Connect with us
Data: 18/04/2024
.

Actualitate - Eveniment

Prelungire sistare apă în Deva

Publicat

pe

Se prelungește sistarea furnizării apei potabile în Deva astăzi, 10.08.2017, între orele 11:00 – 14:00.

STRĂZI AFECTATE: Anemonelor, Florilor, Liceul Teglas Gabor.

MOTIVUL: Remediere avarie în cămin bl.6, str. Anemonelor.

Advertisement

Actualitate

„Citești și câștigi!” la a X-a ediție

Publicat

pe

Redactat de

Astăzi, după zece ani de la debut, putem afirma cu mândrie că acest concurs, „Citești și câștigi!”, inițiat și organizat de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, Complexul Deva Mall și Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara, și cu ajutorul unor sponsori generoși: S.C. Anorom S.R.L. Hunedoara, Cofetăria Arta Deva, Banca Comercială Română, Restaurant Castelo Deva, Tipografia S.C. Colofon Print S.R.L. Deva, Pizzeria De la Casa Deva, DHS Bike Parts S.R.L., Magazin Fishing Center Deva, Ingeco S.R.L., The Refresh Deva, Rom Insurance – Broker de Asigurare, S.C. Supercom S.A., S.C. Top Tech S.R.L. Deva, Pizzeria Veneția Deva, a devenit marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, ceea ce dovedește originalitatea, importanța și calitatea ridicată a concursului. Suntem mândri de acest statut și suntem conștienți că va trebui să ridicăm și mai mult ștacheta calității lui și fiecare ediție să fie mai bună decât precedenta.

Sigur, este un concurs dotat cu premii valoroase, premii care stimulează spiritul de emulație al concurenților, frumusețea și emoțiile competiției. Dar câștigul nu este doar acesta, premianții concursului nu sunt doar colegiile/ liceele care au urcat pe podium. Câștigători sunt toți elevii care au participat, câștigători sunt toți cei care au citit, au căutat informații, s-au documentat din surse credibile astfel încât câștigul lor constă în plusul de cunoștințe pe care l-au dobândit, în noile „cărămizi” pe care au reușit să le pună la edificiul lor numit cultură generală. Peste ani, când vor fi oameni maturi și vor constata că pot susține cu succes o conversație cu persoane cu profesii și pregătiri din varii domenii își vor aminti că datorează o fărâmă din cultura lor și acestui concurs pe care noi l-am pregătit de fiecare dată cu dorința de a le oferi informații cât mai diverse și cât mai folositoare.

Și în această ediție le-am dat ocazia să afle informații dintr-o largă paletă de subiecte: scriitori români și străini, cinematografie și sport, geografia fascinantă a Americii de Sud, zborul ca vis al omului, muzica nemuritorilor The Beatles.

Dar subiectele cele mai importante pentru noi, transilvăneni, hunedoreni legați cu mii de fire de istoria neamului românesc, au fost tema numită Transilvania și, mai ales, cea axată pe figura monumentală a lui Avram Iancu de la a cărui naștere se împlinesc anul acesta 200 de ani. Includerea Crăișorului printre temele acestei ediții este una dintre dovezile admirației și prețuirii pe care le datorăm acestui erou-martir al neamului românesc.

Am constatat că de la o ediție la alta concursul a devenit tot mai palpitant, pe măsură ce gradul de dificultate a întrebărilor creștea, elevii se dovedeau a fi tot mai bine informați, mai bine pregătiți. Dar, și aici sunt valabile cuvintele ce caracterizează spiritul olimpic: „Ai învins? Continuă! Ai pierdut? Continuă!” Aceste cuvinte trebuie să fie și deviza concursului județean de cultură generală „Citești și câștigi!”, iar micile înfrângeri aparente trebuie să devină imbolduri de a continua cu și mai mare ambiție competiția.

Advertisement

Sunt sigur că și următoarele ediții ale concursului nostru vor sta sub semnul sportivității și al dorinței de a afla, de a citi, de a cunoaște pentru ca, în final, toți să fie câștigători.

La această a zecea ediție a deja tradiționalului și îndrăgitului concurs „Citești și câștigi!” au luat parte 24 de colegii și licee din județul Hunedoara.

Concursul a fost câștigat de Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara, pe locul doi s-a clasat Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Brad, iar locul al treilea a fost ocupat de Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni.

Mențiune – Liceul Teoretic „I. C. Brătianu” Hațeg,

Locul 5 – Colegiul Național „Decebal” Deva,

Advertisement

Locul 6 – Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroșani,

Locul 7 – Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” Petroșani,

Locul 8 – Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva,

Locul 9 – Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva,

Locul 10 – Liceul Tehnologic „Retezat” Uricani,

Advertisement

Locul 11 – Liceul Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria,

Locul 12 – Colegiul Economic „Hermes” Petroșani,

Locul 13 – Liceul Tehnologic „Matei Corvin” Hunedoara,

Locul 14 – Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva,

Locul 15 – Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Petroșani,

Advertisement

Locul 16 – Liceul Tehnologic „Nicolaus Olahus” Orăștie,

Locul 17 – Liceul cu Program Sportiv „Cetate” Deva,

Locul 18 – Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva,

Locul 19 – Colegiul Tehnic „Transilvania” Deva,

Locul 20 – Liceul Teoretic „Silviu Dragomir” Ilia,

Advertisement

Locul 21 – Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara,

Locul 22 – Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu,

Locul 23 – Liceul „Prof. Bora Tit Liviu” Baru

Locul 24 – Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara.

Premiul juriului a fost acordat concurenților de la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva, care a avut o evoluție constantă de-a lungul confruntărilor, a manifestat interes pentru temele propuse spre studiu și a dovedit spirit de echipă și fair-play.

Advertisement

Am pus în joc următoarele premii: pentru locul I – 8 bărci pneumatice cu motor sprint, pentru locul al II-lea – 8 bărci pneumatice cu motor clasic, pentru locul al III-lea – 8 plăci de surf cu vâslă pentru ape stătătoare, pentru locul al IV-lea – 8 trotinete non-electrice și 8 căști de protecție, 192 de pachete cu cărți, trofee, diplome, precum și premii surpriză care au fost atribuite prin tragere la sorți chiar în ziua marii finale: un ceas inteligent Galaxy Watch 6 Classic, o tabletă Galaxy Tab A9+ 5G., o undiță, trei invitații la restaurant pentru trei echipe, un tort pentru o echipă, două premii a câte 300 de lei fiecare, cinci ghiozdane cu rechizite și 40 de vouchere a câte o băutură răcoritoare pentru cinci echipe.

Premiile au putut fi oferite cu sprijinul generos al Consiliului Județean Hunedoara și al unor sponsori precum: S.C. Anorom S.R.L. Hunedoara, Cofetăria Arta Deva, Banca Comercială Română, Restaurant Castelo Deva, Tipografia S.C. Colofon Print S.R.L. Deva, Pizzeria De la Casa Deva, DHS Bike Parts S.R.L., Magazin Fishing Center Deva, Ingeco S.R.L., The Refresh Deva, Rom Insurance – Broker de Asigurare, S.C. Supercom S.A., S.C. Top Tech S.R.L. Deva, Pizzeria Veneția Deva.

Trebuie remarcat efortul deosebit al bibliotecarilor Diana Ferencz, Camelia Mestecănean, Daniel Oprean, Sorin Pascu, Diana Trif, Mihaela Țoța care, cu profesionalism și meticulozitate, au alcătuit întrebările la care cei mai buni dintre concurenți au oferit răspunsuri corecte.

Felicit în primul rând toate colegiile și liceele participante, îi felicit din toată inima pe minunații noștri liceeni care s-au pregătit cu seriozitate, cu ambiție și cu dorința de a afla lucruri noi din temele și domeniile pe care le-am propus atunci când am început această ediție a concursului.

Felicit din toată inima profesorii care s-au implicat cu entuziasm și cu responsabilitate în pregătirea și consilierea elevilor care au făcut parte din echipele concurente. Împărtășesc din plin bucuria elevilor și a dascălilor pentru frumoasele performanțe obținute, nu doar la această ediție, ci la toate edițiile la care au participat.

Advertisement

Sunt convins că elevii vor continua să fie la fel de competitivi, la fel de implicați în activități care îi determină să-și măsoare puterile, să își arate cunoștințele, toate acestea fiind dovezi limpezi ale faptului că cine a citit a câștigat.

Cu deosebită considerație,

Manager,

Ioan Sebastian Bara

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Mini – bursa locurilor de muncă, vineri, la Brad

Publicat

pe

Redactat de

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara (AJOFM) organizează, vineri, 19 aprilie, o mini -bursă a locurilor de muncă, la Brad.

Acțiunea va avea loc începând cu ora 10:00, la Casa de Cultură din Brad.

Evenimentul se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă sau a celor care doresc să se reorienteze profesional spre ocupații cu posibilități de menținere a raportului de muncă pe termen mediu și lung.

Până acum, 25 de agenți economici și-au anunțat participarea la eveniment, fiind puse la bătaie peste 300 de locuri de muncă.

Alte două acțiuni similare vor avea loc joi, 25 aprilie 2024, în orașul Hațeg – fosta Școală Generală “Ovid Densușianu”din Hațeg, iar vineri, 26 aprilie 2024, în municipiul Orăștie, la Sala ASTRA din Orăștie.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate - Eveniment

Începe festivalul dedicat regretatului interpret Drăgan Muntean. Regal de muzică populară la Teatrul de Artă din Deva

Publicat

pe

Redactat de

 

Cea de-a XI-a ediţie a festivalului dedicat celui mai cunoscut interpret de folclor din județul Hunedoara, regretatul Drăgan Muntean, începe, în această seară, la Deva. Tineri interpreți de folclor din toată țara se pregătesc, cu emoție, să încânte juriul. Pe parcursul celor două zile de concurs, pe scenă vor urca, în recital, și renumiți interpreți de folclor.

Ediția a XI-a a Festivalului –Concurs Naţional de interpretare vocală a cântecului popular românesc „Drăgan Muntean” se desfășoară astăzi și mâine, 18-19 aprilie 2024, pe scena Teatrului de Artă din Deva. Aproape 50 de tineri interpreți de folclor, cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani, din întreaga țară, s-au înscris la ediția din acest a festivalului. Concurenții au sosit în reședința județului Hunedoara miercuri, când s-a desfășurat preselecția concursului. 

Sursa foto: Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara/Facebook

Concursul propriu-zis va avea loc în această seară, de la ora 17:30, pe scena Teatrului de Artă din Deva. Invitați în recital sunt îndrăgiții interpreți Niculina Stoican și Ovidiu Homorodean.

Gala Laureţilor – mâine seară

Gala Laureaților va avea loc mâine, 19 aprilie, de la aceeași oră, respectiv 17:30, iar seara se va încheia cu recitaluri ale interpreților Liliana Laichici, Cornel Borza și Elena Evsei, dar și Delia Gandore, laureata ediției din 2023 a concursului.

Advertisement

Juriul concursului este compus din personalităţi marcante, specialişti în domeniul etnografiei, etnomuzicologiei şi folclorului muzical. Președintele juriului este cunoscuta și îndrăgita realizatoare de emisiuni TV, Elise Stan. Acompaniamentul concurenţilor şi al interpreţilor invitaţi în recital este asigurat de către orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Drăgan Muntean” al Centrului de Cultură si Artă al judeţului Hunedoara, condusă de dirijor prof. Gheorghe Cîlţea. Spectacolul va fi prezentat de Felicia Stoian.

Unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de folclor din țară

Festivalul este organizat de Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara. Evenimentul are ca și scop descoperirea și promovarea de tinere talente, precum şi punerea în valoare a cântecului popular din diferite zone ale ţării. Acest festival este destinat tinerilor interpreţi amatori, solişti vocali de muzică populară, dornici și preocupați să culeagă şi să interpreteze cântece populare autentice româneşti.

Unul dintre locurile cele mai frumoase şi binecuvântate de Dumnezeu este Ţinutul Pădurenilor, situat pe valea râului Cerna, pe versantul estic al Munţilor Poiana Ruscăi. Ca zonă etnografică este una dintre cele mai bogate şi mai frumoase zone din ţară, unde se găsesc oameni minunaţi înzestraţi cu har de la Dumnezeu în a interpreta cântecul doinit. De aici a plecat spre lume pentru a o cuceri Drăgan Muntean. Modul de interpretare al cântecului doinit şi nu numai, l-a făcut cunoscut în rândul interpreţilor de marcă ai folclorului românesc. Deşi a plecat prea repede din lumea cu dor în cea fără de dor, a reuşit să lase în urma sa o bogăţie inestimabilă: cântecele sale. Consiliul Judeţean Hunedoara şi Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara, în memoria marelui doinitor al hunedorenilor, organizează cea de a XI-a ediţie a Festivalului Concurs Naţional de Interpretare vocală a cântecului popular românesc „Drăgan Muntean”. Este o bucurie să constatăm, că de la an la an crește interesul și aprecierea publicului și a specialiștilor, acest festival concurs fiind la ora actuală unul dintre cele mai cunoscute în țară, asta datorită faptului că mulți dintre laureații edițiilor anterioare sunt astăzi nume cunoscute în lumea folclorului românesc”, a declarat Ciprian Roman, managerul Centrului de Cultură și Artă al Județului Hunedoara și directorul festivalului.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate