Home - Actualitate - „Ritmuri cromatice”, expoziție de pictură la Deva

„Ritmuri cromatice”, expoziție de pictură la Deva

joi, 5 Noi, 2015

Dana Smarandache Maleș, artist plastic care locuiește în Timișoara, își prezită picturile realizate în fața publicului devean. O expoziție ce cuprinde lucrări semnată de pictoriță a fost vernisată, ieri, la muzeul din Deva.

IMG_0311

Expoziția de artă contemporană, intitulată „Ritmuri cromatice”, conține 20 de tablouri de dimensiuni mari, tehnica folosită pentru realizarea acestora fiind ulei pe pânză. Tablourile sunt legate între ele printr-un concept atât cromatic, cât și ritmic, după cum sugerează și titlul expoziției. Cromatica picturilor este complexă, bazată pe culori vii, puternice, strălucitoare, chiar contrastante, fapt ce le conferă un aer aparte, iar tematica este organică, concentrându-se atât asupra descompunerii structurilor mari în structuri mici, cât și asupra contrastelor dar și asemănărilor existente, în mod paradoxal, între acestea”, a declarat Liliana Țolaș, manager la Muzeul Civilizației Dacice și Romane (MCDR) Deva.

Tablourile pot fi admirate în spațiile special destinate artelor vizuale din cadrul Palatului Magna Curia.

Autoarea acestei expoziției a absolvit Facultatea de Arte și Design, este licențiată în arte vizuale (pictură) și arte decorative (ceramică), deținând, de asemenea, și un masterat în pictură. Artista a locuit pentru mult timp în Deva și de aceea îl consideră orașul ei ,,de suflet”, acesta fiind și motivul pentru care vernisajul acestei expoziției a avut loc la sediul MCDR.