Connect with us
Data: 19/04/2024
.

Actualitate

Petru Mărginean, candidatul susținut de PSD la Primăria Deva

Publicat

pe

PSD, partidul de la guvernare, și-a desemnat, în cele din urmă, candidatul pentru funcția de primar al municipiului Deva.

Alegerea candidatului a fost făcută în urma întrunirii Comitetului executiv al organizației județene Hunedoara a PSD.

Surpriză doar pentru unii

Numele persoanei cu care va merge PSD în alegerile de pe 5 noiembrie, surprinzător pentru unii, dar destul de logic pentru cei care mai cunosc unele dedesubturi ale vieții politice, este Petru Mărginean, care-și anunțase . Candidatura ca și independent. „În Comoittul Exectiv am fost 72 de persoane, care au decis numele candidatului pe care PSD îl va sprijini la alegerile parțiale pentru funcția de primar al municipiului Deva din 5 noiembrie. Acesta este candidatul independent Petru Mărginean, care a primit 56 de voturi. 10 voturi a obținut Ovidiu Moș, cel propus de organizația municipală Deva, iar șase voturi au fost anulate. Petru Mărginean a fost propus pentru candidatură în cadrul acestui Comitet Executiv”, a declarat, după ședința de vineri după – masă, deputatul Sorin Marica, vicepreședinte al PSD Hunedoara.

Se mai vehiculau și alte nume

Advertisement

În calculele inițiale ale organizației Deva pentru funcția de primar erau trei persoane, respectiv primarul interimar în funcție, Ovidiu Moș, candidatul social – democraților din 2016, Emil Mariș, și directorul ADEH, Radu Barb. În rândul PSD s-au făcut mai multe sondaje, iar cel propus de organizația Deva a fost Ovidiu Moș, care părea a nu fi unul dintre favoriții liderului județean al partidului, Laurențiu Nistor, acesta lăsând impresia că l-ar sprijini pe Radu Barb.

Era și o variantă a liberalilor

Numele lui Petru Mărginean nu este pentru prima oară vehiculat drept candidat din partea PSD, iar acum acest lucru s-a confirmat. Mărginean, care a fost primar al Devei între 2012 și 2016, ales pe listele USL, via PC, era considerat un apropiat al PSD. După ruperea USL, Mărginean a trecut la PNL și a fost exclus din rândul liberalilor, odată cu instalarea noii conduceri locale și județene a acestui partid. Cu toate acestea, numele lui Petru Mărginean era luat în considerare chiar de liberali pentru o eventuală candidatură, dar aceștia s-au oprit, în cele din urmă, la Florin Oancea.

Vrea să revină ca primar

Petru Mărginean a fost, practic, prima persoană care și-a anunțat, oficial, candidatura la funcția de primar al Devei, din postura de independent, iar acum a acceptat să fie susținutt de PSD. „Sunt onorat de încrederea pe care mi-au acordat-o cei din PSD. Doresc să mă întorc la Primărie pentru a continua proiectele demarate de mine, dar și să le implementez pe acelea care, deși întocmite, nu au fost începute. Deva stagnat, practic, un an și jumătate, iar acest lucru nu mai poate continua”, a declarat, imediat după desemnare, Petru Mărginean, candidatul susținut de PSD pentru funcția de primar al municipiului Deva.

Advertisement

Mărginean a oferit explicații și pe Facebook

Există momente în viață când ești dator să oferi, celor de lângă tine, explicații. Pentru că iți pasă, pentru că te interesează ce gândesc și ce simt oamenii care cred în tine, care au crezut în tine. Am pornit în această competiție din poziția de candidat independent din motive pe care mulți le cunoașteți.
Am fost conștient și eu, dar și devenii cu care am stat de vorbă în aceste luni, că este foarte greu să câștigi o campanie din poziția de independent. Iar dacă o câștigi, te intrebi, pe bună dreptate, cum îți vei putea onora angajamentele?! În momentul în care am primit propunerea de la PSD, am încercat să cântăresc lucrurile cum am putut mai bine. În 2012 am candidat pentru Primăria Devei din partea USL, susținut de trei partide: PSD, PNL și PC. PC – nu mai există. PNL a făcut în ultimul an niște jocuri pe care doar ei le înțeleg.
PSD au fost deschiși, hotărați și au promis că voi avea tot sprijinul lor pentru Deva, pentru proiecte importante, pentru dezvoltarea orașului. Pentru toate astea, le mulțumesc!
Cunosc oameni extraordinari printre ei și sper să-i am alături, să fim o echipă care să vină în fața dumneavoastră cu fapte, nu cu vorbe.
Știu că-mi asum riscul de a fi criticat de unii. Sper să-mi acordați șansa de a demonstra că „Omul sfințește locul” și de a demonstra ca promisiunile chiar pot fi onorate.”, a scris fostul edil-șef pe pagina sa de Facebook.

Advertisement

Actualitate

FOTO: Iarna s-a reîntors în zonele montane

Publicat

pe

Redactat de

Zonele montane au fost acoperite de un strat subțire de zăpadă, chiar și în mijlocul lunii aprilie. Drumarii au fost nevoiți să intervină în județele Hunedoara și Vâlcea, unde zăpada a acoperit DN 7A.

Imaginile postate de drumari arată DN 7A, la limita dintre județele Hunedoara și Vâlcea, acoperit de un veșmânt alb, însă zăpada este mai mult o amintire a iernii decât o prezență masivă.

Chiar și în fața acestui strat subțire, drumarii au intervenit pentru a asigura circulația în siguranță, conștienți fiind de imprevizibilitatea condițiilor meteo montane.

De altfel, și în masivele montane din județ s-a așternut un strat subțire de zăpadă.

FOTO: DRDP Timișoara

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Pași pentru modernizarea Parcului Central din Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Parcul Central din municipiul Hunedoara urmează a intra într-un amplu proiect de reabilitare.

În acest moment proiectul tehnic este finalizat și se află în analiza celor de la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest. După ce documentația va fi gata, se va depune o cerere de finanțare pentru acest proiect.

”Una dintre cele mai frecvente întrebări adresate de persoanele care urmăresc această pagină, în ultimii doi-trei ani, este: „De ce nu faceţi ceva şi cu Parcul Central?”. Facem! Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 415/2022 a fost aprobată Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie. Proiectul tehnic este gata şi se află acum în analiza Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest (instituţia căreia ne vom adresa pentru obţinerea finanţării). De îndată ce toată documentaţia necesară va fi gata, vom depune o cerere de finanţare a proiectului. Astăzi, cu ajutorul unor randări grafice, putem prezenta viziunea Primăriei municipiului Hunedoara despre felul în care va trebui să arate Parcul Central, după finalizarea lucrărilor”, informează reprezentanții Primăriei Municipiului Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK PRIMĂRIA HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

Termen de depunere prelungit pentru „Dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului”

Publicat

pe

Redactat de

Termenul de depunere a proiectelor pentru apelul „Dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului” din cadrul Programului Tranziție Justă, a fost prelungit până în data de 20 mai 2024.

Prin componenta „Investiții pentru dezvoltarea IMM care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă”, județul Hunedoara va beneficia de aproximativ 181 de milioane de euro, din această sumă Văii Jiului revenindu-i aproape 49 de milioane de euro pentru investiții directe.

”ADR Vest, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Tranziție Justă, anunță că a fost prelungit termenul de depunere a proiectelor pentru apelul „Dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului” din cadrul Programului Tranziție Justă, componenta „Investiții pentru dezvoltarea IMM care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă”. Noul termen până la care pot fi depuse proiectele este 20 mai 2024.  Vă reamintim, județul Hunedoara va beneficia de aproximativ 181 de milioane de euro pentru investiții productive în IMM-uri, din care aproape 49 de milioane de euro pentru investiții directe în Valea Jiului. Valoarea finanțării nerambursabile care poate fi acordată pentru un proiect sub formă de ajutor de stat regional/ ajutor de minimis este de minimum 200.000 de euro și maximum 8.000.000 de euro – valoarea cumulată a celor două tipuri de ajutoare. Apelul finanțează crearea de noi unități, extinderea unităților existente sau diversificarea producției prin realizarea de noi produse sau o schimbare fundamentală a procesului general de producție sau a prestării generale a serviciului/serviciilor, cu scopul reconversiei către o economie verde. Investițiile sprijinite vor susține crearea de locuri de muncă durabile, inclusiv formarea, perfecționarea și recalificarea persoanelor afectate de tranziția către o economie neutră din punct de vedere climatic”, informează reprezentanții Agențeie pentru Dezvoltare Regională Vest.

FOTO: FACEBOOK AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST-ADR VEST

Citeste mai mult ...

Actualitate