Connect with us
Data: 18/04/2024
.

Actualitate

O nouă ediţie de succes pentru „Zilele Orașului Hațeg”

Publicat

pe

Timp de trei zile, oraşul Haţeg a fost în sărbătoare. Asta pentru că la sfârşitul săptămânii trecute s-a desfăşurat o nouă ediţie a „Zilelor oraşului Haţeg”.

Zilele Orasului Hateg 27.08.2016 (40)

Vineri, sâmbătă şi duminică s-a desfăşurat cea de-a XVII-a ediţie a „Zilelor oraşului Haţeg”. Cu acest prilej s-a desfăşurat tot ce-a de-a XVII-a ediţie a Festivalului cultural – artistic „Haţegana”.

De toate pentru toţi

Marcel Goia Primar Hateg 27.08.2016 (1)Primăria şi Consiliul Local al oraşului Haţeg au pregătit, şi pentru acest an, acţiuni pentru toate gusturile, dar şi pentru orice vârstă. Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc vineri după – masă, atunci când primarul Adrian Marcel Goia a urcat pe scenă pentru a adesra cuvântul de bun – venit către cei prezenţi, apoi începând manifestările propriu – zise. Vineri, în prima zi a evenimentului au urcat pe scenă Claudiu Popa și Denisia Vîrvescu, Ionel Vâtcă, Neșu Ștefoni, Eugen Mihăilă, Nicu Drăgan și Florin Sbuchea, acompaniamentul fiind asigurat de Formația Florin Sbuchea, iar invitați speciali au fost Mihaela Petrovici și Doriana Talpeș. Tinerii au avut parte, tot vineri, de un moment de dans prezentat de Mădălina din Hațeg, iar pe scenă a mai urcat și o trupă de hip-hop locală, formată din Manu și Ionuț. Invitați speciali au Teo Band și Alina Eremia, spectacolul fiind prezentat de Radu și Andreea, doi tineri din Haţeg. Sâmbătă, în cea de-a doua zi a evenimentului, iubitorii de lectură , din Haţeg, dar şi din judeţ şi din Alba, au fost prezenţi la Casa de Cultură din oraș, la lansarea volumului „Vadul ars”, al scriitorului local Constantin Stancu. Apoi au fost manifestaţii sportive, la stadion, organizându-se competiţii de tenis de câmp, atletism, volei sau ciclism, dar s-a sărbătorit şi 60 de ani de la înfiinţarea echipei de fotbal Retezatul Haţeg, moment marcat printr.un meci de old – boys, între foşti jucători locali şi vedete de la Corvinul Hunedoara. Apoi, după – masă, pe scena amenajată în faţa Primăriei, au evoluat grupul „Hațeganii” al Clubului Copiilor din Haţeg, condus de Adriana Vinţan, Ansamblul „Bucura” al Casei de Cultură din Haţeg, coordonat de Vasile Enea, precum şi cunoscuţii solişti de muzică populară Doru Poșuș, Eugen Pistol, Mariana Suciu, Gina Kovaci, Vali Tănase, Maria Coman, Felicia Stoian, Denisa Mureșan, Valerica Ianoși și Viorel Leric. Artiștii au fost acompaniați de Ansamblul „Cântec românesc”, iar spectacolul a fost prezentat de Felicia Stoian. Iar cei care au vrut să danseze și pe ritmurile muzicii ușoare, au avut ocazia să o facă, seara, pe melodiile Addei și ale trupelor “Quartz” și “Vai şamar”.

Final cu focuri de artificii

În ultima zi, duminică, 28 august, toți iubitorii de folclor au avut o zi de neuitat. Primarul Marcel Goia, viceprimarul Viorel Demian şi colaboratorii lor dinm Primărie şi CL au reușit să îi aducă în fața hațeganilor pe Lavinia Zselnyanu, Mara Alimpescu, Viorel Grozoni, Cristian Pomohaci, Florin Boita, Ovidiu Olari, Cristian Fodor, Cornelia Lupulescu, Maria Didraga, Adina Hada, Bogdan Firu, Roberta Crintea, Nicu Novac și Nicoleta Voica. Artiștii au fost acompaniați de Ansamblul „Cântec românesc”, iar prezentator a fost Nicoleta Voica. Sărbătoarea hațeganilor s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii. Pe tot parcursul celor trei zile a fost amenajat și un târg al meșterilor populari, acolo unde pe lângă obiectele realizate de ei, cei prezenți au putut asista și la diferite ateliere, pentru a vedea „pe viu” cum se prelucrează lemnul. De apreciat faptul că administrația publică locală nu a perceput nicio taxă pentru meșterii populari, ci doar pentru comercianții de mici, bere, suveniruri și alte produse, acestea fiind din belşug. „Mă bucură faptul că am avut o nouă ediţie reuşită a acestui eveniment. Totodată, sunte, bucuroşi de numărul mare de spectatori, le evenimente participând şi numeroşi turişti care au vizitat, în aceste zile, Ţara Haţegului. Le cerem scuze locuitorilor din zona centrală a oraşului pentru disconfortul creat şi la mulţumim pentru înţelegere”, a declarat Marcel Adrian Goia, primarul oraşului Haţeg.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Corvinul Hunedoara, în finala Cupei României la fotbal

Publicat

pe

Redactat de

Echipa de fotbal Corvinul Hunedoara s-a calificat în această seară, în premieră, în finala Cupei României la fotbal.

Pe stadionul din localitate, Corvinul a întâlnit echipa FC Voluntari. Odată cu fluierul final, tabela arăta 3-1 iar Corvinul merge în marea finală.

Pentru echipa hunedoreană au marcat Manolache, în minutul 20, Neacșa, în minutul 61 și Marius Coman, în minutul 73.

FC Voluntari a reușit să marcheze un singur gol în minutul 33 prin Daniel Florea.

FOTO: FACEBOOK CĂLIN PETRU MARIAN

Citeste mai mult ...

Actualitate

Toma Coconea va traversa, din nou, Pirineii în zbor

Publicat

pe

Redactat de

Cunoscutul și apreciatul parapantist hunedorean Toma Coconea se pregătește pentru o nouă aventură, la „X-Pyr 2024”, competiție extremă care se va desfășura, în iunie, în Munții Pirinei. Sportivul din Valea Jiului va concura alături de Marcus Clenci, prieten și atlet român stabilit în Austria, care i-a fost suporter secund la X-Alps 2023. „Șoimul din Carpați”, cum i se mai spune lui Toma Coconea, a început deja pregătirile pentru această nouă întrecere dură la care va participa.

Parapantistul hunedorean, cunoscut la nivel mondial, Toma Coconea se pregătește intens pentru prima competiție internațională din acest an – „X-Pyr 2024”. El a decis să traverseze, din nou, Pirineii în zbor, într-o nouă cursă nebună.

Așa cum am anunțat zilele trecute, am început pregătirea pentru „X-Pyr 2024”, cursă care va începe în 23 iunie și în care îmi propun să travesersez Pirineii alături de Marcus Clenci, suporterul meu secund de la „X-Alps 2023”, prieten și atlet român stabilit în Austria. Mă concentrez intens pe antrenamentele fizice, dar vin și cu o veste pentru potențialii mei sponsori. Voi zbura cu o aripă nouă, pe care doar ce am primit-o. La acest moment, ea este neinscripționată. Dacă vă doriți să mă susțineți, iar logo-ul vostru să apară pe una dintre fețele aripii atât la “X-Pyr”, cât și după, pentru o mai lungă perioadă de timp, vă rog să mă contactați, fie într-un mesaj privat, fie pe Whatsapp, la numărul +40735998812. Vă mulțumesc!”, a transmis Toma Coconea.

 

Veteranul „Red Bull X- Alps”

Ediția din acest an a „X-Pyr” va avea loc în luna iunie. Toma Coconea a mai participat de două ori la această competiție de anvergură. În 2018, timp de aproape opt zile, a străbătut, în zbor cu parapanta, o distanță de 414 de kilometri, dintre cei 560 ai acestei dure întreceri, el remarcându-se printre cei aproximativ 40 de concurenți, foarte buni, din întreaga lume. De asemenea, el a mai luat parte și la ediția din 2014 a „X-Pyr”, atunci fiind medaliat cu bronz.

Advertisement

La fel ca și celebra întrecere din Alpi, „Red Bull X-Alps”, la care Toma Coconea este veteran, participând la toate edițiile, încă din 2003, și „X-Pyr” adună la start sportivi de pe întreaga planetă care se remarcă în întrecerile de gen internaționale.

Competiția de parapantă și cățărare „X-Pyr” din Pirinei este organizată o dată la doi ani și presupune traversarea Munților Pirinei, de la Atlantic la Mediterană, între Spania şi Franţa.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Crima de la Petroșani, elucidată. Un bărbat condamnat pentru omor, reținut

Publicat

pe

Redactat de

Crima de la Petroșani care a îngrozit întreaga comunitate a fost elucidată.

În urma investigațiilor efectuate de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, în data de 17 aprilie 2024, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului C.C., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat, conform prevederilor art. 188 alin. 1 – art. 189 alin. 1 lit. e din Codul Penal, cu aplicarea art. 41 alin. 1 din același cod.

Potrivit cercetărilor efectuate, în data de 19 februarie 2024, între orele 21:53 și 23:12, în timp ce victima S.M. se afla în compania inculpatului C.C., acesta din urmă a comis omorul prin sugrumare, ascunzând ulterior cadavrul pe un teren viran din apropierea fostului poligon de tragere din municipiul Petroșani. Procurorii menționează că inculpatul C.C. fusese anterior condamnat pentru săvârșirea unei infracțiuni similare de omor calificat.

În continuare, în data de 16 aprilie 2024, la ora 20:10, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au dispus reținerea inculpatului C.C. pentru o perioadă de 24 de ore. Ulterior, în data de 17 aprilie 2024, aceiași procurori au solicitat Tribunalului Hunedoara arestarea preventivă a inculpatului C.C. pentru o perioadă de 30 de zile.

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara va furniza detalii suplimentare despre această situație pe măsură ce circumstanțele vor permite.

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate