Home - Actualitate - Eveniment - Retezat Trail Race, competiţia celor temerari

Retezat Trail Race, competiţia celor temerari

marți, 17 Iun, 2014

La finalul acestei săptămâni, în Masivul Retezat, se va desfăşura a treia ediţie din „Retezat Trail Race, o competiţie de skyrunning, sau pe înţelesul tuturor, alergare montană. Zeci de pasionaţi ai muntelui se vor întrece atât pentru premii, cât şi pentru a face mişcare, concurenţii fiind împărţiţi pe mai multe categorii de vârstă.

 

Al treilea episod din acest interesant maraton montan se va desfăşura sâmbătă, 21 iunie, începând cu ora 09:00 şi este organizat de Asociaţia Non Profit „Sport la Orice Vârstă”, în colaborare cu Primăria Uricani. Concursul va fi împărţit pe trei trasee, în funcţie de dificultate şi anume Traseul Custura, Buta şi Valea Marii.

 

Custura, pentru experimentaţi

 

Cel mai dificil dintre ele este Traseul Custura, acesta întinzându-se pe o distanţă de 28 de kilometri la o diferenţă de nivel de 2300 de metri. Este o cursă dificilă din punct de vedere fizic şi psihic, fiind destinată alergătorilor cu experienţă montană consistentă şi celor care vor să-şi depăşească limitele. Timpul limită pentru parcurgerea lui este de 10 ore, iar cel intermediar de cinci ore, cei care depăşesc acest timp fiind eliminaţi. Categoriile acestui traseu sunt Open Masculin (General şi trei subcategorii: până în 34 ani, 35-50 de ani şi +50 de ani), Open Feminin (General şi trei subcategorii: până în 34 de ani, 35-50 de ani şi +50 de ani) şi categoria specială Salvamont/Jandarmeria Montană.

 

Buta, nici prea greu nici prea uşor

 

Traseul Buta este considerat traseul mediu al competiţiei. Are o lungime de 22 de kilometri la o diferenţă de nivel de 1.200 de metri şi este destinat celor care au o condiţie fizică bună şi doresc să descopere Retezatul Mic în ritm de competiţie. Timpul intermediar eliminatoriu al acestui traseu este de de cinci ore, iar participanţii sunt împărţiţi în două categorii, Open Masculin şi Feminin.

 

Valea Marii, pentru iubitorii de drumeţii

 

Cel mai accesibil este Traseul Valea Marii în lungime de 7 kilometri la o diferenţă medie de 300 de metri. Este un traseu uşor, în zona Cheile Buţii şi este destinat familiilor cu copii, începătorilor în alergare montană şi iubitorilor de drumeţie.Competiţia se va încheia sâmbătă, în jurul orei 19:00, peste 15 minute urmând să aibă loc premierea concurenţilor şi desfăşurarea unei tombole. Organizatorii speră ca întrecerea să se desfăşoare fără incidente, rugând concurenţii să respecte regulamentul afişat pe  www.retezat.trailrace.ro.

One comment

  1. nu reusesc sa accesez http://www.retezat.trailrace.ro pentru info detaliate referitor la Retezat Trail Race