Connect with us
Data: 11/05/2024
.

Actualitate - Eveniment

Remus Vlad împlineşte 71 de ani

Publicat

pe

Fotbalul hunedorean, care nu trece prin cele mai bune momente ale sale, are şi câteva momente de bucurie.

Astăzi fotbalul hunedorean este în sărbătoare. Unul dintre cei mai mari fotbalişti născuţi în judeţul Hunedoara, Remus Vlad, împlineşte 71 de ani.

Căpitanul lui Dobrin

Remus Vlad s-a născut pe 19 ianuarie 1946, în Cinciş- Cerna, sat aparţinător de comuna hunedoreană Teliucu Inferior. Atras de mic copil de fotbal, Remus Vlad a debutat, ca jucător la Corvinul Hunedoara, echipă la care a evoluat la nivel de juniori şi seniori, până în 1968, jucând, la început, ca atacant. Apoi, timp de 6 ani, până în 1974, a evoluat, ca fundaş central, făcând un celebru cuplu în epocă cu Ion Barbu, la FC Argeş. Cu echipa piteşteană, din care mai făceau parte, la acea vreme, o sumedenie de jucători de mare valoare, în frunte cu Nicolae Dobrin, a câştigat un titlu de campion naţional, în 1972, prima astfel de distincţie a clubui piteştean. Mai mult, hunedoreanul a fost şi căpitanul echipei în Cupa Campionilor Europeni, când piteştenii, la care strălucea Nicolae Dobrin, au învins, cu 2-1, pe Real Madrid.

Aproape de Mexic

Advertisement

De asemenea, în perioada argeşeană Vlad, care a avut şi evoluţii apreciate ca fundaş stânga sau mijlocaş la închidere, a fost selecţionat şi la echipa naţională, pentru care a jucat de şase ori, între 1971 şi 1973. Component al echipei naţionale de tineret, Remus Vlad a fost foarte aproape de a fi selecţionat în lotul pentru Campionatul Mondial din Mexic 1970, dar în locul său a fost preferat braşoveanul Nicolae Pescaru. La sfârşitul prodigioasei sale cariere, Remus Vlad a revenit la Corvinul, unde a abandonat activitatea competiţională în 1978. În total, Remus Vlad a strâns 30 de selecţii în naţionalele de juniori, trei la tineret, patru în echipa secundă şi, cum arătam mai sus, şase în prima reprezentativă. De asemenea, a jucat în 219 meciuri în Liga I, înscriind şi patru goluri, precum şi în zece partide în cupele europene.

L-a descoperit pe Rednic

După aceea, a schimbat tricoul de jucător cu treningul de antrenor, fiind, pentru început, secundul lui Mircea Lucescu la Corvinul, iar apoi a fost „principal” al Hunedoarei, conducând Corvinul în singura sa participare în Cupa UEFA, în sezonul 1982-83. Dar înainte de aceste episoade, când încă mai era jucător activ, Remus Vlad s-a implicat şi în munca de selecţie a copiilor pentru clubul din Hunedoara, care, de-a lungul timpului, a dat o sumedenie de jucători de mare valoare. Iar printre copiii pe care i-adescoperit Remus Vlad se află şi Mircea Rednic, jucător care avea să fie unul dintre cei mai apreciaţi fundaşi ai României. După aventura europeană a Hunedoarei, Remus Vlad a trecut pe la Universitatea Cluj şi Gloria Bistriţa, echipe pe care, aidoma Corvinului, le-a pregătit de mai multe ori, cu ambele promovând în Divizia A. Mai mult, cu Bistriţa a jucat o finală de Cupă a României şi a calificat Gloria în Cupa Intertoto. De asemenea, Remus Vlad a mai antrenat pe Olimpia Satu Mare şi Dinamo, cu bucureştenii ocupând un loc 3 şi reuşind o calificare în Cupa UEFA. Înainte de a se pensiona, în prezent fiind stabilit în Cluj, Remus Vlad a făcut parte din conducerea administrativă a celor de la Gloria Bistriţa, fiind director sportiv la gruparea ardeleană, arătând şi calităţi manageriale deosebite. Şi, deşi este retras din fenomen, Remus Vlad, cetăţean de onoare al municipiului Hunedoara, urmăreşte atent fotbalul intern şi extern, fiind un fin comentator al acestora. La mulţi ani, maestre!

Advertisement

Actualitate

„Zilele Tinerilor”, la Deva. Concerte în Piața Unirii și activități distractive pentru cei mici

Publicat

pe

Redactat de

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” organizează, în perioada 31 mai – 1 iunie 2024, ,,Zilele Tinerilor”. Evenimentul se va desfășura în Piața Unirii, din municipiu. În cele două zile, tinerii deveni și nu numai, se vor putea bucura de concerte și o mulțime de activități distractive.

“Vineri, 31 mai, începând cu ora 18:00, publicul prezent îi va putea urmări concertând pe scena amplasată în centrul Devei pe Kuky, The Story și invitații speciali Andrei Bănuță și YNY Sebi. Ziua de 1 iunie va fi dedicată în totalitate copiilor. Începând cu ora 9:00, Piața Unirii va fi locul de întâlnire pentru toți copiii din oraș. Gazdele spectacolului îi vor aștepta cu: face painting, cele mai îndrăgite personaje din desenele animate, baloane colorate, spectacol de magie interactivă, jocuri și concursuri, spectacole de dans și dansuri amuzante, atelier de materiale reciclabile, modelare de baloane și multe alte activități distractive. Vă așteptăm să sărbătorim împreună!”, au transmis reprezentanții Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Zi cu triplă semnificație, marcată la Deva. Ceremonial în Piața Tricolorului

Publicat

pe

Redactat de

Un ceremonial public, dedicat sărbătoririi „Zilei Europei”, “Zilei Uniunii Europene și a “Zilei Independenței de Stat a României”, s-a defășurat, astăzi, începând cu ora 12:00, în Piața Tricolorului, din centrul municipiului Deva.

Programul manifestărilor a cuprins întâmpinarea persoanei oficial desemnată, salutul Drapelului de Luptă, intonarea Imnului Naţional al României, intonarea Imnului Uniunii Europene, oficierea serviciului religios și rostirea alocuțiunilor privind semnificația zilelor de 9 și 10 mai.


După încheierea manifestărilor publice, a avut loc o prezentare a tehnicii din dotarea structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din județul Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Izvorul Tămăduirii – Hram la Mănăstirea Crișan

Publicat

pe

Redactat de

Mănăstirea Crișan, din comuna hunedoreană Ribița, își serbează hramul, astăzi, de sărbătoarea Izvorul Tămăduirii.

Credincioși din toată Țara Zarandului, dar și din alte locuri din județ și din țară, sunt așteptați să ia parte la slujba religioasă.

Sfânta Liturghie Arhierească va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, și Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Cunoscută și sub denumirea de Mănăstirea „Vaca”, Mănăstirea Crișan a fost întemeiată în secolul al XVI-lea. Acest așezământ monahal ortodox are două hramuri, unul în 8 septembrie, când se sărbătorește Nașterea Maicii Domnului, iar al doilea, de Izvorul Tămăduirii.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate