Home - Actualitate - Ovidiu Moș este noul primar interimar al Devei

Ovidiu Moș este noul primar interimar al Devei

vineri, 28 Apr, 2017

Joi dimineață consilierii locali din Deva au fost convocați într-o nouă ședință extraordinară pentru desemnarea unui viceprimar cu atribuțiuni de primar pentru muncipiul de reședință al județului Hunedoara.

Întrunirea de îndată, de ieri, a legislativului local a fost a doua pe aceeași temă, după ce miercuri nu s-a putut alege un primar interimar dintre cei doi viceprimari. Reamintim că această numire trebuia făcută după ce Mircia Muntean, fostul primar al municipiului Deva, a fost condamnat, definitiv, la șase ani de închisoare și a început executarea pedepsei.

Boicot, parțial, al PSRO și PNL

La întrunirea de miercuri au fost prezenți 18 consilieri din cei 21 din municipiul deva, iar Ovidiu Moș, de la PSD, a obținut zece voturi, iar Răzvan Mareș, de la PSRO, opt. Pentru ca unul dintre cei doi viceprimari să preia atribuțiile primarului era nevoie de 11 voturi. La ședința de au fost prezenți 13 din cei 21 de consilieri, adică cei șase ai PSD, câte doi, adică toți, de la ALDE și UDMR, doi de la PSRO, Ioan David și Florin Mureșan, și unul de la PNL, Sebastian Bara. Cum lesne se poate observa, de la ședința de îndată a executivului local au lipsit opt consilieri, patru de la PNL și tot atâția de la PSRO, inclusiv celălalt viceprimar, Răzvan Mareș. Se mai poate observa și o mobilizare a celor din arcul guvernamental, la ședință fiind prezentă Luminița Hurgoiu, de la PSD, care, conform surselor din partid, lipsise de la prima reuniune, fiind în străinătate, de unde a revenit de urgență, și Nicu Sav, de la ALDE, care s-a externat din spital pentru a participa la vot.

O singură propunere

A fost făcută o singură propunere pentru funcția de primar interimar, aceasta fiind Ovidiu Moș de la PSD. În urma opțiunilor exprimate, Ovidiu Moș a primit 12 voturi pentru și unul împotrivă, și a fost ales primar interimar al municipiului Deva. “Este o mare responsabilitate această numire, dar mi-o asum cu toată hotărârea. Consider că am experiența necesară pentru a face față acestei situații, lucrând și cu Petru Mărginean, și cu Mircia Muntean, așa că nu îmi fac probleme. De asemenea, consider că voi colabora foarte bine și în continuare cu viceprimarul Răzvan Mareș și doresc să infirm toate zvonurile referitoare la eventuale schimbări în Primărie. Îmi doresc ca în această instituție toată lumea să își facă treaba cât mai bine”, a declarat Ovidiuu Moș, noul primar interimar al municipiului Deva.

2 comments

  1. Succes! Sa speram ca va fi de bun augur

  2. Felicitari!il stiou ca sportiv pe Ovidiu Mos si om de caracter!
    sper sa fac ceva pentru sportul devean, un stadion complet la cetate, o sala polivalenta de 10 mii locuri, si o sala de sport pentru colegiul tehnic Transilvania deva (fostul liceu auto) si un patinoar al Devei nu unul inchiriat!