Home - Actualitate - Prima ediție a Fruhlingfest începe, astăzi, la Deva

Prima ediție a Fruhlingfest începe, astăzi, la Deva

joi, 18 Mai, 2017

Devenii, dar nu numai, sunt așteptați, de astăzi și până duminică, la patru zile de distracție maximă, pe stil bavarez, odată cu organizarea unei manifestări în premieră în municipiul de reședință al județului Hunedoara.

Astăzi va avea loc deschiderea oficială a unei manifestări ce se va desfășura pentru prima dată în Deva, pe platoul de la poalele Cetății, de lângă stadion, fiind vorba despre “Fruhlingfest”.

Bere pe săturate, pe lângă delicii culinare și muzică de excepție

Deschiderea oficială va avea loc la ora 17.00, iar publicul, pentru care intrarea este gratuită, se va putea bucura de programul oferit de organizatori începând cu ora 18.00. Apoi, în zilele de vineri sâmbătă și duminică programul maniferServiciulPublic tărilor se va derula între orele 11.00- 23.00, iar organizatorii promit distracție pe cinste, în stil bavarez, dar „asezonatăși cu rezonanțe locale. Preambulul manifestării a avut loc ieri, când s-a desfășurat conferința de presă oficială de prezentare a evenimentului. „Această manifestare de la Deva este organizată de către BONIMA, deținător al mărcii Oktoberfest pentru România. Oktoberfest de la Brașov este la noua ediție, iar aici, la deva, organizăm, în premieră, Fruhlingfest. Acest festival de la Deva este o copie a celui de la Brașov, dar cu specific de primăvară. Nu este nicio rușine să copiezi lucruri bune, mai ales de la germani. Prin Fruhlingfest, care se desfășoară și în alte părți ale lumii vrem să oficializăm sosirea primăverii. Iar acest lucru se va face cu multă bere rece, noi dorind să promovăm un produs nou, nepasteurizat, dar și alte mărci, din România sau din Germania. Berea va fi însoțită de preparate culinare tradiționale din cele două țări, iar celebrii cârnați germani vor face casă bună cu la fel de cunoscuții mici românești, iar gurmanzii își vor putea desfăta papilele gustative și cu alte delicii culinare. Și pentru ca atmosfera să fie una cu adevărat de sărbătoare, vom avea și muzică pentru toate gustturile. Alegerea Devei pentru Fruhlingfest nu a fost una întâmplătoare, în zonă existând o comunitate germană. Pe lângă distracție și voie bună, ne dorim să și tradițiile germanilor din zonă. Sunt convinsă că această manifestare se va organiza și în viitor”, a declarat Anemona Hermeneanu, reprezentant BONIMA, organizator al Fruhlingfest la Deva. La conferința de presă oficială dinaintea deschiderii Fruhlingfest au mai participat Ovidiu Moș și Răzvan Mareș, primarul și, respectiv, viceprimarul Devei, precum și Alin Suciu și Adina Rovinaru, de la Serviciul Public Administrare Cetate Deva, principalii parteneri în organizarea evenimentului.