Home - Actualitate - Protest spontan la Termocentrala Mintia. Angajările pe criterii politice au inflamat energeticienii
Sursa foto: Facebook Sindicatul Solidaritatea Hunedoara

Protest spontan la Termocentrala Mintia. Angajările pe criterii politice au inflamat energeticienii

joi, 11 Mai, 2017

Zeci de angajați ai Secției Termomecanica, din cadrul Termocentralei Mintia, protestează încă de la primele ore ale acestei dimineți. Principalele nemulțumiri sunt legate de faptul că angajații acestei secții sunt nevoiți de 2 ani să își achiziționeze sincguri echipamentele de protecție, din banii lor, fără a le fi majorate salariile în acest timp. Potrivit reprezentanților Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, faptul că se tot fac angajări pe criterii politice și că pentru acești indivizi se găsesc bani, i-a „scos din minți” pe muncitori.
„Încă de la primele ore ale dimineții, colegii de la Secția Termomecanica nu au preluat serviciul de tură din lipsa echipamentului de protecție. Colegii s-au prezentat la serviciu conform graficului de tură, dar nu au preluat serviciul din lipsa echipamentului de protecție. Oamenii s-au săturat de situația actuală de la Mintia. S-au săturat să fie angajate tot felul de persoane PE CRITERII POLITICE. Problema lor este că pentru acești nou angajați se găsesc resurse financiare, iar pentru ei, pentru o majorare salarială și pentru echipament de protecție, NU. Oamenii sunt indignați și de faptul că acum, au aflat că, în urmă cu câteva săptămâni, maiștri și lideri ai celuilalt sindicat (Sindicatul Liber Independent Electrocentrale Deva Mintia – n.red.) au primit majorări salariale și de 700 de lei. Cum să nu fie supărați angajații, când ei au cerut măriri dde 50 de lei și să le fie asigurat echipamentul?!”, a declarat Cristian Iștoc, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, de la Complexul Energetic Hunedoara.

Liderul Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Deva Mintia, Mircea Crișovan, nu a putut fi contactat, deocamdată, pentru a-și spune punctul de vedere referitor la faptul că salariul i-ar fi fost majorat cu câteva sute de lei, iar oamenii sunt nemulțumiți de acest lucru.

Potrivit lui Iștoc, și la această oră oamenii protestează, iar directorul general al Termocentralei Mintia, se pare că, a refuzat momentan să discute cu oamenii motivând că ar avea alte probleme de rezolvat.

Mai mult decât atât, peste două sau trei luni se anunță noi disponibilizări din rândul angajaților CEH, mai exact 1.400, dintre care aproximativ 300 vor fi de la Mintia.

One comment

  1. PSD conduce, PSD va duce … spre dezastru. Mintia va rămâne cu 400 de oameni pana în 2020, asta dacă nu o închide mai repede.