Home - Actualitate - Proiecte pentru dezvoltarea comunei Lăpugiu de Jos

Proiecte pentru dezvoltarea comunei Lăpugiu de Jos

luni, 17 Iul, 2017

Comuna Lăpugiu de Jos este situată în extremitatea vestică a județului Hunedoara, la limita cu Timișul, fiind, practic, o “poartă de intrare” în Banat.

Cei circa 1.700 de locuitori ai comunei Lăpugiu de Sus trăiesc în zece sate, acestea fiind, pe lângă localitatea de reședință omonimă, Baștea, o așezare depopulată complet, Cosești, Fintoag, Grind, Holdea, Lăpugiu de Sus, Lăsău, Ohaba și Teiu.

Educație și infrastructură

În această perioadă, în Lăpugiu de Jos este în derulare un important proiect pentru întreaga comunitate. „La Școala Gimnazială din Ohaba de Sus se montează o instalație de încălzire nouă, bazată pe energie fotovoltaică. Astfel, ținem pasul cu tehnologia, dar și protejăm mediul înconjurător, precum și pădurile, investiția fiind realizată cu fonduri de la bugetul local. Bineînțeles că pe lângă noua instalație de încălzire se vor face reparațiile curente și igienizările necesare, mai ales că suntem în perioada de vacanță a elevilor. Și, totodată, reparații curente și igienizări se vor face, în această vară, și la celelalte două unități de învățământ care funcționează pe raza comunei Lăpugiu de Jos, fiind vorba despre cele din satele aparținătoare Lăpugiu de Sus și Teiu. De asemenea, mai avem depuse încă două proiecte, unul cu finanțare guvernamentală, iar celălalt pe fonduri europene. Primul, care a fost depus în baza prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 28 din 2013 prevede extinderea rețelei de alimentare cu apă din satul Ohaba. Al doilea proiect pe care l-am depus, de această dată cel cu finanțare europeană, la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale de la Timișoara, pe Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, vizează modernizarea drumurilor comunale și interioare din satele aparținătoare Lăsău, Coșești și Holdea. Doresc să mai menționez și faptul că, prin mijloace proprii, întreținem drumurile de interes local și curățenia în toate satele aparținătoare”, a declarat Alin Traian Chiorean, primarul comunei hunedorene Lăpugiu de Jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *