Home - Actualitate - Eveniment - Sâmbătă, etapă de liga a IV-a în județ

Sâmbătă, etapă de liga a IV-a în județ

vineri, 14 Apr, 2017

Acest week-end va fi ceva mai sărac în fotbal, microbiștii putând să urmărească, cu o singură excepție, doar meciuri din Liga a IV-a.

Cum CNS Cetate Deva, din Liga a III-a, și echipa de futsal Autobergamo Deva vor juca în deplasare, pe stadioanele din județ se vor disputa meciurile de seniori și de juniori din etapa a XV-a a Ligii a IV-a de fotbal Hunedoara și unul din eșalonul inferior.

Rundă interesantă, cu posibile surprize

Sâmbătă, cu începere de la ora 11.00, se va desfășura un joc restant din Liga a V-a, între Cerna Lunca Cernii și Comunal Ilia, meci fără prea mare miză în clasament, indiferent de rezultat oaspeții rămânând pe patru, iar gazdele pot urca o poziție, de pe 13 pe 12, în cazul unei victorii. Tot sâmbătă, dar de la ora 11.30, după desfășurarea partidelor de juniori, se vor disputa cele șase meciuri contând pentru etapa a XV-a a Ligii a IV-a. Derby-ul rundei, prin prisma pozițiilor din clasament, unde echipa locală Retezatul, a patra în ierahie, după usturătorul eșec de pe teren propriu, în fața liderului, Inter Petrila, va primi vizita celor de la Șoimul Băița, locul trei, care vin cu un moral excelent în această deplasare, în urma scorului etapei pe care l-au realizat săptămâna trecută. Un alt meci interesant va fi și cel dintre lider, Inter Petrila, și Aurul Brad, formația oaspete, chiar dacă este doar a cincea în clasament, putând pune probleme oricui, în această partidă fiind în joc și mai multe orgolii. Locul doi, Hercules Lupeni, pare a avea un meci ușor, acasă, cu penultima clasată, Minerul Uricani dar, așa cum se știe, jocurile dintre echipele din Valea Jiului, indiferent de poziționarea lor în ierarhie, sunt deschise oricărui rezultat. Greu de dat un pronostic în jocul dintre Victoria Călan, locul șapte, și CS Hunedoara, un loc mai sus în ierarhie, cele două echipe, valoroase pentru acest nivel, fiind, însă, inconstante, iar orice rezultat este posibil. În schimb, însă, Aurul Certej, locul opt, este mare favorită în întâlnirea de acasă cu Universitatea Petroșani, a zecea clasată, deoarece chiar dacă sunt despărțite de doar două locuri în ierarhie, gazdele au 15 puncte mai multe acumulate, 20 față de 5. În fine, va fi interesant de văzut și jocul dintre ultima clasată, Metalul Crișcior Brad, și Jiul Petroșani, locul nouă, gazdele, în cazul, deloc exclus, al unei victorii, coroborate cu înfrângeri ale Uricaniului și Universității, putând să scape de „lanterna roșie” și chiuar să urce două poziții în ierarhie. Revenind la Liga a V-a, trebuie menționat că meciurile acestei competiții vor fi reluate pe 22 aprilie, în prima duminică de după Paști.