Home - Actualitate - Eveniment - Rețeaua de apă și canalizare din Răchitova, predată la operatorul din domeniu

Rețeaua de apă și canalizare din Răchitova, predată la operatorul din domeniu

vineri, 21 Apr, 2017

România este, de ani buni, membră a Uniunii Europene, iar locuitorii își doresc să aibă condiții cât mai sporite de confort.

Dacă în localitățile urbane nu prea sunt probleme cu utilitățile, în zonele rurale acest capitol estre destul de deficitar.

Pe diverse fonduri

Totuși, mulți edili din localități rurale, și mai ales din cele apropiate de orașe, au depus eforturi pentru ca și cei de la țară să aibă condiții de confort cât mai ridicate. Acest lucru se întâmplă și în comuna hunedoreană Răchitova, din Țara Hațegului. „În ultimii ani în comună s-a derulat un proiect integrat, depus pe fosta măsură 322, cu finanţare europeană, unul care avea mai multe componente, cea mai importantă dintre acestea fiind introducerea reţelelor de apă şi canalizare în satele Ciula Mare, Ciula Mică, Boiţa şi Vălioara. Aici au fost făcute cele 286 de racorduri individuale la gospodării și, după obținerea tuturor autorizațiilor necesare, rețele au fost predate către operatorul specializat din domeniu, SC Apa Prod SA Deva. De asemenea, avem proiecte pentru introducerea acestor rețelele și în satul de reședință. Astfel, în Răchitova rețeaua de apă va fi introdusă conform programului din Masterplanul județean din acest domeniu. Rețeaua de canalizare din localitatea de reședință se va realiza în baza unui proiect depus pe fonduri guvernamentale, în baza Ordonanței 28. Acest proiect la care am făcut referire mai are o componentă, respectiv asfaltarea a aproximativ patru kilometri de drumuri. În altă ordine de idei, doresc să meționez că este în plină derulare o campanie de ecologizare, care cuprinde inclusiv întreținerea marginilor de drumuri și igienizarea copacilor, iar întreaga populație de la noi a fost notificată cu privire la faptul că este obligată, prin lege, să întrețină curățenia în preajma gospodăriilor și terenurilor pe care le deține”, a declarat Liviu Simedroni, primarul comunei hunedorene Răchitova.