârste cuprinse între 7 și 8 ani. Din fericire, niciunul dintre ei nu a necesitat internare”, au precizta reprezentanții ISU Hunedoara.

Sute de mesaje pentru șoferul care nu demult și-a pierdut soția

De la aflarea veștii, pe rețelele de socializare, sute de oameni și-au exprimat regretul față de pierderea lui Constantin Coroiu, care, în urmă cu ceva timp și-a înmormântat soția. „A fost un om de nota 10 și un șofer excepțional, drept dovadă și ultimul său gest – acela de a încetini și a trage pe dreapta când a simțit că i se face rău, pentru a nu pune în pericol viața copiiilor pe care îi transporta! Am fost în atâtea deplasări cu Peluza Nord Hunedoara cu microbuzul dânsului, mereu a fost un prieten pentru noi, indiferent câte „supărări” i-am pricinuit… Ultima oară ne-a adus acasă de la „Acțiunea Mocănița” din acest an, de la Govăjdia, unde ne prinsese o ploaie torențială. Sunat, chiar dacă era sâmbăta, s-a îmbrăcat, s-a suit la volanul microbuzului, și a venit cu toată prietenia. Chiar vorbisem cu dumnealui la Govăjdia și se vedea că era sfâșiat de dorul după soția sa pierdută de curând. Să îi fie țărâna ușoară, era un om deosebit”, a spus Alin Barna, colaborator.

„Dumnezeu sa îl ierte! L-am cunoscut când am fost într-o excursie. Era un om minunat și un bun șofer. Condoleanțe familiei”, a scris un alt internaut.

„Nu mi vine să cred… Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească! A fost un OM deosebit și un preten de nădejde!”.

„Dumnezeu să îl ierte. Nu îmi vine să cred. Întotdeauna a fost un domn amabil și cu suflet. Să te odihnești în pace, domnule Costică!”.

Dumnezeu să îl odihnească!