Connect with us
Data: 15/05/2024
.

Actualitate

O tânără din Petrila s-a spânzurat la periferia orașului

Publicat

pe

Multe semne de întrebare a lăsat în urma sa o tânără în vârstă de 19 ani, din Petrila, după ce a fost găsită atârnând în ștreang într-o pădure de la periferia orașului. Nimeni nu știe exact ce a fost în sufletul ei, profesorii o apreciau, avea și un job bun, iar colegii ei au rămas înmărmuriți. Artemis Bolog a vrut să își încheie singură socotelile cu viața.

spanzurata1

Totul pare a fi fost premeditat. Adolescenta a trecut Jiul, a ajuns în zona denumită de localnici Pârâul Dracului și, mai apoi, cu o frânghie în mâini și-a construit un ștreang. A avut voință, spun cei care au găsit-o atârnând inertă și învinețită, pentru că ar fi putut să se salveze, însă, copila a vrut clar să își pună capăt zilelor. Totul s-a petrecut după prânz, luni, când trupul fetei a fost descoperit de un păstor de capre, care a fugit spre ea, în momentul în care câinii care lătrau i-au atras atenția. Omul s-a dus să îi îndepărteze pe câinii agresivi și atunci a văzut că e moartă și a cerut ajutorul unui alt bărbat. „A strigat la mine. M-am dus cu nevasta mea sus, dar era vânătă. Am vrut să îi tai frânghia, dar era moartă și am zis să vină legiștii. Am sunat la poliție, la 112, au venit ei, dar era decedată de mult timp. Era în poziția de drepți, stătea în picioare practic, nu atârna deloc, 30 de centimetri a avut de la copac până la gâtul ei, practic stătea în picioare”, spune bărbatul care a coborât-o din ștreang.

Polițiștii nu au suspiciuni de comitere a vreunei infracțiuni

Copila a vrut să își pună capăt zilelor și asta susțin și polițiștii, care exclud orice altă cauză. „În cauză nu sunt suspiciuni de comitere a vreunei infracțiuni. Cadavrul tinerei a fost preluat de către medicina legală în vederea efectuării necropsiei și a stabilirii cauzei morții. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cauzele care ar fi putut să o determine pe fată să recurgă la acest gest”, a declarat subcomisar Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Neînțeleasă de cei din jur?!

Advertisement

Nimeni nu înțelege ce a fost în sufletul ei, dar sunt și voci care nu exclud o posibilă neînțelegere cu privire la propria identitate a fetei. „Am înțeles de la fiul meu și de la alții care vorbesc și, și părinții ei ar fi declarat, că avea o altă orientare sexuală. Nu am găsit nimic, decât un hanorac, geaca era jos și vreo 15 metri de funie, pe lângă ea și în rest nimic”, spune omul care a alertat poliția și a participat la audierile preliminare ale poliției. Sunt simple supoziții, care nu o vor aduce înapoi pe tânăra care poate nu a fost înțeleasă de cei din jur.

Era în echipa de fotbal a școlii

Colegii ei o regretă enorm și asta pentru că nu au bănuit nici ei ce se petrecea în sufletul ei. „A fost o elevă ca orice copil. Poate un pic rebelă uneori, dar nu a fost niciodată să face acte de indisciplină. Și-a văzut de școală, era în prag de a absolvi clasa a XII-a, dar nu avea absolut nicio problemă. Făcea și sport de performanță și era în echipa de fotbal a școlii, echipa de fotbal fete și nimic nu prevedea ceea ce s-a întâmplat cu ea, din păcate”, a adăugat și Gabriela Belgiu, consilier școlar Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși din Petrila.

Artemis Bolog reușise și să se angajeze, iar pagina sa de socializare este acum copleșită de cei care au cunoscut-o și care regretă că a recurs la acest gest.

În urmă cu doar câteva zile, fata a scris pe Facebook un singur rând, ca explicație la o poză neclară în care a scris: „Las doar un mister în urma mea”.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

„Campionii României – în școală, liceu, și universitate” – Fosta mare gimnastă Gina Gogean, întâlnire cu sute de elevi din Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Multipla campioană europeană și mondială Gina Gogean s-a aflat, ieri, în mijlocul elevilor de la mai multe școli din municipiul Hunedoara, în cadrul evenimentului derulat sub genericul „Campionii României – în școală, liceu, și universitate”, proiect reeditat al Direcției Județene de Sport și Tineret (DJST) Hunedoara.

Marea gimnastă prof. dr. Gina Gogean Groza le-a povestit copiilor și adolescenților prezenți cele mai frumoase momente din cariera sa sportivă prodigioasă, evenimentul, găzduit de Aula Magna din incinta Facultății de Inginerie Hunedoara, fiind unul plin de încărcătură emoțională și entuziasm.

Sursa: DJST Hunedoara

 

Elevii prezenți au intrat cu bucurie în culisele unuia dintre cele mai spectaculoase sporturi de performanță. Iar clipele despre drumul spre podium, despre orele de antrenamente, despre ambiție și perseverență au făcut ca firul acestei minunate povești să fie extrem de prețios. Și cu acest fir s-au țesut deopotrivă admirație, dar și interes pentru tot ceea ce poate oferi trupului și minții… SPORTUL”, arată reprezentanții DJST Hunedoara.

Nu există bucurie mai mare decât să vezi că, în ciuda vremurilor actuale, supuse tentației pe care tehnologia ne-o oferă, cu bune și rele, continuă să fie interes pentru sport, pentru mișcare. Și unde mai pui că tânara generație, cea pe care mulți sunt tentați a o blama, are respect și prețuire pentru campioni. Și, da, există copii care își iau modele în viață OAMENI precum GINA GOGEAN GROZA”, spune Doboly Izabella Mária, directorul DJST Hunedoara.

Campionii României – în școală, liceu, și universitate”, proiectul reeditat la finele anului trecut de consilierii de sport ai DJST Hunedoara, își continuă dezideratul, acela de a promova sportul pentru toți, prin atragerea copiilor și tinerilor către activitățile sportive, dar și prin crearea unui format competitiv și creșterea interesului pentru un domeniu atât de frumos și care poate oferi atât de multe satisfacții.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Cuiburi artificiale pentru păsări, în Parcul Natural Lunca Mureșului

Publicat

pe

Redactat de

Administrația Parcului Natural Lunca Mureșului, sub egida R.N.P. ROMSILVA, a inițiat un proiect ambițios în cadrul căruia au fost montate 120 de cuiburi artificiale pentru păsări, într-o încercare de a sprijini conservarea biodiversității locale. Acest demers a fost posibil cu ajutorul finanțării europene, subliniind importanța colaborării internaționale în protejarea mediului înconjurător.

„Administrația Parcului Natural Lunca Mureșului a montat în aria naturală protejată 120 de cuiburi artificiale pentru păsări, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană.

Cele mai multe dintre ele, este vorba despre 100 de cuiburi, au fost montate pentru păsări insectivore, iar 20 de cuiburi au fost montate pentru păsări răpitoare de zi: 10 pentru Acvila țipătoare mică (Aquila pomarina) și 10 pentru Codalb (Haliaeetus albicilla).
De remarcat, că perimetrele în care au fost montate cuiburile au fost marcate corespunzător, cu vopsea și plăcuțe de avertizare”, arată Administrația Parcului Natural Lunca Mureșului.

Un aspect important al proiectului îl constituie marcarea corespunzătoare a perimetrelor în care au fost instalate cuiburile artificiale. Prin utilizarea vopselei și plăcuțelor de avertizare, s-a asigurat atât protecția habitatului păsărilor, cât și siguranța vizitatorilor umani în acele zone.

FOTO: Parcul Natural Lunca Mureșului

Citeste mai mult ...

Actualitate

Un meci pentru istorie. Corvinul Hunedoara – Oțelul Galați, în finala Cupei României

Publicat

pe

Redactat de

Actuala generație de fotbaliști de la Corvinul Hunedoara poate face istorie. Trupa pregătită de Florin Maxim va juca, în premieră, în finala Cupei României!

Astăzi, la Sibiu, de la ora 20:30

Finala Cupei României la fotbal, aflată la cea de-a 86-a sa ediție, se va disputa miercuri, 15 mai, cu începere de la ora 20:30, pe Stadionul Municipal din Sibiu. Față în față se vor afla Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați. Combatantele din această seară fac parte din divizii diferite. Astfel, hunedorenii au terminat Liga 2 pe poziția secundă, loc ce le-ar fi asigurat accesul direct în primul eșalon, dar, din păcate, Corvinul nu are drept de promovare în acest sezon. De cealaltă parte, gălățenii sunt o echipă din primul eșalon, Oțelul terminând pe locul al doilea în play-out, sau pe poziția a opta în clasamentul general. Partida va fi condusă la centru de Marcel Bîrsan, din București, ajutat de asistenții Vladimir Urzică, din Piatra Neamț și Imre Bucsi, din Sfântu Gheorghe, iar arbitru de rezervă este Florin Andrei, din Târgu Mureș. Meciul, care a stârnit un interes uriaș în rândul microbiștilor hunedoreni, va putea fi urmărită și la televizor, partida urmând a fi transmisă, în direct, pe DigiSport 1 și pe PrimaSport 1.

Premieră pentru Hunedoara

Pentru Corvinul, calificarea în finală este o premieră, până acum hunedorenii jucând, în două rânduri, în penultimul act al competiției. Prima calificare în semifinale s-a consemnat în sezonul 1982 – 1983, când Corvinul a învins, în primele tururi, cu 1-0, la Ploiești, pe Chimia Brazi, și cu 2-1, după prelungiri, la Brașov, pe steaua. Hunedorenii au jucat sferturile și semifinala la Arad, trecând de FC Bihor, cu 2-1, și pierzând, la penalty-uri, cu 8-9, în fața celor de la Politehnica Timișoara. Performanța a fost repetată în sezonul următor, deci în urmă cu 40 de ani. În primele tururi Corvinul a câștigat, cu 1-0, pe terenul celor de la Sportul Muncitoresc Caracal, iar la Făgăraș au dispus, cu 2-1, după prelungiri, de Jiul. La Alba Iulia, în sferuri, hunedorenii au învins Rapidul, cu 3-1, după prelungiri, dar au pierdut, cu 0-2, semifinala de la Făgăraș, cu Dinamo. În ediția din acest an Corvinul a jucat două tururi preliminare, în care a învins, cu 4-1, pe Jiul, formație din Liga 3, la Petroșani, și cu 4-2, acasă, pe colega de eșalon AFKC Miercurea Ciuc. Apoi, în faza grupelor, hunedorenii au învins, acasă, cu 2-0, pe Chindia Târgoviște, din eșalonul secund, și cu 1-0 pe Sepsi Sfântu Gheorghe, din SuperLigă și deținătoare a trofeului, și au câștigat, cu 6-0, la Oradea, meciul cu Progresul Pecica (Liga 3), În sferturi hunedorenii au trecut, cu 4-0, pe stadionul „Michael Klein”, de CFR Cluj, altă formație din primul eșalon. În fine, în semifinale, care s-au jucat tot într-o singură manșă, Corvinul a trecut, la Hunedoara, de o altă prim – divizionară, FC Voluntari, cu scorul de 3-1.

Advertisement

Oțelul a mai fost în ultimul act

Spre deosebire de Corvinul, cei de la Oțelul Galați au mai disputat o finală, în 2004, deci în urmă cu două decenii. Atunci trupa de pe malurile Dunării a cîștigat cu 2-0 pe terenul celor de la Laminorul Roman și cu 3-2, cu gol de aur, la Buzău, în fața celor de la FC Național. În sferturi gălățenii Oțelul a trecut, cu 2-1 la general, de Rapid, după 2-0 la Galați și 0-1 la București, iar în semifinale cu 5-0 de Gloria Bistrița, după 1-0 în deplasare și 4-0 acasă. În finală, jucată la București, gălățenii au pierdut, cu 2-0, de la Dinamo. În sezonul 2023-2024 Oțelul Galați a intrat în competiție în ultimul tur preliminar, câștigând, cu 3-1, pe terenul divizionarei terțe FC Bacău. Apoi, în grupe, Oțelul a câștigat, cu 4-1, la SCM Zalău, din Liga 3, și a remizat cu două colege de eșalon, 1-1, acasă, cu FCSB, și 3-3, în deplasare, la Dinamo. În sferturi Oțelul a câștigat, cu 1-0, după prelungieri, la Universitatea Craiova, iar în semifinale a învins, cu 2-1, la Galați, pe Universitatea Cluj.

A patra echipă din Galați în finala Cupei

Este interesant de remarcat că Oțelul este a patra echipă din Galați care joacă finala Cupei României, dar singura care a ajuns de două ori până aici, celelalte formații care au reușit această performanță desființându-se între timp. Prima echipă din Galați care a jucat o finală a fost Siderurgistul, în Divizia B, pe atunci, care a pierdut, cu 6-1, în 1963, în fața Petrolului. Apoi, în 1973, Siderurgistul atunci în Divizia C, a pierdut în 1973, în fața Chimiei Râmnicu Vâlcea, divizionară secundă, finala având nevoie de rejucare, conform regulamentului de atunci, după 1-1 fiind 3-0 pentru echipa din Oltenia în al doilea meci. În fine, în 1976, CSU Galați, formație de eșalon secund, a pierdut, cu 1-0, finala cu Steaua.

Să fie Corvinul a cincea câștigătoare din Liga 2?

Advertisement

Finala de astăzi este cea de-a 15-a din istoria Cupei României în care evoluează o echipă din eșalonul secund. Până acum echipele din Liga 2 au câștigat trofeul de patru ori, iar Corvinul poate fi a cincea performeră. Prima câștigătoare a fost Metalul Reșița, în 1954, după un 2-0 cu Dinamo. Au urmat, apoi, în 1961, Arieșul Turda, cu 2-1 în fața Rapidului, și Chimia Râmnicu Vâlcea, de care am amintit mai sus. Ultima câștigătoare a Cupei României din divizia secundă este Rapid, care, în 1975, a învins Universitatea Craiova, cu 2-1. Au mai fost finaliste CAM Timișoara (1-2 cu Rapid în 1938), Flacăra Mediaș (1-3 cu CCA în 1951), Progresul Oradea (3-6 cu CCA în 1955), Energia Câmpia Turzii (0-2 cu Progresul Oradea în 1956) CSM Baia Mare (0-4 cu Dinamo în 1959), Dinamo Obor (0-2 cu Progresul București în 1960), FC Baia Mare (2-3 cu Dinamo în 1982) și Hermannstadt (0-2 cu Universitatea Craiova în 2018). A mai fost și o finală cu o divizionară terță, cea din din 1967, când Foresta Fălticeni a pierdut, cu 6-0, în fața celor de la Steaua.

Învingătoarea merge în UEFA Europa League

Dintre toate aceste finaliste, două au evoluat și în Cupa Cupelor, fiind vorba despre CSU Galați și FC Baia Mare, ambele fiind eliminate din primul tur, de Boavista Porto și, respectiv, de Real Madrid. Câștigătoarea din acest an a Cupei României va juca în primul tur preliminar din UEFA Europa League, fără a fi cap de serie.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Anunț Public SC SOLAROPS SRL

SC SOLAROPS SRL, anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire centrală electrică fotovoltaică, branșamente utilități și organizare executare lucrări” propus a fi amplasat în județul Arad, loc. Lipova, categorie de folosință livadă în extravilan, CF 306274 Lipova.

Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Arad din Arad, str. Splaiul Mureș, FN, jud. Arad și la sediul titularului/reprezentantului din orașul Timișoara, str. Brașov, nr. 6, ap. 4/1-2. jud. Timiș, în zilele de luni-vineri, între orele 8-14.

Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Arad din Arad, str. Splaiul Mureșului, FN, jud. Arad.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate