Home - Actualitate - Eveniment - Putem cunoaște promovata în Liga a III-a

Putem cunoaște promovata în Liga a III-a

vineri, 19 Mai, 2017

Cum CNS Cetate Deva, singura echipă din hunedoreană de Liga a III-a joacă, în acest week-end, în deplasare, pe stadioanele din județ se vor disputa doar meciuri din eșaloanele patru și cinci, plus întâlniri din întrecerile juniorilor.

În acest sfârșit de săptămână microbiștii hunedoreni sunt așteptați pe stadioanele din județ începând de sâmbătă, dar cine vrea poate să facă, chiar astăzi, o deplasare scurtă, până la Alba Iulia, pentru a urmări un meci de Liga a III-a.

Cu ochii mai mult pe alții

Cu șanse doar teoretice de a mai promova în Liga a II-a, dar, nu-i așa, speranța moare ultima, CNS Cetate Deva va evolua, în deplasare, astăzi, cu începere de la ora 18.00, pe terenul celor de la Unirea Alba Iulia, într-un joc contând pentru penultima etapă de campionat. Devenii, pentru a mai visa frumos, trebuie să cucerească șase puncte în ultimele două etape, adică la Alba și, apoi, acasă, cu Becicherecu, dar stau mai mult la jocul rezultatelor ce se vor înregistra și în celelalte partide. Jocul de la Alba Iulia, deși, prin prisma poziției din clasament, CNS Cetate, pe locul patru, la trei puncte de liderul seriei a IV-a a Ligii a III-a de fotbal, Ripensia Timișoara, pornește ca mare favorită, dar este cert că Unirea nu se va preda ușor. Și asta pentru că albanezii”, locul 11, nu scăpați total de grijile retrogradării și, printr-o conjunctură nefavorabilă, pot ajunge în Liga a IV-a. Degva, în schimb, va fi mai atentă, foarte probabil, la ce se întâmplă în jocurile Sebiș – Ighiu, Poli II – Ripensia și Pandurii II – Lugoj, care se dispută tot astăzi, dar și la Galda – Reșița, partidă ce se va desfășura mâine.

Băița o poate face campioană pe Petrila

Sâmbătă dimineață, de la ora 11.30, se vor disputa primele jocuri ale etapei a XX-a, antepenultima a Ligii a IV-a de fotbal Hunedoara. Derby-ul zilei este unul al suferinței, dar și al orgoliilor, în care se întâlnesc două echipe din Valea Jiului, aflate la egalitate de puncte, respectiv “lanterna roșie”, Minerul Uricani, și antepenultima clasată, Universitatea Petroșani, formația studențească pierzând, miercuri, cu 4-3, restanța din deplasare de la Aurul Certej. Un alt joc echilibrat al zilei, în care, din nou, vor fi multe orgolii în joc, este cel dintre CS Hunedoara, locul șase, și Aurul Brad, poziția a cincea, “moții” având un punct avans în clasament. Un alt meci interesant se anunță cel dintre Jiul Petroșani, poziția a noua, și Retezatul Hațeg, locul patru, deși diferența de puncte în favoarea oaspeților, de 17, și lupta lor pentru ocuparea ultimei trepte a podiumului de premiere, primele două fiind acontate deja, îi fac pe aceștia, cel puțin pe hârtie, mari favoriți. În schimb, însă, ju există niciun dubiu în ceea ce privește faptul că liderul competiției, Inter Petrila, este favorită certă în jocul din deplasarea cu penultima clasată, Metalul Crișcior Brad, singurul semn de întrebare fiind acela ridicat de scorul cu care se va impune trupa din Valea Jiului. Dar cei de la Petrila vor fi mai atenți la jocul de duminică, de la Crăciunești, în care Șoimul Băița, echipa de pe locul al treilea, va întâlni, pe propriul teren, ocupanta poziției secunde, Hercules Lupeni, aflată la cinci puncte distanță în clasament de Inter, liderul campionatului. Iar un calcul simplu ne arată că Hercules, dacă nu biruiește Șoimul, nu o mai poate ajunge în clasament pe Inter, în varianta ca și certă a succesului acestei echipe la Metalul, distanța dintre Petrila și Lupeni, înaintea ultimelor două etape, în care mai sunt în joc doar șase puncte, va fi de șapte „lungimi”. Și, în această situație, foarte posibilă, pentru că Băița pierde greu puncte acasă, Inter Petrila va fi câștigătoarea campionatului și, automat, va și promova în Liga a III-a. Runda a XX-a mai programează, tot duminică, un joc echilibrat, cel dintre Aurul Certej, poziția a șaptea, și Victoria Călan, locul opt, gazdele având un punct în plus în clasament. Mai trebuie menționat că, în deschiderea meciurilor de seniori, după același program, cu începere de la ora 9.30, se vor disputa partidele din campionatul de juniori. În această competiție campioana este cunoscută deja, fiind vorba despre Jiul Petroșani, dar rămâne interesantă disputa pentru ocuparea celorlalte două locuri de pe podiumul de premiere, pentru acesta luptând trei echipe, respectiv CS Hunedoara (46 de puncte), Inter Petrila și Retezatul Hațeg (ambele cu 44, formația din Valea Jiului având avantajul rezultatelor directe, primul criteriu de deparatajare în cazul în care două sau mai multe trupe se află la egalitate de puncte, n. red.).

Situație neschimbată în Liga a V-a

Duminică, de la ora 11.00, se vor disputa și mecitile contând pentru etapa a XXV-a a Ligii a V-a de fotbal Hunedoara. Liderul campionatului, cu patru puncte avans, dar și un meci în plus de disputat față de a doua clasată, joacă acasă cu echipa de pe locul al patrulea Comunal Ilia. Și chiar dacă se întâlnesc două echipe fruntașe, cei de la Orăștie pleacă favoriți în acest joc, echipa din Ilia fiind mult întinerită în acest retur, iar componenții săi sunt mai puțin experimentați, dar la acest nivel orice rezultat este posibil. Măgura Pui, a doua clasată, în așteptarea unui pas greșit a celor de la Dacia Orăștie, are prima șansă în deplasarea de la Ponorul Vațal locul 13, antepenultimul, din campionat. Într-un joc ce se anunță destul de echilibrat, ocupanta ultimei trepte a podiumului de premiere, AS Sântămăria Orlea, va întâlni, pe teren propriu, formația de pe locul cinci, Berianul Beriu, gazdele având, totuși, prima șansă. Un alt meci echgilbrat, în care, de această dată, este greu de dat un pronostic, se anunță a fdi și cel dintre ocupantele pozițiilr opt, CSM Vulcan și, respectiv, șapte, Zarandul Crișcior, diferența dintre cele două echipe în clasament fiind de trei puncte. Și chiar dacă pare o rundă liniștită, etapa a XXV-a a Ligii a V-a programează și două derby-uri ale orgoliilor. În primul dintre acestea, în derby-ul Pădurenimii, CS Ghelari, poziția a zecea, va primi vizita vecinilor de la Cerna Lunca Cernii, locul 12. Apoi va fi și un derby al codașelor, “lanterna roșie”, Santos Boz, urmând a primi vizita penultimei clasate, Agrocompany Băcia, însă, indiferent de rezultat, echipa reprezentând comuna Brănișca va rămâne pe ultimul loc, din cauza celor nouă puncte de penalizare. O altă echipă cu penalizare în clasament, de șase puncte, fiind vorba despre Sargeția Bretea Română, locul 11, va câștiga, la “masa verde”, cu 3-0 , partida considerată în deplasare la Mureșul Pricaz, campioana ultimelor trei ediții, echipă care s-a retras din campionat înainte de începerea returului și, chiar și în aceste condiții, este a șasea în ierarhie. În fine, Victoria Dobra, a noua clasată, va sta, deoarece adversara pe care ar fi trebuit să o întâlnească pe propriul teren, Dacia Boșorod, a fost exclusă din competiție.

Întrecerile juniorilor, spre final

De asemenea, în acest sfârșit de săptămână se vor disputa și meciuri din cadrul Turneului Final al Campionatulului Județean, la trei categorii de vârstă, la fiecare participând câte șase echipe. La juniori C, la Sântămăria Orlea, se vor desfășura meciurile penultimei etape, fiind greu de dat un pronostic, patru echipe fiind despărțite de doar un singur punct în clasament. În schimb, însă, va fi cunoscută campioana la juniori D, turneul final având loc la Călan, trei echipe fiind angrenate în lupta pentru titlu. La juniori E, la Hațeg, ar trebui să se dispute ultima etapă, dar, cum din penultima rundă nu s-au jucat două meciuri, este posibil ca programul să sufere unele modificări.

Se cunosc semfinalele din Cupă

La mijlocul acestei săptămâni s-au desfășurat și meciurile contând pentru sferturile de finală ale etapei județene a Cupei României. Conform tragerii la sorți și a aranjării în urne valorice, echipele din Liga a V-a au fost gazde în întâlnirile cu formațiile din eșalonul imediat superior. O semifinalistă era deja cunoscută, Retezatul Hațeg, aceasta având noroc la tragerea la sorți, fiind “împerecheată” cu Mureșul Pricaz, echipă retrasă din competiții, și a câștigat cu 3-0, fără joc. Și celelalte trei semfinilaliste sunt tot echipe din eșalonul al patrulea, care s-au impus, fără probleme, pe terenurile adversarelor din Liga a V-a. Astfel, Inter Petrila a câștigat, cu 8-1, la CS Ghelari, Hercules Lupeni s-a impus, cu 6-1, la Victoria Dobra, iar Șoimul Băița a trecut, cu 4-1, de Comunal Ilia. Așadar, în semifinale s-au calificat primele patru clasate din Liga IV-a, țintarul penultimului act al competiției fiind Hercules Lupeni (locul 2) – Retezatul Hațeg (4) și Șomul Băița (3) – Inter Petrila (1). Jocurile se vor disputa într-o singură manșă, pe teren neutru, în data de 31 mai, cu începere de la ora 17.00, deținătoarea trofeului fiind Șoimul Băița. Tot pe 31 mai se va disputa și ultima partidă restantă din Liga a IV-a, Universitatea Petroșani – Metalul Crișcior Brad, jocul contând pentru etapa a XII-a. Ultima restanță din Liga a V-a, cea dintre Cerna Lunca Cernii și Ponorul Vața, contând pentru etapa a XVI-a, se va disputa pe 11 iunie. Atunci se vor disputa meciurile etapei a XXVIII-a, dar Cerna Lunca Cernii nu va juca, urmând a câștiga, la “masa verde”, partida considerată acasă cu retrasa Mureșul Pricaz, iar Ponorul Vața nu va face deplasarea la Dacia Boșorod, echipă exclusă din campionat.