Home - Actualitate - Rețeaua de alimentare cu gaz metan, un avantaj pentru cei din Luncoiu de Jos

Rețeaua de alimentare cu gaz metan, un avantaj pentru cei din Luncoiu de Jos

vineri, 14 Iul, 2017

Comuna hunedoreană Luncoiu de Jos, situată în Țara Zarandului, este printre localitățile rurale de mărime medie din județul nostru.

Cu o populație de aproape 2.000 de locuitori, comuna Luncoiu de Jos are în componență, pe lângă așezarea de reședință omonimă, satele componente Dudești, Luncoiu de Sus, Podele și Stejărel, și se întinde pe o suprafață de aproximativ 50 de kilometri pătrați.

O bună alternativă la lemnul de foc

În mod firesc, ținând cont și măcar de faptul că Luncoiu de Jos și municipiul Brad sunt ca și unite, ca să nu mai spunem că așezarea rurală din Ținutul Zarandului este localitate componentă a Uniunii Europene, dorința celor din comună de a avea condiții de confort similare cu cele de la oraș este una normală. Există, din fericire, semnale că gradul de confort al celor din Luncoiu de Jos ar putea crește în perioada următoare. “Am înțeles că vor începe lucrările la magistrala de gaz metan care va alimenta municipiul Brad. Aceasta va porni de la Mintia și va traversa și comuna noastră. Este un proiect mai vechi, la care noi am aderat din primele momente. În plus, fără a ne lăuda, am fost prima localitate dintre cele care vor fi traversate de magistrala de gaz metan care am depus un tabel cu semnături în acest sens. Venirea gazului metan este benefic din mai multe motive. În primul rând ar fi confortul. Apoi, prin legarea la rețeaua de gaz metan, se oferă cetățenilor o alternativă la încălzirea locuințelor cu lemn de foc. Astfel, ai o variantă de rezervă sau chiar principală la criza de lemn de foc, care, din păcate, începe să se facă resimțită din ce în ce mai mult. Și să nu mai punem la socoteală faptul că, prin folosirea gazului metan, protejăm pădurile, o bogăție naturală a noatră, a moților, de care trebuie să avem grijă și pe care va trebui să o transmitem și generațiilor viitoare. Așteptăm cu interes rețeaua de alimentare cu gaz metan”, a declarat Călin Dorin Dud, primarul comunei hunedorene Luncoiu de Jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *