Home - Actualitate - Naiul lui Gheorghe Zamfir va răsuna, din nou, în centrul Devei. Fântâna muzicală, repornită

Naiul lui Gheorghe Zamfir va răsuna, din nou, în centrul Devei. Fântâna muzicală, repornită

luni, 20 Mar, 2017

Fântâna arteziană muzicală din centrul Devei va fi repusă în funcţiune. Cel mai probabil, astăzi, va fi dată jos prelata specială care o acoperă şi vor începe testele şi probele de funcţionare, urmând ca arteziana să fie, din nou, pornită.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală (SPIGM), cei care se vor ocupa de repornirea fântânii, după punerea în funcțiune, aceasta va funcționa zilnic, între orele 11:00 şi 21:00 seara, cu excepția zilelor când va ploua, iar programul muzical se va derula în intervalul orar 19:45-20:30.

Fântâna a fost scoasă din funcţiune anul trecut, odată cu sosirea frigului şi a zăpezii, când peste ea a fost întins un material gros şi impermeabil pentru a o proteja de vremea rea şi a reduce riscul ca instalaţiile să se defecteze. Autorităţile au anunţat încă de pe atunci că arteziana va fi repornită în primăvara acestui an, când vremea va permite.

Construită din fonduri europene, fântâna arteziană din centrul Devei, a fost inaugurată oficial în vara lui 2012, spre bucuria locuitorilor oraşului care s-au adunat în număr mare să o vadă. Asemuită cu cea din Barcelona, dar construită la o dimensiune mai mică, fântâna muzicală se întinde pe o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi (din faţa Casei de Cultură şi până aproape de statuia ecvestră a Regelui Decebal) şi oferă muzică clasică, jeturi în arcadă şi, nu în ultimul rând, jocuri de culori, un adevărat spectacol care adună, în fiecare vară, în special, seara, numeroşi privitori.