Home - Actualitate - Să-l ajutăm pe Alexandru, un copilaș de numai patru ani, care suferă de o formă rară de cancer
Sursa foto: „Asociația Speranță pentru România„

Să-l ajutăm pe Alexandru, un copilaș de numai patru ani, care suferă de o formă rară de cancer

joi, 22 Iun, 2017

Îl cheamă Alexandru Stoica și are doar patru ani, iar o boală necruțătoare l-a transformat într-un luptător pentru viață. Micuțul, din Lupeni, suferă de o formă rară de cancer osos, iar în prezent se află internat la Spitalul “Louis Țurcanu” din Timișoara, unde așteaptă un autotransplant de celule stem. Pentru a putea, însă, lupta cu teribila boală, băiețelul are nevoie de 7.000 de euro, sumă în care sunt incluse toate cheltuielile cu întreținerea lui în spital pe durata unui an de zile, dar care depășește cu mult posibilitățile limitate ale părinților săi.

Totul a început în luna octombrie a anului 2016. Când am aflat că Alex al meu are cancer, am simțit că totul în jurul meu se prăbușește. Jumătate din mine își dorea să moară, iar cealaltă jumătate, să trăiască, să lupte pentru el. Alex are cancer la cei doar patru anișori”, povestește, cu durere în suflet, Elena Stoica, mama băiețelului.

Despre situația lui Alexandru au aflat cei de la Asociația Umanitară „Speranță pentru România”, care încearcă acum să îi facă cât mai cunoscut cazul, în speranța că tot mai mulți oameni de bine îi vor sări în ajutor micuțului.

Luptă pentru fiecare secundă de viață

Coșmarul a început, în toamna anului trecut, după cum spune mama lui Alexandru, când băiețelul a acuzat dureri la un picior și nu mai putea urina. În urma unei investigații prin Computer Tomograf (CT), efectuată la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală, copilul a fost diagnosticat cu tumoră tip coadă de cal la osul sacru. Au urmat apoi tratamente peste tratamente și intervenții mult prea dure și greu de suportat pentru „o mână” de băiețel de doar patru ani.

„În final, a ajuns la Cluj -Napoca, la Spitalul Oncologic, unde a fost operat la coloană, la osul sacru S3. În timpul operației, s-a aspirat tot, dar a mai rămas, în partea pelvină, o bucată neoperabilă. I s-a luat biopsie și a primit cumplitul diagnostic, Sarcom Ewing sacrat stadiul 4, o formă rară de cancer osos. Aceasta este cea mai letală tumoră osoasă. A urmat o nouă operație și, până în luna mai 2017, a efectuat șase cure de citostatice. În luna februarie, i s-a montat o cameră în piept, pe partea dreaptă, pe unde i se administrează perfuziile, medicamentele și citostaticele. (…) Pentru Alexandru, urmează cel mai cumplit an și cea mai cumplitp luptă pe care o va duce pentru fiecare secundă de viață”, spun cei de la Asociația „Speranță pentru România”, care au aflat despre cazul micuțului Alex.

Autotransplantul de celule stem este singura șansă pe care băiețelul o mai are pentru a trăi. În această luptă dramatică pentru viață, Alexandru are nevoie de oameni cu suflet mare care să îi ajute părinții să strângă cei 7.000 de euro, bani necesari pentru a acoperi cheltuielile cu întreținerea în spital pe durata unui an.

Donațiile se pot face în următoarele conturile bancare, deschise la BCR, Raiffeisen Bank și Banca Transilvania, cu specificația că donația se face pentru Alexandru Stoica. Numele tuturor donatorilor va apărea pe site-ul organizației, www.sperantapentruromania.ro/cause/stoica-alexandru/

Denumire: Asoc. Misiunea Speranța pentru România

CUI: 26044485

BCR (Banca Comercială Română)

IN LEI: RO 74 RNCB 001813 82799 00003
IN EURO: RO 04 RNCB 0018138279900002
COD SWIFT: RNCBROBU
SUCURSALA: Chișineu Criș, jud. Arad

 

Raiffeisen Bank

IN LEI: RO39 RZBR 0000 0600 1204 2338
IN EURO: RO24 RZBR 0000 0600 1218 9757
CODE SWIFT: RZBRROBU
SUCURSALA: Chișineu Criș, jud. Arad

 

Banca Transilvania

IN LEI: RO18BTRLRONCRT0365344401
IN EURO: RO65BTRLEURCRT0365344401
COD SWIFT: BTRLRO22
SUCURSALA: Chișineu Cris, jud. Arad

 

One comment

  1. Povestea lui Alex, campania inceput de strangere de fonduri, galerie foto si video, gasiti accesand acest link: https://www.sperantapentruromania.ro/cause/stoica-alexandru/