Home - Actualitate - PRIMELE MĂSURI. Șeful CJ Hunedoara a mers să vadă situația Secției de Pneumologie a spitalului județean

PRIMELE MĂSURI. Șeful CJ Hunedoara a mers să vadă situația Secției de Pneumologie a spitalului județean

joi, 18 Mai, 2017

Președintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Mircea Bobora, a mers, ieri, să vadă situația exactă din Secția de Pneumologie a spitalului județean din Deva, după ce un pacient a făcut publice condițiile mizere pe care trebuie să le suporte bolnavii care sunt internați acolo.

Șeful CJ Hunedoara s-a deplasat personal pentru a vedea problemele existente în acea secție a spitalului județean, situată pe strada Gheorghe Barițiu din Deva. S-a constat că, holurile și saloanele, dar și fațada clădirii în care sunt tratați pacienții cu boli ale plămânului, au porțiuni degradate și necesită urgent lucrări de reparații și igienizare.

Mircea Bobora a solicitat un deviz pentru lucrările de primă necesitate la Secția de Pneumologie a spitalului județean din Deva. „Până vineri (n.red. mâine), se va întocmit devizul cu lucrările care sunt strict necesare pentru îmbunătățirea situației în respectiva secție. Devizul va fi introdus ca punct pe ordinea de zi, la secțiunea diverse, în consiliu, săptămâna viitoare, în 26 mai. Eu sper ca, până la sfârșitul lunii, să se înceapă reorganizarea. (…) Vom începe cu câte trei saloane, etapizat”, a declarat președintele CJ Hunedoara, contactat telefonic de „Servus Hunedoara”.

Acesta a menționat că se bucură că situația în care se află Secția de Pneumologie a spitalului județean a fost semnalată în spațiul public, dar, în același timp, s-a arătat dezamăgit de faptul că nu s-a atras, până acum, atenția asupra problemelor (vechi) existente acolo. „Mie îmi pare bine că situația a fost semnalată în spațiul public, dar, în același timp, îmi pare și rău, că, în ultimii 15 ani, nimeni nu a întrebat când se va remedia. Dar, nu căutând vinovați în trecut se poate rezolva problema, ci luând măsuri urgente astfel încât actul medical să fie unul de calitate, iar pacienții să aibă parte de condiții decente pe perioada spitalizării”, a mai adăugat șeful CJ Hunedoara.

Reamintim că, situația în care se află Secția de Pneumologie a Spitalului Județean de Urgență Deva a fost prezentată, cu o zi înainte, pe Internet, de un pacient ce a fost internat acolo. Acesta a făcut publice mai multe fotografii în care se pot vedea condițiile proaste din acea secție (grupuri sanitare mizere, pereți cu mucegai și tencuială căzută, mobilier vechi și cu vopseaua scorojită). În mesajul care însoțea fotografiile, Gheorghe Miron, cel care a semnalat situația din Secția de Pneumologie a spitalului județean, a catalogat condițiile din acel stabilament medical ca fiind desprinse „dintr-un alt secol” și i-a invitat pe șefii județului să vadă, cu ochii lor, situația la fața locului, pentru a se convinge.

One comment

  1. In acest Dispensar de Pneumologie unde oameni fac filme la plămâni sunt niste aparate învechite din anii 1960.