Home - Actualitate - Numărul de solicitări la Ambulanță a crescut cu aproape 20 la sută

Numărul de solicitări la Ambulanță a crescut cu aproape 20 la sută

joi, 13 Iul, 2017

De câteva zile, canicula a pus stăpânire pe județul Hunedoara. Vizibil afectați, locuitorii suportă cu greu căldura sufocantă de afară. Ca și în anii trecuți, și de data aceasta, efectele arșiței s-au simțit pe deplin, inclusiv la dispeceratul Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Hunedoara, unde, în această perioadă, s-au primit mult mai multe apeluri decât de obicei.

Aproape 170 de solicitări s-au înregistrat la SJA Hunedoara, într-un interval de doar 24 de ore, mai multe cu circa 30 comparativ cu perioada normală, o mare parte dintre cei care au cerut ajutor medical fiind persoane ce au avut de suferit din cauza căldurii toropitoare de afară. Oamenilor li s-a făcut rău din cauză că s-au expus razelor fierbinţi ale soarelui şi au cerut sprijin din partea echipajului medical. Începând de marți dimineaţă, de la 05:00, şi până ieri, la aceeaşi oră, s-au înregistrat, în total, 167 de solicitări, printre care şi a unor locuitori ai judeţului ce nu au mai putut suporta căldura de afară.

Potrivit reprezentanților acestui serviciu, numărul solicitărilor la Ambulanță a crescut, în ultimele zile, cu aproximativ 20 la sută, însă, din fericire, la nivelul județului, până acum nu s-au înregistrat leșinuri pe stradă cauzate de căldura toropitoare. În schimb, au existat cazuri de persoane, în special, vârstnici sau hipertensivi, care au cerut ajutor medical după ce s-au simţit rău din cauza temperaturilor de afară.

Fără leșinuri pe stradă

Medicul Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al SJA Hunedoara, spune că, marea majoritate a persoanelor care au solicitat ajutor la Ambulanță au fost bolnavi cronici, persoane care suferă de afecțiuni cardiace sau respiratorii. „Numărul de solicitări a crescut în medie cam cu 20 la sută față de o perioadă normală dar, până în acest moment nu am avut niciun caz de persoane căzute pe stradă din cauza căldurii. Am primit solicitări din partea unor persoane cărora li s-a făcut rău, fie în timp ce se aflau acasă, fie în farmacii sau diverse magazine. (…) Cei mai afectați sunt bolnavii cronici, cardiacii sau persoanele cu afecțiuni respiratorii. Sunt frecvente crizele de astm. Majoritatea celor care solicită ajutor sunt vârstnici, dar am avut și câteva cazuri de enterocolite sau dureri abdominale la copii”, a precizat dr. Călin Dumitrescu, contactat, ieri, de „Servus Hunedoara”.

Medicii de la SJA Hunedoara mai spun că, cele mai multe solicitări sunt primite în timpul zilei, în jurul prânzului, mai precis în intervalul orar 11:00 -12:00. Urmează, apoi, o perioadă puțin mai „liniștită”, de câteva ore, iar după- masa, angajații dispeceratului SJA Hunedoara trebuie să facă față unui nou „val” de solicitări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *