Home - Actualitate - FESTIVAL DEVENIT TRADIȚIE. Poiana cu narcise de la Sălaşu de Sus „va prinde viață” duminică

FESTIVAL DEVENIT TRADIȚIE. Poiana cu narcise de la Sălaşu de Sus „va prinde viață” duminică

joi, 18 Mai, 2017

Va fi sărbătoare mare, duminică, în 21 mai, la Sălaşu de Sus, localitate de lângă Haţeg. Localnicii şi turiştii vor putea aduna câte un buchet de narcise din poiana aflată la marginea comunei, fără să fie sancţionaţi de reprezentanţii autorităţilor locale. Şi asta în cadrul „Festivalului Narciselor”, manifestare organizată în fiecare an, în a doua decadă a lunii mai, prilej de sărbătoarea pentru localnici şi turişti, de a se distra şi de a culege narcise sălbatice.


Festivalul este organizat în fiecare an, în preajma sărbătoririi Sfinţilor Constantin şi Elena, și adună zeci de turişti şi de localnici. Nimeni nu pleacă acasă fără să culeagă măcar câteva fire de flori gingașe.


Poiana narciselor se întinde pe o suprafaţă de aproape 20 de hectare, fiind situată între localităţile Sălaşu de Sus şi Nucşoara, la poalele Retezatului, accesul putându-se face şi cu maşina. Oamenii locului spun că primele narcise au fost aduse la Sălaşu de Sus în anul 1900, de un cetăţean olandez. Iubite de localnici pentru forma şi parfumul lor, narcisele au fost protejate şi au ajuns să se dezvolte în perimetrul dintre cele două sate.