Home - Actualitate - Ovidiu Furdui sau Lucian Heiuș? Aceasta-i întrebarea

Ovidiu Furdui sau Lucian Heiuș? Aceasta-i întrebarea

vineri, 21 Apr, 2017

Liberalii hunedoreni au ocazia de a face pace în partidul lor la sfârșitul acestei săptămâni, când vor avea loc alegeri interne.

După mai bine de doi ani în care liberalii din județ au fost într-o degringoladă totală, mâine aceștia se pot reorganiza și chiar reseta.

Moment delicat

Sâmbătă, 22 aprilie, cu începere de la ora 10.00, la Sala Sporturilor din Deva, se va desfășura Comitetuil de Coordonare Județean al Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Hunedoara. Sau, în traducere liberă, liberalii își vor alege noii șefi la nivel județean, conducerea interimară a organizației fiind asigurată de Florin Roman, trimis de “Centru” din Alba pentru a gestiona problemele organizației hunedorene. Întrunirea de mâine vine într-un moment delicat pentru liberalii hunedoreni care, după ce au controlat județul vreme de zece ani, au suferit eșecuri usturătoare la ultimele două alegeri locale, deși, în ciuda evidenței, unii lideri actuali PNL Hunedoara considerau rezultatele ca pozitive sau chiar le-au transformat într-un succes.

Doi pe un singur loc

Cine se așteaptă să fie dezbateri furtunoase și o luptă electorală internă teribilă se înșeală. Principalul punct de interes îl reprezintă, fără îndoială, alegerea noului președinte al Organizației Județene Hunedoara a PNL, funcție pentru care, în cele din urmă, au fost depuse doar două candidaturi, deputatul Lucian Heiuș și primarul de la Crișcior, Ovidiu Furdui, deși se vehiculau mai multe nume pentru acest post, printre care fostul prefect Dan Pricăjan ori edilul – șef de la Vălișoara, Mircea Rovinar.

Ce spun candidații

Lucian Heiuș și-a lansat moțiunea de prezentare în duminica dinaintea Paștelui, iar Ovidiu Furdui la mijlocul acestei săptămâni. „Sper ca moțiunea prezentată să devină programul politic al PNL Hunedoara în următorii patru ani și se adresează tuturor liberalilor din județ. Sunt convins că voi câștiga alegerile, dar nu pot garanta că îmi voi duce mandatul până la capăt, deoarece, pe durata acestuia, vom avea cinci examene electorale, iar rezultatele trebuie săți le asumi și, dacă nu câștigi, trebuie să pleci.Este greu, acum, să dai motive cuiva să voteze PNL, pentru că au fost numai scandaluri, nu și mesaje către alegători. La noi, după ce Mircea Moloț nu a mai fost președinte, s-a instituit un vid de putere, iar Bogdan Țîmpău a plătit prea scump. Vreau să readuc unitatea în partid și respectul între membri. La noi în județ fuziunea cu PDL a dus mai mult la conflicte interne decât la unitate și sper ca aceste orgolii să dispară după alegerile din 22 aprilie. Greul va începe după alegerile din 22 aprilie. Sunt sigur că vor fi nemulțumiri și chiar câteva plecări din rândurile noastre, dar nu exclud și posibile veniri în PNL. Pe viitor trebuie ca să ieșim în față cu cei mai buni oameni pe care îi avem. Nu voi permite, ca până acum, ca liberalii care au fost sprijiniți la ocuparea unor posturi să nu se implice în competițiile electorale. Ținta noastră principală este recâștigarea Consiliului Județean, unde, în viitorul mandat, sigur nu vor mai fi doar două partide”, declara, la vremea respectivă, Lucian Heiuș. „Lupta internă, dezbinarea și prefăcătoria nu au ce căuta în interiorul unui partid, care a făcut istorie de a lungul atâtor decenii. Candidez la conducerea PNL Hunedoara cu gândul de a câștiga și pentru a insufla acestui partid pe care îl reprezint de mai bine de 13 ani în calitate de primar al comunei Crișcior, un suflu proaspăt, dorința de luptă și de a merge mai departe. Rezultatul lipsei de coerență, nereușirea unificării sub o singură conducere a celor două partide, precum și impunerea la nivel județean a unor candidaturi interimare fără a se conferi legitimitate prin procesul democratic al alegerilor, a dus la pierderea încrederii membrilor în capacitatea partidului de a-i susține în deciziile lor, la abandonarea implicării în munca de menținere a partidului în topul preferințelor cetățenilor, ceea ce s-a și văzut în rezultatele dezastruoase de la ultimele alegeri, unde s-a înregistrat o scădere dramatică a PNL în județul Hunedoara. Reclădirea încrederii pornește de la baza partidului, atâta timp cât vom ști să punem preț pe fiecare membru în parte, atâta timp cât vom încuraja onestitatea și munca în echipă. Trebuie să înțelegem că toți suntem o mare familie, care trebuie să lupte pentru recâștigarea încrederii populației, nu prin disursuri pompoase și promisiuni care nu pot fi îndeplinite, doar prin mesaje clare care să ajungă la fiecare cetățean în parte”, arată în moțiunea sa Ovidiu Furdui.