Home - Actualitate - Eveniment - Promovarea în Liga a II-a, misiune aproape imposibilă

Promovarea în Liga a II-a, misiune aproape imposibilă

miercuri, 17 Mai, 2017

După rezultatele înregistrate în etapa a XXIV-a, antepenultima din seria a IV-a a Ligii a III-a de fotbal, CNS Cetate Deva mai are șanse extrem de mici de a promova în eșalonul superior.

Astrele nu s-au mai aliniat pentru Deva, așa că promovarea în Liga a II-a devine, pentru CNS Cetate, o misiune aproape imposibilă.

Și locul doi este greu de obținut

Deva a învins, în ultima etapă, chinuit, cu 1-0, acasă, printr-un gol marcat în minutele de prelungire, de Szabolcs Szekely, pe Lunca Teuz Cermei, și a obținut cele trei puncte puse în joc, urcând pe patru în clasament, cu 46 de puncte, la trei „lungimi” de lider, dar și contracandidatele la promovare au reușit același lucru, tot pe teren propriu. Astfel, liderul Ripensia (49) a învins pe Galda (43) cu 3-0, scoțându-i, practic, pe “albanezi” din calcule, trimițîndu-i pe șase, a doua clasată, Reșița (48), a trecut, cu 2-0, de Becicherec, Sebișul (47), de pe trei, a bătut cu 2-0 Giarmata, iar Lugojul (45), a depășit, cu 4-1, pe Poli II. În ultimele două etape, pentru a ajunge pe primul loc, Deva trebuie să obțină șase puncte, trei la Alba Iulia și tot atâtea acasă cu Becicherec, dar acest lucru nu este de ajuns. Echipele din fața Devei, cu care CNS Cetate are dezavantajul rezultatelor directe, primul criteriu de departajare la egalitate de puncte, ar trebui să se împiedice serios în ultimele două runde. Astfel, Ripensia ar trebui să facă maxim două puncte din meciurile cu Poli II, din deplasare, și cu Pandurii II de acasă, iar Reșița maxim trei, mai având de jucat afară la Galda și pe teren propriu cu Poli II. Nici Sebișul nu trebuie omis, mai ales că arădenii mai speră la obținerea a trei puncte, la „masa verde”, în urma meciului din tur de la Ighiu, deși sunt slabe șanse să le primească. În atare condiții, Sebișul ar trebui să facă cel mult un punct din meciurile de acasă cu Ighiu și din deplasare, de la Lugoj. Există și varianta ca și locul al doilea să promoveze în eșalonul secund, însă și această poziție va fi greu de ocupat de către CNS Cetate Deva, dar să mai avem puțintică răbdare.